19 Μάι 2024
READING

Η LVMH εξαγοράζει την Tiffany με συμφωνία στα $ 16.2 δις

2 MIN READ

Η LVMH εξαγοράζει την Tiffany με συμφωνία στα $ 16.2 δις

Η LVMH εξαγοράζει την Tiffany με συμφωνία στα $ 16.2 δις

Η LVMH θα εξαγοράσει την Tiffany με 135 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά και συνολική αξία συναλλαγής στα 16,2 δισ. δολάρια.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει στα μέσα του 2020 και υπόκειται σε συνήθεις συνθήκες εξαγοράς, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από τους μετόχους και τους ρυθμιστικούς φορείς.

Η LVMH εξαγοράζει την Tiffany σε μια εποχή που το iconic brand έχει δει επιτυχία στην “αναβίωση” που ξεκίνησε πρόσφατα.

Δεδομένης της συνεχιζόμενης εδραίωσης του τομέα πολυτελείας με ευρωπαϊκούς οίκους πολυτελείας όπως η LVMH και η Kering να αγοράζουν μάρκες για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στην αγορά πολυτελών αγαθών.

Οι αναλυτές της θεωρούν ότι η συμφωνημένη τιμή είναι “δίκαιη”. Ο “γάμος” έχει πλεονεκτήματα και για τα δύο. Για την LVMH, η εξαγορά της Tiffany θα ενισχύσει τη θέση της στην αγορά κοσμημάτων πολυτελείας και θα “αυξήσει περαιτέρω την παρουσία της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για την Tiffany, θα παρέχει περαιτέρω υποστήριξη, πόρους και δύναμη στις βασικές στρατηγικές προτεραιότητες της αμερικανικής κοσμηματοποιίας για την προώθηση βιώσιμης μακροπρόθεσμης ανάπτυξης.

Η εταιρεία φαίνεται να χρειάζεται τέτοια στήριξη. Παρά το γεγονός ότι έχει κερδίσει σημαντικά κέρδη μετά την “αναβίωση” του εμπορικού σήματος με αναβαθμίσεις στα καταστήματα και το σχεδιασμό προιόντων.

Χάρη στις πρόσφατες κυκλοφορίες προιόντων όπως τα Paper Flowers και Tiffany HardWear και με μεγαλύτερη διαφάνεια γύρω από την πηγή των διαμαντιών Tiffany, πολλοί νεότεροι καταναλωτές επιστρέφουν στο “εικονικό” μπλε κουτί για δαχτυλίδια αρραβώνων και άλλες περιπτώσεις.

Ωστόσο οι προκλήσεις παραμένουν και πιθανότατα θα συνεχιστούν. Οι δυσμενείς συναλλαγματικές ισοτιμίες και ορισμένες αδυναμίες στον κινεζικό καταναλωτισμό οδήγησαν σε πτώση πάλι από το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους και ακόμη περισσότερο κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Η Tiffany αντιμετώπιζε την ανάγκη για “μεγάλες επενδύσεις σε ακίνητα και στοιχεία ενεργητικού” σε αυτό το σημείο στην ανάκαμψη της, “η οποία μπορεί να είναι δύσκολη, παράλληλα όμως και με τις προσδοκίες της Wall Street” για καλύτερη απόδοση της μετοχής.

“Η τοποθέτηση της Tiffany σε μια πολύ μεγαλύτερη οργάνωση, όπως το τμήμα κοσμημάτων της LVMH, θα ξεκινήσει την πραγματοποίηση των πολύ καθυστερημένων επενδύσεων για την επανατοποθέτηση της επιχείρησης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.