14 Μάι 2024
READING

Η επανεφεύρεση της Gap που προσθέτει προϊόντα διακόσμησης, έπιπλα και υφάσματα

2 MIN READ

Η επανεφεύρεση της Gap που προσθέτει προϊόντα διακόσμησης, έπιπλα και υφάσματα

Η επανεφεύρεση της Gap που προσθέτει προϊόντα διακόσμησης, έπιπλα και υφάσματα

Σχεδόν όλοι οι λιανοπωλητές ένδυσης δυσκολεύονται με τα lockdown, αλλά αυτοί που είχαν ήδη δυσκολευτεί από πριν, έχουν έναν πολύ σκληρό δρόμο μπροστά τους – και μέσα σε αυτούς είναι η Gap.

Στην τελευταία προσπάθειά της για επιστροφή στη σχετικότητα, η Gap αναζητά ανάπτυξη εκτός ένδυσης σε κατηγορίες που δεν είχε ποτέ παρουσία.

Στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με την εταιρεία IMG, η Gap θα πουλά πλέον και προϊόντα διακόσμησης σπιτιού, έπιπλα και υφάσματα.

Η Banana Republic που ανήκει στην Gap όπως και η Janie and Jack, θα επεκταθούν επίσης σε νέες κατηγορίες, που δεν έχουν ακόμη κατονομαστεί.

Επιπλέον, η Gap θα λανσάρει εξοπλισμό και προϊόντα περιποίησης μωρών, πιθανώς υπό τις υπάρχουσες μάρκες βρεφικών ενδυμάτων.

Υπάρχουν πολλοί υπέρμαχοι και πολλοί σκεπτικιστές για αυτή την απόφαση της Gap.

Κάποιοι λένε ότι αυτή είναι μια καλή κίνηση από την Gap – η τρίτη μεγάλη αλλαγή του μοντέλου και ολοι οι σπουδαίοι retailers στην αμερικανική ιστορία έχουν κάνει μεγάλες αλλαγές τουλάχιστον μία φορά, καθώς έχουν αλλάξει οι καιροί και οι συνθήκες. 

Μερικοί, ωστόσο, είδαν αυτήν την κίνηση σε λάθος timing, με την πανδημία του κοραναϊού να είναι παρούσα.

Σε κανονικές περιόδους αυτή θα ήταν μια καλή κίνηση υποστηρίζουν άλλοι ωστόσο, στο σημερινό περιβάλλον, η κυκλοφορία μιας νέας κατηγορίας προιόντων δεν είναι ιδανική.

Η καλύτερη στιγμή για μια μάρκα να επεκταθεί σε νέες κατηγορίες είναι όταν έχει ένα ισχυρό μερίδιο στην κύρια κατηγορία της και για την Gap, αυτό ίσχυε πολύ καιρό πριν.

Η υπογραφή συμφωνίας αδειοδότησης για την παράδοση προϊόντων πολλαπλής κατηγορίας είναι ένας τρόπος για την Gap να συγκεντρώσει γρήγορα και φθηνά κάποια χρήματα και στο τρέχον περιβάλλον, η εταιρεία δεν μπορεί να κατηγορηθεί για τη διερεύνηση των επιλογών της, ωστόσο φαίνεται να υπάρχει μικρή εκτίμηση του μακροπρόθεσμου αντίκτυπου.

Η σωστή πορεία δράσης θα ήταν να διορθώσει τα προβλήματα με τις διάφορες μάρκες και στη συνέχεια να ασχοληθεί με την επέκταση της μάρκας. Κάνοντας το τελευταίο πριν το πρώτο, μπορεί να προκληθεί σύγχυση και υποτίμηση της εικόνας του εμπορικού  σήματος.

Η Gap συγκαταλέγεται στους retailers που σχεδιάζουν να αρχίσουν να ανοίγουν ξανά τα καταστήματά τους καθώς ορισμένες πολιτείες και πόλεις των ΗΠΑ αρχίζουν να άρουν τους περιορισμούς lockdown.

Η Gap σχεδιάζει 800 από τα καταστήματά της Gap, Old Navy, Athleta και Banana Republic να δραστηριοποιηθούν ξανά μέχρι το τέλος του μήνα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.