01 Μάι 2024
READING

Το Amazon σχεδιάζει να παραδίδει παραγγελίες σε λιγότερο από 5 ώρες στο μέλλον

2 MIN READ

Το Amazon σχεδιάζει να παραδίδει παραγγελίες σε λιγότερο από 5 ώρες στο μέλλον

Το Amazon σχεδιάζει να παραδίδει παραγγελίες σε λιγότερο από 5 ώρες στο μέλλον

Σε όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας το Amazon αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία του αλλά και την πιο διδακτική.

Παράλληλα, ίσως τώρα και περισσότερο από ποτέ, συναντά μια μεγάλη ευκαιρία να κυριαρχήσει πλήρως σε όλους τους τομείς συμπεριλαμβανόμενων των τροφίμων.

Με βάση αυτά που έμαθε από αυτή την κατάσταση αλλά και όλα όσα είχε σχεδιάσει από πριν για το μακροπρόθεσμο μέλλον μπορεί τώρα να υλοποιήσει μια νέα στρατηγική.

Ο μεγαλύτερος στόχος πάντα ήταν η βελτίωση του χρόνου παράδοσης σε συνδυασμό με εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών.

Οι πελάτες του Amazon θα μπορούσαν μεσοπρόθεσμα να παραλαμβάνουν τις παραδόσεις τους σε λιγότερο από πέντε ώρες καθώς γίνονται σημαντικές επενδύσεις σε νέες αποθήκες για να βελτιώσουν την υπηρεσία παράδοσης της ίδιας ημέρας.

Ο online γίγαντας έχει κατασκευάσει ήδη και κατασκευάζει και νέα “κέντρα μίνι εκπλήρωσης” σε επιλεγμένες πόλεις των ΗΠΑ, που θεωρείται ότι είναι περίπου το ένα δέκατο του μεγέθους των αποθηκών του που αποθηκεύουν περίπου 100.000 από τα πιο δημοφιλή αντικείμενα του.

Σε αυτά θα μπορούσε να αποθηκεύσει τρόφιμα και σε συνδυασμό με το δίκτυο καταστημάτων της Whole Foods να δημιουργήσει ένα νέο και πολύ πιο ικανό μηχανισμό logistics.

Οι πελάτες που θα πραγματοποιούν παραγγελίες το πρωί θα λαμβάνουν τα προϊόντα τους πριν από τις 18:00, ενώ οι παραγγελίες που θα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της νύχτας θα πρέπει να φτάσουν μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Επί του παρόντος, η υπηρεσία παράδοσης της ίδιας ημέρας απαιτεί από τους πελάτες να πραγματοποιούν παραγγελίες πριν το μεσημέρι και παραλαμβάνουν μέχρι τις 21:00.

Ο σχεδιασμός πριν την πανδημία ήταν οι Prime πελάτες να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία δωρεάν για αντικείμενα άνω των $ 35, αλλά να έχουν την επιλογή να πληρώσουν 2,99 δολάρια για παραγγελίες χαμηλότερης αξίας.

Οι μη Prime πελάτες μπορούν θα μπορούσαν να έχουν και αυτοί πρόσβαση στην υπηρεσία, αλλά θα πληρώνουν $ 13 για την παράδοση την ίδια ημέρα.

Μετά την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και την άρση του lockdown θα δούμε σημαντικές αλλαγές να συμβαίνουν και μία από αυτές θα είναι στο πεδίο των τροφίμων και των super market.

Θα είναι μια μεγάλη μάχη μεταξύ του Amazon και της Walmart στην Αμερική αλλά και σε όλο τον κόσμο μια μεγάλη πρόκληση για το food retail.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.