14 Μάι 2024
READING

Η Albert Heijn θα παρουσιάσει γάλα από Climate-Neutral φάρμες το 2021

2 MIN READ

Η Albert Heijn θα παρουσιάσει γάλα από Climate-Neutral φάρμες το 2021

Η Albert Heijn θα παρουσιάσει γάλα από Climate-Neutral φάρμες το 2021

Η ολλανδική Albert Heijn ανακοίνωσε τα σχέδια της για εισαγωγή γάλακτος από αγροκτήματα που έχουν μηδενίσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, έως το 2021.

Ο γνωστή εταιρεία λιανικής επέκτεινε επίσης τη συνεργασία της με τον συνεταιρισμό Royal A-ware και DeltaMilk για να κάνει τη γαλακτοκομική προσφορά πιο βιώσιμη.

Οι εκπομπές από τις γαλακτοκομικές εκμεταλλεύσεις θα εξουδετερωθούν με τη δέσμευση CO2 από το γρασίδι στο έδαφος, είπε η εταιρεία, μαζί με την κατανομή μόνιμων εκτάσεων που δεν θα οργωθούν και εν μέρει θα φυτευτούν με βότανα ή τριφύλλια.

Ο Robert van Ballegooijen, COO της Royal A-Ware, σχολίασε: «Έχουν ήδη γίνει πολλές έρευνες για τη δέσμευση CO2, αλλά στην Ολλανδία είναι μοναδική και δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί σε αυτήν την κλίμακα. Είμαστε πολύ περήφανοι που το δημιουργήσαμε μαζί με την Albert Heijn. “

Βιώσιμα γαλακτοκομικά προϊόντα

Το 2017, η Albert Heijn παρουσίασε το πρόγραμμα Beter voor Koe, Natuur en Boer (Better for Cow, Nature and Farmer) σε συνεργασία με τη Royal A-Ware για την ανάπτυξη μιας διαφανούς αλυσίδας παραγωγής για βιώσιμα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Προς το παρόν, περίπου 300 γαλακτοπαραγωγοί προμηθεύουν γάλα επεξεργασμένο αποκλειστικά από τη Royal A-ware και την Deltamilk για προϊόντα Albert Heijn με το λογότυπο Beter voor Koe, Natuur en Boer.

Τα προϊόντα περιλαμβάνουν γάλα, βουτυρόγαλα, γιαούρτι, τυρί Gouda και τυρί Zaanlander και αποτελούν το 40% των γαλακτοκομικών προϊόντων της Albert Heijn με το λογότυπο βιωσιμότητας.

«Ένα λογικό βήμα»

Η Henk Sierksma, διευθύντρια μονάδας τυριού και γαλακτοκομικών προϊόντων στην Albert Heijn, δήλωσε: «το να διατηρήσουμε την αλυσίδα βιώσιμη είναι ένα μακροπρόθεσμο ζήτημα και το κάνουμε αυτό μαζί με τους συνεργάτες της αλυσίδας, γι ‘αυτό η επέκταση αυτής της συνεργασίας είναι επίσης ένα λογικό βήμα.

«Στα επόμενα τρία χρόνια θα ανεβάσουμε ξανά το ρυθμό και οι γαλακτοπαραγωγοί θα εργαστούν για το climate-neutral γάλα από το αγρόκτημα. Κάνουμε επίσης επιπλέον βήματα στον τομέα της βιοποικιλότητας και της καλής μεταχείρισης των ζώων. “

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.