01 Μάι 2024
READING

Το Marketplace του Facebook υπό έρευνα από την ΕΕ

2 MIN READ

Το Marketplace του Facebook υπό έρευνα από την ΕΕ

Το Marketplace του Facebook υπό έρευνα από την ΕΕ

Η ηλεκτρονική αγορά του Facebook βρίσκεται κάτω από έρευνα από την επιτροπή ανταγωνισμού της ΕΕ για ανησυχίες ότι προωθεί τη δική της αγορά έναντι άλλων.

Το Facebook Marketplace, το οποίο ξεκίνησε το 2016, είναι ένας “κατάλογος” όπως το Gumtree ή το Craigslist, η οποία δέχεται επισκέψεις από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων κάθε μήνα.

Η ΕΕ οικοδομεί μια υπόθεση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας κατά του Facebook και στην τελευταία της φάση έχει υποβάλλει ένα ερωτηματολόγιο 14 σελίδων στους ευρωπαίους ανταγωνιστές του.

Αυτό το ερωτηματολόγιο, το οποίο είναι τουλάχιστον το τρίτο που αποστέλλεται στους ανταγωνιστές του Facebook στην ευρέως διαδεδομένη έρευνα της ΕΕ, τους ζητά να σκιαγραφήσουν το αποτέλεσμα που έχει το Facebook στη δική τους επιχείρηση.

Η ΕΕ ερευνά τη δυνητική κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης του Facebook συνδέοντας το Marketplace με το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης και τα πλεονεκτήματα που θα μπορούσαν να του προσφέρουν.

Είναι κατανοητό ότι παρά τα σχόλια για καθυστέρηση της υπόθεσης λόγω του ιού, οι ερευνητές συνέχισαν να προωθούν την υπόθεση Facebook.

Η ΕΕ σκόπευε αρχικά να ολοκληρώσει την έρευνα για το Facebook το καλοκαίρι αλλά είναι κατανοητό ότι αυτό το χρονοδιάγραμμα θα μπορούσε τώρα να είναι ανέφικτο.

Ο εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε: “Η συμμόρφωση με τους κανόνες ανταγωνισμού και άλλες νομικές απαιτήσεις αποτελεί βασικό παράγοντα για το Facebook, καθώς αναπτύσσουμε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. “

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.