19 Μάι 2024
READING

Η Krispy Kreme ένας μαθητής και τα donuts

4 MIN READ

Η Krispy Kreme ένας μαθητής και τα donuts

Η Krispy Kreme ένας μαθητής και τα donuts

Πόσο θα πλήρωνε ένας fan ων Krispy Kreme για δώδεκα donuts;

Ο σπουδαστής κολλεγίου της Μινεσότα Τζέισον Γκονζάλες ανακάλυψε την απάντηση νωρίτερα φέτος, όταν εντόπισε μια απροσδόκητη επιχειρηματική ευκαιρία.

Οι κάτοικοι της Μινεσότα ήθελαν απεγνωσμένα Krispy Kreme donuts παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν καταστήματα κοντά. Έτσι καθώς ήταν απελπισμένοι ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν περίπου το διπλάσιο της τιμής λιανικής για ένα κιβώτιο με δώδεκα donuts.

Έτσι, ο Γκονζάλες άρχισε να κάνει εβδομαδιαίες διαδρομές στο Clive της Αϊόβα, περίπου τέσσερις ώρες κάθε φορά, για να ικανοποιήσει την ανάγκη.

Αγόραζε περίπου εκατό κουτιά από δώδεκα ντόνατς το καθένα για να τα μεταπωλήσει στο δρόμο πίσω.

Το φυσιλογικό θα ήταν στην Krispy Kreme να επικρατούσε το πνεύμα επιχειρηματικότητας του Gonzalez αφού πωλούσαν επιπλέον 1.200 donuts κάθε εβδομάδα σε πελάτες εκτός της περιοχής λειτουργίας τους.

Αντ ‘αυτού, η Krispy Kreme επικοινώνησε με τον Γκονζάλες και του είπε να σταματήσει αυτό που κάνει..

Αυτό που ακολούθησε ήταν ένα σημαντικό μάθημα για την επιχειρηματικότητα, την ακρόαση των πελατών και τη συναισθηματική νοημοσύνη.

Το παρελθόν

Η ιστορία ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το έτος. Ο Γκονζάλες, ένας 21χρονος που φοιτούσε στο πανεπιστήμιο Metropolitan State University, ταξίδεψε με την ομάδα ποδοσφαίρου νέων που προπονούσε για ένα τουρνουά.

Όταν είδε ένα Krispy Kreme, έγραψε ένα μήνυμα στο Facebook με το ερώτημα αν κάποιος ήθελε να του φέρει πίσω κάποια donuts.

Δύο μέρες αργότερα είχε πάνω από 300 απαντήσεις ο Γκονζάλες και έτσι γεννήθηκε μια σπουδαία επιχείρηση.

Ο Gonzales λαμβάνει εντολές μέσω μιας σελίδας στο Facebook, “Krispy Kreme Run Minnesota.” Στέλνει στον διευθυντή στο Krispy Kreme στο Clive της Αϊόβα την παραγγελία του για να βεβαιωθεί ότι τα 100 κιβώτια θα είναι έτοιμα όταν φτάσει.

Στη συνέχεια, ξυπνάει πριν από τις 2 π.μ. και ξεκινά την 4ωρη οδήγηση (περίπου 250 μίλια) στο Clive, όπου φορτώνει το Ford Focus με τα 100 κιβώτια.

Κατά την επιστροφή στο Twin City, ο Gonzalez κάνει οκτώ στάσεις, κυρίως σε χώρους στάθμευσης Target. Αφού σταθμεύσει το αυτοκίνητό του, βάζει μια τσάντα Krispy Kreme στην οροφή ως σήμα προς τους πελάτες. Τα αυτοκίνητα καταφθάνουν μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο Γκονζάλες, ο οποίος έγινε γνωστός ως “the doughnut guy” πουλάει τα donuts για $ 17 έως $ 20 ανά κουτί. Μια ντουζίνα donuts πωλείται για περίπου 7,99 δολάρια και αυτό αφήνει ένα κέρδος περίπου $ 9 έως $ 12 ανά κιβώτιο, μείον τα έξοδα βενζίνης, την φθορά του αυτοκινήτου αλλά και τις εργατοώρες του.

Με όλη αυτή το θετική δημοσιότητα φαινόταν αναμενόμενο η Krispy Kreme να υποστηρίξει έναν νεαρό που αγαπάει το εμπορικό σήμα.

Γι ‘αυτό ήταν τόσο περίεργο όταν η Krispy Kreme έκανε το αντίθετο. Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την προβολή της αρχικής ιστορίας από τον τύπο ο Γκονζάλες δήλωσε ότι “ένας από τους μεγάλους διευθυντές” από την εταιρεία τον κάλεσε και του είπε ότι θα πρέπει να σταματήσει.

Μια λαμπρή απάντηση


Ο Γκονζάλες θα μπορούσε να αφήσει τα συναισθήματά του να τον οδηγήσουν σε μια κακή απόφαση. Θα μπορούσε να απογοητευτεί και να πει: “Ξεχάστε τα Krispy Kreme. Αυτοί οι τύποι είναι τρελοί”. Ή θα μπορούσε να προσπαθήσει να τους πολεμήσει νόμιμα.

Αντ ‘αυτού, ο Γκονζάλες ανταποκρίθηκε με αξιοσημείωτη συναισθηματική νοημοσύνη.

“Δεν ήταν ποτέ η πρόθεσή μου να κάνω τα Krispy Kreme να φανούν σαν την κακή εταιρεία σε αυτό το σενάριο”, δήλωσε ο Γκονζάλες σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook. “Είναι ενοχλητικό το γεγονός ότι πρέπει να σταματήσω, αλλά είναι αυτό που είναι.”

“Μια ευκαιρία κλείνει, μια άλλη θα ανοίξει.Κάτι εκπληκτικό θα μπορούσε να συμβεί από αυτό αλλά ό,τι και να συμβεί, είμαι πάντα πρόθυμος να το αγκαλιάσω”.

Τα μέσα από όλη τη χώρα πήραν την ιστορία: Η μεγάλη, κακή εταιρεία που συντρίβει τα επιχειρηματικά όνειρα ενός παιδιού στο κολλέγιο.

Και τότε η Krispy Kreme συνειδητοποίησε ότι είχε κάνει ένα τεράστιο λάθος.

“Έχουμε συνειδητοποιήσει την κατάσταση του Jayson, η οποία σχετίζεται με ένα από τα καλύτερα καταστηματά μας και εξετάζουμε αυτό το θέμα.Εκτιμούμε το πάθος του Jayson για τα Krispy Kreme και το επιχειρηματικό του πνεύμα καθώς συνεχίζει την εκπαίδευσή του”.

Και μετά ο Gonzalez δημοσίευσε την ακόλουθη ενημέρωση στο Facebook:

“Έλαβα μια κλήση απευθείας από τα Krispy Kreme και δουλεύουμε μαζί! Μια θετική λύση λαμβάνει χώρα καθώς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι το κάνουμε αυτό με τον σωστό τρόπο και θα έχω περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα.Μείνετε συντονισμένοι!”

Σε μια πρόσθετη ενημέρωση, ο Gonzalez είπε ότι θα συνεχίσει την επιχείρηση ως ανεξάρτητος φορέας εκμετάλλευσης, με την υποστήριξη των Krispy Kreme.

Ο Gonzalez ξεκίνησε επίσης μια σελίδα GoFundMe για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της αγοράς ενός μεγαλύτερου οχήματος – για τη μεταφορά περισσότερων donuts φυσικά.

Φαίνεται τελικά ένα ευτυχές τέλος.

Και ακολούθησε μια ακόμη θετική έκπληξη.Η Krispy Kreme ανακοίνωσε ότι δίνει 500 δωδεκάδες donuts στον Jayson για την υποστήριξη της επιχείρησής του.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.