19 Μάι 2024
READING

Οι πιστωτές της Toms Shoes αναλαμβάνουν την εταιρεία

3 MIN READ

Οι πιστωτές της Toms Shoes αναλαμβάνουν την εταιρεία

Οι πιστωτές της Toms Shoes αναλαμβάνουν την εταιρεία

Οι ιδιοκτήτες της Toms Shoes συμφώνησαν να μεταβιβάσουν την ιδιοκτησία της εταιρείας στους πιστωτές, σύμφωνα με επιστολή που έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στο προσωπικό.

Στην επιστολή, ο Διευθύνων Σύμβουλος Jim Alling είπε στους υπαλλήλους ότι οι σημερινοί ιδιοκτήτες της εταιρείας, η Bain Capital και ο ιδρυτής Blake Mycoskie, έκαναν συμφωνία με επενδυτές με επικεφαλής το Jefferies Financial Group, το Nexus Capital Management και το Brookfield Asset Management.

Η συμφωνία περιλαμβάνει μια νέα επένδυση ύψους 35 εκατομμυρίων δολαρίων στην επιχείρηση και μια «ενισχυμένη κεφαλαιακή διάρθρωση», η οποία αναμφίβολα συνεπάγεται ελάφρυνση του χρέους.

Η Toms δεν θα ήταν σε θέση να αποπληρώσει ένα δάνειο ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων το 2020, εάν δεν είχε συνάψει συμφωνία με τους πιστωτές.

Η συμφωνία που έκανε η Toms με τους πιστωτές της ίσως μπορέσει να την σώσει από την πτώχευση, καθώς η εταιρεία αντιμέτωπη με τα χρέη της εδώ και πολύ καιρό.

Η Bain κατέβαλε 313 εκατομμύρια δολάρια το 2014 για συμμετοχή 50% στην εταιρεία, η οποία είχε ως “σκοπό” την παροχή “ένα για ένα”.

Για κάθε ζευγάρι παπούτσια που πουλούσε έδινε πίσω στην κοινωνία και στους ανθρώπους το αντίστοιχο προϊόν η τίμημα εδώ και μια δεκαετία.

Την εποχή εκείνη επρόκειτο για μια επένδυση ανάπτυξης, η οποία προοριζόταν να βοηθήσει στην αύξηση της κλίμακας της εταιρείας.

“Αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει στην TOMS να αναπτυχθεί γρηγορότερα και να δώσει σε περισσότερους ανθρώπους περισσότερους τρόπους από ό, τι θα μπορούσαμε διαφορετικά”, δήλωσε ο ίδιος ο ιδρυτής του Toms Blake Mycoskie σε ένα δελτίο τύπου εκείνη την εποχή.

Η Bain δεσμεύτηκε στο φιλανθρωπικό μοντέλο της Toms, ενσωματωμένο στο εμπορικό σήμα της εταιρείας ωστόσο, το μοντέλο αυτό υποβλήθηκε σε σημαντική κριτική, διότι δεν ήταν πολύ χρήσιμο, ή ακόμη και επιβλαβές, “τραυματίζοντας” τους τοπικούς υποδηματοποιούς.

Η Toms απάντησε διευρύνοντας τις φιλανθρωπικές της επιχειρήσεις με άλλες κινήσεις.

Η εταιρεία έχει υποφέρει λόγω των μεγάλων εκπτώσεων και του ανταγωνισμού στα υποδήματα και καθώς η «καινοτομία» του μοντέλου της δεν μπορούσε να εκτιμηθεί όσο περίμενε από τους καταναλωτές.

Η Toms κατόρθωσε να αποφύγει το χειρότερο σενάριο. Έκανε μια συμφωνία με τους δανειστές της να αναλάβουν, η οποία συμβαίνει συχνά σε αναδιαρθρώσεις πτώχευσης, και το έπραξε χωρίς μια δαπανηρή δικαστική διαδικασία που θα μπορούσε να έχει κάνει μακροχρόνιες ζημιές στο εμπορικό σήμα της.

Αλλά η σκληρή δουλειά της αύξησης των υποτονικών πωλήσεων παραμένει μπροστά. Για το σκοπό αυτό, ο Alling είπε στους εργαζόμενους της Toms ότι το νέο κεφάλαιο στην εταιρεία “θα επιτρέψει στην TOMS να επενδύσει περαιτέρω στους ελπιδοφόρους αναπτυξιακούς μας τομείς”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.