19 Μάι 2024
READING

Η H&M εξαγοράζει την πλατφόρμα second-hand ρούχων Sellpy

2 MIN READ

Η H&M εξαγοράζει την πλατφόρμα second-hand ρούχων Sellpy

Η H&M εξαγοράζει την πλατφόρμα second-hand ρούχων Sellpy

Μετά από μια νέα επένδυση, η H&M απέκτησε πλειοψηφικό μερίδιο στην πλατφόρμα re-commerce Sellpy.

Η επένδυση θα στηρίξει την επέκταση της πλατφόρμας στις διεθνείς αγορές, καθώς και την επίτευξη του στόχου της H&M να γίνει πιο βιώσιμη.

Κυκλικό επιχειρηματικό μοντέλο

Η H&M Group συμμετείχε στην Sellpy το 2015 και από τότε έχει λάβει μέρος σε όλους τους γύρους των επενδύσεων.

Μέσω της πρόσφατης επένδυσής της, η H&M έχει εξελιχθεί σε μέτοχο πλειοψηφίας, με ποσοστό περίπου 70%.

“Η Sellpy έχει ένα μοναδικό κυκλικό επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο ευθυγραμμίζεται απόλυτα με το όραμα της H&M να γίνει πλήρως βιώσιμη επιχειρηματικά εταιρεία”, λέει η Nanna Andersen, επικεφαλής της CO: LAB, του επενδυτικό σκέλους της H&M.

Η Sellpy ιδρύθηκε το 2014 και έκτοτε εξελίχθηκε σε μια επιτυχημένη πλατφόρμα μεταχειρισμένων. Τώρα θέλει να αναπτύξει τις δραστηριότητές της σε διεθνές επίπεδο ξεκινώντας από τη Γερμανία, φιλοδοξία που υποστηρίζει η H&M μέσω της νέας επένδυσης.

Το μέλλον της μόδας


Η αγορά μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης καθίσταται ολοένα και πιο σημαντική και η H&M έχει μεγάλη επίγνωση αυτού.

Η ανάπτυξη συνδέεται με την αυξανόμενη ζήτηση για βιωσιμότητα και αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα της γρήγορης μόδας.

Στη Σουηδία, η H&M έχει ήδη πειραματιστεί με την πώληση μεταχειρισμένων ενδυμάτων μέσω της ιστοσελίδας της μάρκας της & Other Stories.

Η Sellpy είναι μόνο μια από τις πολλές μακροπρόθεσμες επενδύσεις που έχει κάνει η CO: LAB σε καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα και βιώσιμη μόδα.

Μέσα από αυτές τις συνεργασίες, η H&M Group, μαζί με κορυφαίους επιχειρηματίες του κλάδου,θέλουν να διερευνήσουν αλλά και να συμμετάσχουν στο μέλλον της μόδας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.