14 Μάι 2024
READING

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Adidas ελπίζει ότι οι καταναλωτές θα αγοράσουν αθλητικά είδη

2 MIN READ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Adidas ελπίζει ότι οι καταναλωτές θα αγοράσουν αθλητικά είδη

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Adidas ελπίζει ότι οι καταναλωτές θα αγοράσουν αθλητικά είδη

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Adidas AG Kasper Rorsted προσπάθησε να παρουσιάσει μια καλή προοπτική καθώς προέβλεπε την πρώτη τριμηνιαία απώλεια του γερμανικού κατασκευαστή παπουτσιών σε τέσσερα χρόνια: ότι οι καταναλωτές ενδέχεται να χρειάζονται περισσότερα sportswear όταν οι χώρες άρουν τις οδηγίες για παραμονή στο σπίτι.

Πάνω από τα δύο τρίτα των καταστημάτων της Adidas είναι κλειστά λόγω της πανδημίας Covid-19, η οποία οδήγησε την εταιρεία να προβλέψει ένα μη κερδοφόρο τρίμηνο έως τον Ιούνιο.

Οι πωλήσεις πιθανότατα θα μειωθούν περίπου 40%, ενώ η μετοχή, η οποία έχει χάσει σχεδόν το ένα τρίτο της αξίας της φέτος, αυξήθηκε έως και 5,4% τη Δευτέρα λόγω αισιοδοξίας πως υπάρχει ακόμα ζωή στα αθλητικά είδη.

«Άτομα που έχουν κλειστεί σε διαμερίσματα ή σπίτια για τέσσερις, έξι, οκτώ ή δέκα εβδομάδες, όπως συνέβη σε πολλά μέρη του κόσμου, θέλουν πραγματικά να βγουν έξω και να κινηθούν, να ασκηθούν και να περπατήσουν ή να τρέξουν», δήλωσε ο Rorsted.

Οι εταιρείες καταναλωτικών αγαθών χρησιμοποιούν προϊόντα με την πιο δυνατή ζήτηση για να αντισταθμίσουν τις αυξανόμενες στοίβες απούλητων αποθεμάτων.

Η Nestle την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ισχυρή ζήτηση σε έτοιμα γεύματα, ακόμη και όταν οι καταναλωτές σταμάτησαν τις “παρορμητικές” αγορές παγωτού και εμφιαλωμένου νερού.

Η μετοχή της Adidas αυξήθηκε κατά 32% το πρώτο τρίμηνο καθώς η εταιρεία απέσυρε προϊόντα που δεν πωλήθηκαν από καταστήματα στην Κίνα και οι λιανοπωλητές ακύρωσαν παραγγελίες. Τα κέρδη μειώθηκαν κατά 97% την ίδια περίοδο.

Η βοήθεια στην ανακούφιση της πτώσης των πωλήσεων έρχεται από την Κίνα και την Νότια Κορέα, όπου τα καταστήματα έχουν ανοίξει ξανά.

Οι πωλήσεις βελτιώθηκαν σταδιακά στην Κίνα τις πρώτες τρεις εβδομάδες του τριμήνου και η παγκόσμια διαδικτυακή ανάπτυξη επιταχύνεται με αύξηση 55% τον Μάρτιο.

Ο Rorsted είπε ότι η Adidas μπορεί να ξεπεράσει τον φετινό στόχο των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ (4,3 δισεκατομμύρια δολάρια) για έσοδα από το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Ωστόσο, οι διαδικτυακές πωλήσεις δεν μπορούν να αντισταθμίσουν το κλείσιμο καταστημάτων στην Ευρώπη, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, τη Ρωσία και άλλα μέρη της Ασίας, τα οποία έχουν ήδη μείωση στα έσοδα 1 δισ. euro μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα.

Η Adidas στοχεύει στην αποπληρωμή του κρατικού δανείου της το συντομότερο δυνατό, είπε επίσης ο Rorsted, αρνούμενος να σχολιάσει εάν υπάρχουν συνομιλίες με τράπεζες.

Η Adidas “έκαψε” μετρητά 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο και αναμένει να χρησιμοποιήσει περισσότερα αυτό το τρίμηνο. Η Adidas είπε ότι θα προσπαθήσει να αποφύγει τις απολύσεις, αν και δεν τις αποκλείει. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.