01 Μάι 2024
READING

Το TikTok προσθέτει το κουμπί “shop now” καθώς μπαίνει στον χώρο λιανικής

2 MIN READ

Το TikTok προσθέτει το κουμπί “shop now” καθώς μπαίνει στον χώρο λιανικής

Το TikTok προσθέτει το κουμπί “shop now” καθώς μπαίνει στον χώρο λιανικής

Το TikTok δοκιμάζει ένα νέο κουμπί το “shop now” στην πλατφόρμα του, συνδέοντας έτσι τους χρήστες απευθείας με ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου διαφημιζόμενων από βίντεο influencers.

Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων δοκιμάζει ένα νέο κουμπί call to action, προς το παρόν διαθέσιμο μόνο σε επιλεγμένους διαφημιζόμενους και influencers, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα να εμφανίζεται στα βίντεο όλων των influencers όπου προβάλλεται ένα συγκεκριμένο προϊόν.

Αυτό γίνεται όλο και πιο δημοφιλές χαρακτηριστικό σε αντίπαλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Instagram, το οποίο έχει αυξήσει την εστίασή του στο να επιτρέψει στους χρήστες να ψωνίζουν απρόσκοπτα τους τελευταίους 18 μήνες.

Τα διαφημιστικά έσοδα από αυτήν τη νέα δυνατότητα θα μοιραστούν μεταξύ του influencer και του TikTok.

Αν και δεν έχουν δημοσιευθεί αξιόπιστα στοιχεία, ορισμένες αναφορές δείχνουν ότι το TikTok θα μπορούσε να πάρει το 80% των εσόδων, σε σύγκριση με το 20% των influencers.

Αυτό θα προσφέρει μια θεαματική ώθηση για την πλατφόρμα, η οποία στο παρελθόν θα έχανε από τις άμεσες διαφημιστικές συμφωνίες μεταξύ του influencer και του διαφημιζόμενου.

«Πάντα πειραματιζόμαστε με ιδέες και δυνατότητες για να βελτιώσουμε την εμπειρία της εφαρμογής για τους χρήστες μας», δήλωσε εκπρόσωπος της TikTok.

«Το TikTok είναι μια πλατφόρμα δημιουργικής έκφρασης και μεγάλο μέρος της είναι να δείχνει και να μοιράζεται τα πράγματα που αγαπάς με άλλους.

Βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια της δοκιμής με τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν συνδέσμους σε προϊόντα στα βίντεό τους και θα μοιραστούν περισσότερες ενημερώσεις όταν τις έχουμε. “

Σύμφωνα με ένα τεστ που διεξήγαγε η Levi’s και διάφοροι influencers το κουμπί “shop now” δημιούργησε χρόνους παρακολούθησης δύο φορές περισσότερο από τον μέσο όρο του TikTok.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.