14 Μάι 2024
READING

Brands από την Heinz έως το Netflix συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση του COVID-19

3 MIN READ

Brands από την Heinz έως το Netflix συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση του COVID-19

Brands από την Heinz έως το Netflix συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση του COVID-19

Μια παγκόσμια πανδημία δεν είναι ακριβώς η καλύτερη και ευκολότερη ευκαιρία marketing για οποιοδήποτε εμπορικό σήμα.

Καθώς η κρίση του κορονοϊού συνεχίζεται, τα εμπορικά σήματα κατευθύνονται προς το επικίνδυνο πεδίο, όπου η γραμμή μεταξύ της διαφήμισης και του ριψοκίνδυνου οπορτουνισμού είναι πιο λεπτή από ποτέ στα μάτια του κοινού.

Οι μάρκες βρήκαν έναν τρόπο προσαρμογής, αξιοποιώντας την ευρεία πολιτιστική τους εμβέλεια, τις εφοδιαστικές αλυσίδες και πολλά άλλα για να μας υπενθυμίσουν ότι υπάρχουν άνθρωποι πίσω από αυτά τα λογότυπα.

Η Ford, για παράδειγμα, δημιούργησε δύο νέες διαφημίσεις γύρω από την παροχή στους πελάτες της κάποιας οικονομικής βοήθειας για τις πληρωμές των αυτοκινήτων τους με την καμπάνια Ford Credit.

Η LVMH ήταν μια από τις πρώτες μεγάλες εμπορικές μάρκες για να προσαρμόσει τη γραμμή παραγωγής της ώστε να παράγει αποστειρωτές για τα τοπικά νοσοκομεία και κοινότητες.

Τώρα που αρχίζουμε να συμφωνούμε με το πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει αυτή η κρίση, περισσότερες μάρκες ενισχύουν τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια ανακούφισης.

Η Kraft-Heinz ανακοίνωσε ότι δωρίζει 12 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη των κοινοτήτων που επλήγησαν από την επιδημία COVID-19.

Στις ΗΠΑ, αυτό μεταφράζεται σε 1,9 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και 4,7 εκατομμύρια δολάρια σε προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων Kraft Macaroni & Cheese, Heinz Gravy, Planters Nut Mixes και Devour κατεψυγμένα γεύματα, με συνολικό ποσό 6,6 εκατομμυρίων δολαρίων για την Feeding America και το δίκτυο τραπεζών τροφίμων .

Αυτό είναι σαν περισσότερα από 666.000 κατεψυγμένα δείπνα.

Η KFC θα προσφέρει γεύματα σε παιδιά, προσφέροντας 400.000 δολάρια για να προχωρήσουν άμεσα στην παροχή προσυσκευασμένων γευμάτων για παιδιά σχολικής ηλικίας.

Η Under Armour έχει δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια για την Feeding America και η μάρκα υποδημάτων Keen ζητά από τους ανθρώπους να ορίσουν παραλήπτες για τα 100.000 ζευγάρια παπουτσιών που θέλουν να δωρίσουν σε όσους έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα στους εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής.

Το Lyft δωρίζει δεκάδες χιλιάδες βόλτες σε όσους έχουν σημαντικές μεταφορικές ανάγκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού, ειδικά για οικογένειες και παιδιά, ηλικιωμένους χαμηλού εισοδήματος, γιατρούς και νοσηλευτές.

Η Microsoft συνεργάστηκε με το CDC για να δημιουργήσει ένα chatbot που θα βοηθούσε να απαντήσει στις ερωτήσεις των ανθρώπων σχετικά με τον ιό, προσθέτοντας στις υπάρχουσες προσπάθειες της εταιρείας, οι οποίες περιλαμβάνουν ένα εργαλείο παρακολούθησης COVID-19 με το Bing.

Το Ίδρυμα Gates έχει δεσμευτεί για δωρεά ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για έρευνα σε ιούς.

Το Netflix δημιούργησε ένα ταμείο ανακούφισης 100 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει 15 εκατομμύρια δολάρια για δωρεές σε οργανισμούς που ήδη εργάζονται για την υποστήριξη εργαζομένων εκτός εργασίας.

Τον περασμένο μήνα, ο όμιλος LVMH δώρισε 2,2 εκατομμύρια δολάρια στον Ερυθρό Σταυρό στην Κίνα, ενώ η Prada δωρίζει έξι μονάδες εντατικής θεραπείας σε τρία ξεχωριστά νοσοκομεία στο Μιλάνο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.