30 Απρ 2024
READING

Θα γίνει φέτος η Prime Day του Amazon και των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων;

3 MIN READ

Θα γίνει φέτος η Prime Day του Amazon και των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων;

Θα γίνει φέτος η Prime Day του Amazon και των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων;

Υπάρχει χώρος για την Amazon Prime Day σε έναν κόσμο με πανδημία;

Η Amazon δημιούργησε την Prime Day το 2015 ως έναν τρόπο για να αυξήσει τις πωλήσεις κατά τη διάρκεια μιας παραδοσιακά χαμηλών πωλήσεων περιόδου της χρονιάς – τα μέσα Ιουλίου.

To event αυτό, με μεγάλες εκπτώσεις σε ηλεκτρονικά είδη και είδη οικιακής χρήσης, όχι μόνο ήταν ένας καλός τρόπος για να προσελκύσει νέα μέλη, αλλά χρησίμευσε ως δοκιμαστική περίοδος για την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, επιτρέποντας στο Amazon να δει την απόδοσή του σε μια περίοδο αιχμής.

Η Prime Day αναπτύχθηκε γρήγορα από το πρώτο 24ωρο event το 2015, όπου τα μέλη αγόρασαν 34,4 εκατομμύρια είδη, σε ένα διήμερο γεγονός που πέρυσι έκανε περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις, που αντιστοιχούσαν σε  175 εκατομμύρια προιόντα.

Σύμφωνα με την Amazon, η Prime Day του περασμένου έτους ήταν μεγαλύτερη σε πωλήσεις από το Black Friday και το Cyber ​​Monday μαζί.

Αλλά τώρα, που το Amazon αντιμετωπίζει ήδη αύξηση της ζήτησης που δεν θα μπορούσε να έχει προγραμματίσει, έχει νόημα να προχωρήσει σε ένα τέτοιο event;

«Σε αντίθεση με μια προβλέψιμη αύξηση εξ αιτίας ενός event, αυτή η αύξηση σημειώθηκε με ελάχιστη προειδοποίηση, δημιουργώντας μεγάλες προκλήσεις για τους προμηθευτές και το δίκτυο παράδοσης», δήλωσε ο Jeff Bezos στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους.

Στην επιστολή περιγράφονται οι προσπάθειες που έχει καταβάλει το Amazon για να καλύψει τη ζήτηση, να προστατεύσει τους εργαζομένους του και τις δεσμεύσεις του για συνεχιζόμενες εταιρικές πρωτοβουλίες. Δεν αναφέρει παρόλα αυτά την Prime Day.

Η Wall Street Journal ανέφερε ότι το Amazon έχει ακυρώσει προσφορές για την Ημέρα της Μητέρας και την Ημέρα του Πατέρα, επειδή έχει ήδη περισσότερη ζήτηση από ό, τι μπορεί να αντιμετωπίσει.

Το Reuters ανέφερε στις 3 Απριλίου ότι διέρρευσαν σημειώσεις από μια καθημερινή συνάντηση στελεχών που έδειξαν ότι το Amazon σκοπεύει να καθυστερήσει την Prime Day μέχρι τουλάχιστον τον Αύγουστο.

Τα σημειώματα ανέφεραν πιθανό αντίκτυπο 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε περίπτωση καθυστέρησης της Prime Day και ανέφεραν ότι ο αντίκτυπος θα μπορούσε να είναι μέχρι και 300 εκατομμύρια δολάρια.

Το Amazon μπορεί να αντέξει αυτό το αντίκτυπο. Αλλά θα είναι μεγάλο πλήγμα για τις μάρκες και τους ανεξάρτητους πωλητές που συνήθως συμμετέχουν στην Prime Day.

Παρόλο που το Amazon δεν αποκαλύπτει πόσα έσοδα προσφέρει η Prime Day στις πωλήσεις, η Coresight Research υπολόγισε ότι έφτασε τις πωλήσεις 5,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2019, από 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018.

Οι πωλητές και οι μάρκες της Amazon έχουν επενδύσει πολλά στην Prime day και πιθανότατα θα βιώσουν μια μεγάλη οικονομική ζημιά εάν η εκδήλωση ακυρωθεί.

Οι ανεξάρτητοι πωλητές εξαρτώνται από την ετήσια εκδήλωση στα μέσα του καλοκαιριού για να αυξήσουν τον όγκο των πωλήσεων τους και να προσελκύσουν νέους πελάτες.

Το Amazon αρνήθηκε να σχολιάσει τα σχέδιά του για την Prime Day.

Ανακοίνωση αυτή την εβδομάδα από το Amazon επιτρέπει σε περισσότερους πωλητές να συνεχίσουν να στέλνουν μη απαραίτητα αντικείμενα σε αποθήκες του Amazon για εκπλήρωση και είναι ένα θετικό σημάδι ότι το Amazon βελτιώνεται με την αντιμετώπιση της ζήτησης που προκαλείται από την πανδημία.

Εάν το Amazon προχωρήσει με την Prime Day 2020 δεν μπορεί να την αναβάλλει αργότερα από τον Αύγουστο, επειδή μια μεταγενέστερη ημερομηνία θα έβαζε την Prime Day πολύ κοντά στις εκδηλώσεις για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Στην πραγματικότητα, η κρίση του COVID-19 έκανε την κάθε μέρα Prime Day με κυμαινόμενη δυναμική προσφοράς και ζήτησης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.