19 Μάι 2024
READING

Η Adidas εγκαταλείπει τα δύο αυτοματοποιημένα “Speedfactories”

2 MIN READ

Η Adidas εγκαταλείπει τα δύο αυτοματοποιημένα “Speedfactories”

Η Adidas εγκαταλείπει τα δύο αυτοματοποιημένα “Speedfactories”

Η Adidas εγκαταλείπει τα ρομποτικά της “Speedfactories” μόλις τέσσερα χρόνια μετά παραδεχόμενη την ήττα στο φιλόδοξο πείραμα αυτοματισμού.

Τα εργοστάσια Speedfactories, εξ ολοκλήρου αυτοματοποιημένα, τα οποία άνοιξαν στο Ansbach της Γερμανίας το 2016 και στην Ατλάντα, το 2017, θα κλείσουν τώρα μέσα σε έξι μήνες, καταργώντας 160 θέσεις εργασίας.

Η Adidas ξεκίνησε το έργο με στόχο να μεταφέρει την παραγωγή της από την Ασία και να δημιουργήσει τα προϊόντα της στην καρδιά των πιο κερδοφόρων αγορών της, μειώνοντας δραματικά τόσο την παραγωγή όσο και τον χρόνο παράδοσης.

Τα παπούτσια που παράγονται στην Ασία χρειάζονται έως και 60 ημέρες για να κατασκευαστούν από την αρχή μέχρι το τέλος και άλλες 60 ημέρες για να διανεμηθούν σε όλο τον κόσμο.

Τα SpeedFactories της, που διαχειρίζεται η γερμανική εταιρεία Oechsler, υποσχέθηκαν να είναι σε θέση να παράγουν παπούτσια σε λίγες μέρες, με την χρήση 3d εκτύπωσης, μαζική προσαρμογή και ταχύτητα στην διανομή.

Ωστόσο, αυτά τα εργοστάσια είχαν τελικά περιορισμένες δυαντότητες σε αυτό που θα μπορούσαν να παραγάγουν, δεν ήταν σε θέση να κάνουν δερμάτινα παπούτσια όπως οι σειρές Stan Smith και Superstar αφού δεν κατάφεραν να βρούν έναν τρόπο αυτοματοποίησης της διαδικασίας.

Η Adidas επιβεβαίωσε ότι τώρα θα μεταφέρει την παραγωγή της Speedfactory στην Ασία, όπου και πάλι το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων της θα παράγεται, και θα χρησιμοποιήσει όσα έχει μάθει στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ για τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας.

“Οι γνώσεις που αποκτήσαμε από τη δημιουργία και τη λειτουργία των Speedfactories έγιναν δυνατές μέσω εποικοδομητικής συνεργασίας με την Oechsler και την ομάδα εκεί”, δήλωσε ο Martin Shankland από την Adidas.

“Με αυτό, έχουμε πρωτοπορήσει σε νέες διαδικασίες παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής μείωσης του χρόνου παραγωγής των αθλητικών υποδημάτων.

“Λυπούμαστε για το γεγονός ότι η συνεργασία μας στο Ansbach και στην Ατλάντα έχει λήξει και ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα για τη δέσμευσή τους. Ταυτόχρονα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την Oechsler σε άλλους τομείς, ειδικά στην προηγμένη εκτύπωση 4D ».

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.