19 Μάι 2024
READING

Το “Ford vs Ferrari” είναι μια δίωρη εξαιρετική διαφήμιση για την Ford

2 MIN READ

Το “Ford vs Ferrari” είναι μια δίωρη εξαιρετική διαφήμιση για την Ford

Το “Ford vs Ferrari” είναι μια  δίωρη εξαιρετική διαφήμιση για την Ford

Είναι το απόλυτο όνειρο κάθε marketeer. Ένας σκηνοθέτης υποψήφιος για Oscar βάζει ηθοποιούς A-list σε μια μεγάλη κινηματογραφική ταινία για μια από τις πιο περήφανες στιγμές στην ιστορία της εταιρείας σας.

Για το 99,9% των εμπορικών σημάτων, θα παραμείνει ένα όνειρο για πάντα ή τουλάχιστον μέχρι ο Tarantino κατευθύνει το DiCaprio σε μια σκηνή που θα πρωταγωνιστεί η μάρκα τους.

Αλλά είναι ακριβώς αυτό που έχει η Ford στο Ford vs Ferrari του James Mangold με πρωταγωνιστή τους Matt Damon και Christian Bale.

Η ταινία, βασισμένη στο βιβλίο «Go Like Hell» του 2009: Ford, Ferrari και η μάχη τους για την ταχύτητα και τη δόξα στο Le Mans, από τον A.J. Το Baime, είναι μια δραματοποίηση της προσπάθειας της εταιρείας να γίνει ο πρώτος Αμερικανός κατασκευαστής αυτοκινήτων για να κερδίσει τη φημισμένη κούρσα των 24 Ώρες του Le Mans.

Στην ταινία η Ford είναι το “αδίστακτο” αουτσάιντερ που αγωνίζεται να ξεπεράσει τον αγωνιστικό γίγαντα της Ferrari.

Ωστόσο, είναι κάτι που η ίδια η Ford δεν είχε σχεδόν καμία σχέση.Εκτός από την παροχή ορισμένου αρχειακού υλικού και πληροφοριών σχετικά με το αυτοκίνητο, η μάρκα δεν συμμετείχε στην ταινία.

Ο διευθυντής μάρκετινγκ της Ford στην Βόρεια Αμερική, Matt VanDyke, λέει ότι η εταιρεία εξακολουθεί να είναι ενθουσιασμένη για την ταινία, αλλά δεν θα το χρησιμοποιήσει για την εμπορία της μάρκας, ούτε υπάρχει κάποια διαφημιστική σχέση με την κυκλοφορία της ταινίας.

“Υπήρξε ένα buzz γύρω από τους υπαλλήλους και τους εμπόρους μας για αυτό”, λέει ο VanDyke.

“Αυτός ο αγώνας το 1966 ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της Ford Performance και του αγωνιστικού μας προγράμματος, οπότε υπάρχει απίστευτη υπερηφάνεια για την ιστορία, το τεχνικό κατόρθωμα και όλα όσα έκαναν αυτό να συμβεί.

Αλλά το γεγονός ότι είναι βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία» απαιτεί δημιουργικές ελευθερίες και δραματικότητα να κάνει την ταινία συναρπαστική. Δεν είναι ντοκιμαντέρ.

Αυτό το ντοκιμαντέρ υπάρχει ήδη: το Ford 2016 This Time Tomorrow, το οποίο δημιουργήθηκε εγκαίρως για να γιορτάσει την 50ή επέτειο αυτής της πρώτης νίκης.

Η εταιρεία παρήγαγε επίσης μια σειρά πέντε ντοκιμαντέρ το 2016, όπου καταγράφηκε η επιστροφή της στο Le Mans, που ονομάζεται The Return. Διατίθεται στο Amazon Prime. Η Ford κέρδισε και αυτόν τον αγώνα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.