19 Μάι 2024
READING

Η Parmigiano Reggiano υπέγραψε συμφωνία διανομής με τα Whole Foods

2 MIN READ

Η Parmigiano Reggiano υπέγραψε συμφωνία διανομής με τα Whole Foods

Η Parmigiano Reggiano υπέγραψε συμφωνία διανομής με τα Whole Foods

Η Parmigiano Reggiano υπέγραψε συμφωνία διανομής με τα Whole Foods στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η συμφωνία, που υπογράφηκε με την αμερικανική αλυσίδα λιανικής πώλησης, θα δώσει στην παρμεζάνα αυξημένη παρουσία σε 487 καταστήματα στις ΗΠΑ, 14 στον Καναδά και 7 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι τρεις αυτές χώρες είναι μέσα στους πέντε μεγαλύτερους εισαγωγείς του Parmigiano Reggiano στον κόσμο: οι ΗΠΑ (10.439 τόνοι) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μετά τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο (6.940 τόνοι) είναι η τέταρτη, ακολουθούμενη από τον Καναδά (3.030 τόνους) πέμπτη θέση.

Ενεργοποιήσεις για προβολή και ανάπτυξη πωλήσεων

Σύμφωνα με τη συμφωνία, ο έμπορος λιανικής πώλησης με έδρα το Ώστιν θα αναπτύξει μια σειρά δραστηριοτήτων στο κατάστημα για να αυξήσει τις πωλήσεις και ταυτόχρονα να προσφέρει επαρκή θέση για το Parmigiano Reggiano.

Τα Whole Foods θα διοργανώνουν δύο εκδηλώσεις το χρόνο, παρέχοντας στους καταναλωτές πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα των προϊόντων και βοηθώντας τους να διακρίνουν το Parmigiano Reggiano από παρόμοια προϊόντα.

Παραβίαση ΠΟΠ

Η Parmigiano Reggiano έχει εντοπίσει μια πρόσφατη υπόθεση παραβίασης ΠΟΠ από το πολυκατάστημα Selfridges στο Λονδίνο, αναφέρει η La Repubblica.

Το εν λόγω προϊόν είναι «τριμμένο ιταλικό στυλ παρμεζάνας» το οποίο, στην πίσω ετικέτα του, αναφέρει «Χειροποίητο στο Λονδίνο» ως περιοχή καταγωγής του.

Αυτές οι ενδείξεις επέτρεψαν στην Parmigiano Reggiano να παρέμβει για να αποσύρει το προϊόν από την αγορά.

Η Parmigiano Reggiano διεξάγει πάνω από 2.000 επιθεωρήσεις κάθε χρόνο σε 61 πόλεις σε 27 ξένες χώρες για να εντοπίσει περιπτώσεις πιθανής παραποίησης του προϊόντος ΠΟΠ.

Προβλέπονται έσοδα ύψους 41 εκατ. ευρώ έναντι 38,3 εκατ. ευρώ το 2019, ενώ 27 εκατ. ευρώ (έναντι 22,4 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2019) θα επενδυθούν για δραστηριότητες προώθησης τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.