01 Μάι 2024
READING

Ο Τζεφ Μπέζος είναι κατά 6,4 δις. δολάρια πλουσιότερος καθώς η μετοχή της Amazon σημειώνει νέο ρεκόρ

2 MIN READ

Ο Τζεφ Μπέζος είναι κατά 6,4 δις. δολάρια πλουσιότερος καθώς η μετοχή της Amazon σημειώνει νέο ρεκόρ

Ο Τζεφ Μπέζος είναι κατά 6,4 δις. δολάρια πλουσιότερος καθώς η μετοχή της Amazon σημειώνει νέο ρεκόρ

Ο Τζεφ Μπέζος είναι κατά 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια πλουσιότερος καθώς η μετοχή της Amazon σημείωσε νέο ρεκόρ.

Τι και αν η πανδημία του κορονοϊού και τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας απειλούν με ύφεση τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη;

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος βλέπει τα κέρδη του να αυξάνονται με ιλλιγιώδεις ρυθμούς. Μετά την αύξηση των διαδικτυακών παραγγελιών εξαιτίας των περιορισμών στην κυκλοφορία η Amazon αύξησε την αξία της στο 1,1 τρισ. δολάρια.

Με αυτή την ραγδαία αύξηση της μετοχής ο Μπέζος, που έχει στην ιδιοκτησία του 11,2% των μετοχών της Amazon, είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 6,4 δισ. δολάρια στα συνολικά 138 δισ. δολάρια.

Από τον περασμένο Ιανουάριο η περιουσία του έχει αυξηθεί κατά 24 δισ. δολάρια κάτι λιγότερο από 22 δισ. ευρώ. Οι παραγγελίες στην Amazon έχουν αυξηθεί κατά 20% από τους καταναλωτές που βρίσκονται σε καραντίνα.

Μέχρι το τέλος του έτους οι προβλέψεις για την αξία της Amazon είναι εξαιρετικά θετικές καθώς ο κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου εκμεταλλεύεται αυτή την αύξηση στις διαδικτυακές παραγγελίες.

Η μετοχή της Amazon σημείωσε άνοδο 5,3% , φθάνοντας σε νέο ρεκόρ στα 2.283 δολάρια ανά μετοχή.

Η Amazon είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία που βγήκε κερδισμένη από την αγορά εν μέσω κορονοϊού. 

Η πρώην σύζυγός του, Mackenzie Bezos, η οποία κατέχει περίπου το 4% της Amazon, είδε την καθαρή της αξία να αυξάνεται κατά 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια, συνολικά 44,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Bezos πούλησε μετοχές αξίας πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αφού αντιμετώπισε κριτική για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την πανδημία του κοροναϊού στην αποθήκη του Amazon (ορισμένοι εργαζόμενοι διαδήλωσαν και ζήτησαν περισσότερες προφυλάξεις ασφαλείας), ο Bezos ανακοίνωσε ότι θα δώσει 100 εκατομμύρια δολάρια στην Feeding America, μια εθνική μη κερδοσκοπική οργάνωση που λειτουργεί ένα δίκτυο τραπεζών τροφίμων σε όλη τη χώρα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.