30 Απρ 2024
READING

Τα δεδομένα κρατήσεων του Airbnb από την Κίνα δείχνουν μια μικρή ανάκαμψη

2 MIN READ

Τα δεδομένα κρατήσεων του Airbnb από την Κίνα δείχνουν μια μικρή ανάκαμψη

Τα δεδομένα κρατήσεων του Airbnb από την Κίνα δείχνουν μια μικρή ανάκαμψη

Παρόλο που η πανδημία του κορονοιού έχει παγώσει τα ταξίδια παγκοσμίως και έχει χτυπήσει σκληρά τον ταξιδιωτικό κλάδο, τα δεδομένα από το Airbnb δείχνουν ότι ο αριθμός των εγχώριων κρατήσεων στην Κίνα για το πρώτο 15ημερο του Απριλίου αυξήθηκε περισσότερο από 200% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του Μαρτίου .

Τα δεδομένα από την AirDNA, μια εταιρεία αναλύσεων και ερευνών, έδειξαν ότι ο αριθμός των κρατήσεων για την εβδομάδα της 13ης Απριλίου σε 10 μεγάλες κινεζικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Σαγκάης και του Γκουάνγκτζου, αυξήθηκαν σχεδόν κατά 80% από την εβδομάδα της 16ης Μαρτίου.

Ωστόσο, αυτό είναι περίπου το ήμισυ των κρατήσεων που είδαμε την εβδομάδα στις 6 Ιανουαρίου και αυτά τα δεδομένα περιλαμβάνουν κρατήσεις από διεθνείς ταξιδιώτες που διαμένουν στην Κίνα.

Τα δεδομένα της AirDNA δείχνουν επίσης ότι ο μέσος ημερήσιος ρυθμός στην Κίνα από τον Μάιο και μετά είναι παρόμοιος με αυτόν που ήταν το 2019.

Η έρευνα έδειξε ότι οι ιδιοκτήτες του Airbnb δεν προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις στο διαδίκτυο για να προσελκύσουν τους ταξιδιώτες όπως θα μπορούσαν τα ξενοδοχεία.

Η Κίνα είναι μια σημαντική αγορά για το Airbnb, και η ανάκαμψη της χώρας από την πανδημία του κορονοϊού παρακολουθείται στενά ως ένδειξη για το πώς άλλες χώρες απομακρύνονται από τον ιό και τις σχετικές καταναλωτικές συμπεριφορές.

Πόλλοί εκτιμούν ότι αυτό θα μπορούσε αυτό να είναι τέλος του Airbnb αλλά και αρκετοί άλλοι πιστεύουν θα είναι πιο πιθανό να επιλέξει κάποιος βραχυπρόθεσμη ενοικίαση σπιτιού από το να κάνει check in σε ένα μεγάλο Marriott γεμάτο με εκατοντάδες αγνώστους.

Σίγουρα ότι είναι μια κρίση που θα αλλάξει δραστικά την ταξιδιωτική αγορά και μαζί και το Airbnb.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.