20 Μάι 2024
READING

Start ups που μεταμορφώνουν έπιπλα IKEA με υψηλής ποιότητας λεπτομέρειες

3 MIN READ

Start ups που μεταμορφώνουν έπιπλα IKEA με υψηλής ποιότητας λεπτομέρειες

Start ups που μεταμορφώνουν έπιπλα IKEA με υψηλής ποιότητας λεπτομέρειες

Σήμερα, το όνομα της Ikea είναι συνώνυμο της απλοποιημένης και εύκολης διαβίωσης.

Η σουηδική εταιρεία επίπλων έχει παρουσία στην παγκόσμια αγορά σε οικιακά σκεύη και αρθρωτή επίπλωση, όπως αποδεικνύεται από τα 423 καταστήματα της σε 52 διαφορετικές χώρες.

Πολλοί καταναλωτές έχουν αναζητήσει τρόπους να διαφοροποιήσουν τα ΙΚΕΑ προϊόντα τους, οδηγώντας στην ακμάζουσα φαντασία του ad hoc hacking της Ikea.

Τα τελευταία χρόνια, μια σειρά μικρών εταιρειών σχεδιασμού έχουν δημιουργηθεί για να προσφέρουν στους πελάτες της Ikea έναν ευκολότερο τρόπο να προσαρμόσουν τα έπιπλά τους: με προσαρμοσμένα, ανταλλακτικά μέρη της Ikea.

Χάρη στον καθαρό και απλό τρόπο που κατασκευάζει η Ikea τα έπιπλά της, δεν είναι δύσκολο για τις εταιρείες να αναπτύξουν λύσεις και προιόντα που να “ομορφαίνουν” τα έπιπλα – ούτε είναι δύσκολο για τους πελάτες να βελτιώνουν τις εκδόσεις που αγοράζονται από το κατάστημα για τα προσαρμοσμένα μέρη.

Και η ευκαιρία στην αγορά για αυτές τις μικρότερες επιχειρήσεις είναι τεράστια: Η εταιρεία Ikea πούλησε εμπορεύματα αξίας 44,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι.

Αλλά η Lotta Lundaas λέει ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη βιωσιμότητας επίσης.

Η Lundaas είναι Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρύτρια της Norse Interiors, μιας επιχείρησης προσαρμογής της Ikea την οποία ίδρυσε το 2018 πέντε χρόνια μετά την μετακόμισή της στις ΗΠΑ από την Σουηδία.

“Σε έναν ιδανικό κόσμο, οι πελάτες μας έχουν ήδη ένα κομμάτι του IKEA, στο οποίο κάνουν ένα makeover με τη Norse, επεκτείνοντας τη ζωή του αντί να το καταλήξει σε ένα χώρο υγειονομικής ταφής”.

Η Reform, μια εταιρεία hacking της Ikea που ιδρύθηκε το 2014 στην Κοπεγχάγη, εστιάζει σε κομμάτια που ταιριάζουν με το σχεδιασμό κουζίνας της Ikea.

Ο Jeppe Christensen, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής, λέει ότι ο ίδιος και η ομάδα του αποφάσισαν να επικεντρωθούν στην επανεξέταση των προϊόντων της εταιρείας σε αντίθεση με την πώληση των δικών τους σχεδίων επίπλων επειδή έκανε τη διαδικασία κατασκευής πιο γρήγορη και ευκολότερο να μπει στην αγορά.

«Το “μαστόρεμα” στα έπιπλα της Ikea ήταν ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να μπούμε στην αγορά», λέει.

“Δεν χρειαζόταν να εφεύρουμε ένα νέο λειτουργικό σύστημα κουζίνας, μπορούμε απλώς να “ομορφύνουμε” τα ντουλάπια Ikea”.

Αυτές οι εταιρείες διατρέχουν τον κίνδυνο παραβίασης της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Ikea, η οποία εξαρτάται εν μέρει από την αναγνώριση του εμπορικού σήματος και την ορατότητα των προϊόντων της όπως έχει σχεδιαστεί.

Ωστόσο, η Lundaas λέει ότι δεν έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα με τον κατασκευαστικό γίγαντα.

“Στην επικοιωνία μας καθιστούμε πολύ σαφές ότι η Norse δεν είναι συνδεδεμένη με την Ikea. Γνωρίζουν δραστηριοτητά μας και μέχρι στιγμής μας έχουν υποστηρίξει », λέει.

“Τα προϊόντα μας εξαρτώνται από τα δικά τους και θα ήθελα να πιστέυω ότι θεωρούν θετικό το γεγονός ότι οι εταιρίες hacking της Ikea δημιουργούν θετική δημοσιότητα και “φωνάζουν” γύρω τους από τα προϊόντα τους”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.