14 Μάι 2024
READING

Το Uber μεταμορφώνεται σε πλατφόρμα για όλες τις εργασίες στην πανδημία

3 MIN READ

Το Uber μεταμορφώνεται σε πλατφόρμα για όλες τις εργασίες στην πανδημία

Το Uber μεταμορφώνεται σε πλατφόρμα για όλες τις εργασίες στην πανδημία

Ο κοροναϊός έχει αναστατώσει την οικονομία και ενώ η ανάγκη για διαδρομές η Uber βρήκε έναν νέο τρόπο προσαρμογής στον νέο κόσμο.

Έχει ξεκινήσει μια νέα υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς της να βρουν εναλλακτική εργασία σε τομείς όπως η εξυπηρέτηση πελατών, η μεταφορά τροφίμων και η εφοδιαστική αλυσίδα.

Και ενώ μια τέτοια μετατόπιση προορίζεται κυρίως ως ένας τρόπος για την επιχείρηση και τους «εταίρους» της για την αντιμετώπιση της καταιγίδας του κοροναϊού, θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την αρχή μιας μακροπρόθεσμης επέκτασης για το Uber σε κάθε είδους εργασία, μακροπρόθεσμα και προσωρινά σε μια οικονομία μετα-Covid-19.

Δεν είναι μυστικό ότι η πανδημία του κοροναϊού έχει χτυπήσει άσχημα τις εταιρείες όπως ο Uber και το Lyft.

Οι διαδρομές που διαχειρίζεται η εφαρμογή Uber στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μειωθεί σχεδόν κατά 94% από τις αρχές Μαρτίου.

Εν τω μεταξύ, η τιμή της μετοχής της Uber μειώθηκε κατά περίπου 64% μεταξύ 12 Φεβρουαρίου και 18 Μαρτίου, ενώ του Lyft μειώθηκε κατά 70% στην ίδια χρονική περίοδο.

Με άλλα λόγια, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η Uber έχει αρκετά μετρητά για να επιβιώσει από μια ύφεση του κοροναϊού, αυτή και άλλες εταιρείες που “νοικιάζουν” αυτοκίνητα βρίσκονται σε πολύ δύσκολη διαδρομή.

Ως εκ τούτου, η ανάγκη να επεκταθεί σε άλλους τομείς, οδηγεί την Uber την στην δημιουργία του Work Hub.

Μέσα από το Hub Work, οι οδηγοί του Uber μπορούν να συνδεθούν με άλλες τρεις πλατφόρμες Uber: Uber Eats (για παραδόσεις τροφίμων), Uber Freight (για φορτηγά) και Uber Works (για εργαζόμενους).

Επίσης, μπορούν να συνδεθούν με έναν αυξανόμενο αριθμό εταιρειών που η Uber συνεργάζεται μέσω του συστήματός της. Αυτές οι εταιρείες περιλαμβάνουν τα McDonald’s, PepsiCo, UPS, 7-Eleven, Albertsons, FedEx, Hertz και Walgreens.

Με την επέκταση σε τομείς όπως το λιανικό εμπόριο, τα super market, τα εστιατόρια, η παραγωγή τροφίμων και τα φαρμακευτικά προϊόντα, το Uber δεν είναι απλώς μια εφαρμογή που νοικιάζει αυτοκίνητα ή μια εταιρεία που συνδέει τους οδηγούς με ανθρώπους.

Και κατά επέκταση, γίνεται μια πλατφόρμα για την πιο απλή και προσωρινή εργασία και για την αύξηση της ευελιξίας της εργασίας.

Αυτό μπορεί να είναι καλό για επιχειρήσεις που καθίστανται ολοένα και πιο ανίκανες να προσλάβουν εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, αλλά θα μπορούσε να καταλήξει να είναι κακό για το εργατικό δυναμικό.

Με την αυξανόμενη πιθανότητα μελλοντικών επιδημιών, η χρήση κλειστών χώρων όπως τα αυτοκίνητα θα αποφευχθεί από τους ανθρώπους.

Ταυτόχρονα, οι οδηγοί για το Uber και το Lyft θα χρειάζεται και τότε να εργαστούν, οπότε η ζήτηση για τέτοιες πλατφόρμες θα παραμείνει.

Ως εκ τούτου, αυτή η απαίτηση θα καλυφθεί από εταιρείες όπως το Uber, που θα γίνει πλέον «πλατφόρμα ανταλλαγής εργατικού δυναμικού» και όχι «πλατφόρμα παροχής διαδρομών».

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.