14 Μάι 2024
READING

Με τα καταστήματα κλειστά και την αύξηση του e-commerce η εφοδιαστική αλυσίδα είναι στα όρια

2 MIN READ

Με τα καταστήματα κλειστά και την αύξηση του e-commerce η εφοδιαστική αλυσίδα είναι στα όρια

Με τα καταστήματα κλειστά  και την αύξηση του e-commerce η εφοδιαστική αλυσίδα είναι στα όρια

Οι λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου όλων των μεγεθών βρίσκονται υπό τεράστια πίεση: καθώς οι πελάτες μένουν στο σπίτι για να πολεμήσουν την πανδημία, η μόνη επιλογή είναι οι online αγορές.

Αλλά πολλοί αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις αποστολής, περιορισμένο προσωπικό και ακόμη και κλείσιμο αποθήκης.

Ακόμη και το Amazon, του οποίου οι ικανότητες εκπλήρωσης και παράδοσης παραγγελιών έχει καθορίσει τις προσδοκίες της βιομηχανίας, ανέστειλε την παράδοση παραγγελιών για τρίτους πωλητές για να δώσει προτεραιότητα στις αποστολές βασικών αγαθών.Εξακολουθεί να δέχεται εισερχόμενες αποστολές για αντικείμενα υψηλής προτεραιότητας.

Παρόλο που δεν υπάρχουν άμεσες λύσεις για την επίλυση αυτών των προκλήσεων, υπάρχουν τρόποι για να προσαρμοστούν τα σήματα και να σχεδιάσουν για το μέλλον.

Η πανδημία Covid-19, καθώς και η πίεση που προστίθεται στις ηλεκτρονικές συναλλαγές φέρνουν αυτές τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε σαφέστερη εστίαση.

Οι εταιρείες που επιβιώνουν πρέπει να επενδύσουν σε λύσεις με γρήγορη και αποτελεσματική εκπλήρωση παραγγελιών.

Δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν γρήγορα όταν η αλυσίδα εφοδιασμού δυσκολευτεί. Ένα από αυτά είναι η χρήση των καταστημάτων ως κέντρα εκπλήρωσης για να κάνουν μια ή δύο ημερών παράδοση.

Τα καταστήματα μπορούν να είναι κέντρα micro-fulfilment παραγγελιών και είναι πιο κοντά στους πελάτες.

Η τεχνολογία η οποία επιτρέπει στους αγοραστές στο κατάστημα να αγοράζουν και από το ηλεκτρονικό κατάστημα παρέχει επίσης το αντίστροφο: αφήνοντας online αγοραστές να αγοράζουν από αυτό που είναι διαθέσιμο στα καταστήματα.

Η εταιρία αθλητικού εξοπλισμού Decathlon προσθέτει τη λειτουργικότητα ειδικά για να χρησιμοποιεί τα καταστήματα ως κέντρα εκπλήρωσης ενώ οι πόρτες είναι κλειστές.

Τα εμπορικά σήματα μπορούν να καθορίσουν τις προτιμήσεις δρομολόγησης έτσι ώστε το πλησιέστερο στον πελάτη κατάστημα να γίνει το κύριο κέντρο ολοκλήρωσης.

Το Target και η Walmart είναι ίσως οι καλύτερες εκδόσεις μεγάλης κλίμακας αυτού του είδους.

Τα καταστήματα Target εκτελούν το 80% του ψηφιακού όγκου πωλήσεων της εταιρείας.

Σε μια εποχή που οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να παραμείνουν στο σπίτι τους, πολλοί συζητούν εάν η αυτοματοποίηση θα μπορούσε να είναι μια λύση όταν οι υπάλληλοι δεν μπορούν να έρθουν να εργαστούν.

Προς το παρόν, η ιδέα μιας πλήρως αυτοματοποιημένης αποθήκης δεν είναι εφικτή. Τα ρομπότ είναι ακριβά και απαιτούν ακόμη συνεργασία με ανθρώπους.Επιπλέον είναι δύσκολο να αναπαραχθούν οι ικανότητες επιδεξιότητας και επίλυσης προβλημάτων των ανθρώπων.

Γενικότερα όλες οι εταιρείες δοκιμάστηκαν αυτή την περίοδο ακόμη και τεχνολογικοί “γίγαντες” όπως το Amazon.

Σίγουρα το omnichannel είναι πιο απαραίτητο από ποτέ αλλά πρέπει να βελτιστοποιηθεί με την πλήρη χρήση των καταστημάτων ως απαραίτητα μέρη της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.