03 Μάι 2024
READING

Το μέλλον του marketing της McDonalds μοιάζει πολύ σαν της Nike

3 MIN READ

Το μέλλον του marketing της McDonalds μοιάζει πολύ σαν της Nike

Το μέλλον του marketing της McDonalds μοιάζει πολύ σαν της Nike

Η McDonald’s ανακοίνωσε ότι ξεκινά συνεργασία με την διάσημη διαφημιστική εταιρεία Wieden + Kennedy ως κύριο δημιουργικό συνεργάτη της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Wieden + Kennedy είναι για πολλά χρόνια η βασική διαφημιστική εταιρεία της NIKE.

Αυτό έρχεται τρία χρόνια μετά την συνεργασία με τον όμιλο Omnicom, ο οποίος δημιούργησε μια εξειδικευμένη εταιρεία για την συνεργασία, την We Are Unlimited, με επικεφαλής agency την DDB και τον διευθύνοντα σύμβουλο Wendy Clark.

Ο νέος λογαριασμός θα ανατεθεί στο γραφείο της Νέας Υόρκης της W + K, το ίδιο που λειτουργεί σε μάρκες όπως ο Bud Light και η Ford.

Τόσο η διαφημιστική όσο και η McDonald’s έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν κάθε συζήτηση περί σύγκρουσης συμφερόντων βασισμένη στη συνεργασία του οργανισμού με την KFC, επειδή η δουλειά αυτού του εμπορικού σήματος γίνεται εξωτερικά από το γραφείο της W+K στο Πόρτλαντ.

Στην επιφάνεια, αυτό μπορεί να φαίνεται να είναι μόνο μια ακόμη αλλαγή σε μια διαφημιστική βιομηχανία που ιστορικά κάνει πολλές αλλαγές όπου οι τα brands είναι έτοιμα να αλλάξουν κάθε λίγα χρόνια για να φρεσκάρουν τα πράγματα.

Αλλά αυτό είναι διαφορετικό για λίγους λόγους. Πρώτον, η McD’s δεν είναι γνωστή για τις συχνές αλλαγές των διαφημιστικών εταιρειών.

Όταν αποφάσισε να συνεργαστεί με την Omnicom, ήταν μετά από 35 χρόνια με το πρακτορείο Leo Burnett.

Αυτό που είναι σαφές, όμως, είναι ότι ακόμη και οι γίγαντες του παγκόσμιου marketing βλέπουν ότι όλες οι αποτελεσματικότητες στον κόσμο δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τη μέτρια δημιουργικότητα.

Επιλέγοντας το W + K, η McDonald’s αγοράζει τις προοπτικές του μεγαλύτερου ανεξάρτητου οργανισμού για το τι έχει σημασία.

Το κλειδί για την πρόσφατη επιτυχία της W+K, είτε είναι η διαφήμιση Kaepernick για τη Nike, η εύρεση πάντα πιο περίπλοκων τρόπων να “παίξει” με τον συνταγματάρχη για το KFC, ή κάπως συνδέοντας τον Bud Light με το παιχνίδι των Thrones, είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να ωθήσει τους πελάτες της να πάρουν κινδύνους για μεγαλύτερη ανταμοιβή.

Είναι αρκετά μικρή για να καταστήσει τη δημιουργική πλευρά της την μόνη προτεραιότητά της, αλλά αρκετά μεγάλη όχι μόνο για να συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες μάρκες του κόσμου, αλλά και να σταθεί δίπλα σε αυτές.

Ο διευθύνων σύμβουλος του W+K της Νέας Υόρκης, Neal Arthur, είπε κάποτε ότι για να είναι δημιουργικά αποτελεσματική – να κάνει δουλειά που έχει την ευκαιρία να έχει πολιτισμικό αντίκτυπο – ένας οργανισμός πρέπει να είναι ειλικρινής για τη θέση μιας μάρκας σε αυτόν τον πολιτισμό.

“Πρέπει να είστε σε θέση να πείτε,” Θέλω να μιλήσουν για το Chrysler 200, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, μοιάζει με ένα αυτοκίνητο ενοικίασης “, είπε.

Εάν η McDonald’s μπορεί να πάρει μια τέτοια τολμηρή απόφαση, μπορεί να σταματήσει να είναι η διαφήμιση της Burger King και να βρει έναν τρόπο να είναι μεγάλη και δημιουργικά εκπληκτική με έναν τρόπο που δεν έχουμε δει σε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα .

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.