14 Μάι 2024
READING

Οι πωλήσεις ποδηλάτων αυξάνονται στην Αγγλία καθώς η κυβέρνηση ανακοινώνει σχέδιο 2 δισ. λιρών

2 MIN READ

Οι πωλήσεις ποδηλάτων αυξάνονται στην Αγγλία καθώς η κυβέρνηση ανακοινώνει σχέδιο 2 δισ. λιρών

Οι πωλήσεις ποδηλάτων αυξάνονται στην Αγγλία καθώς η κυβέρνηση ανακοινώνει σχέδιο 2 δισ. λιρών

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών ποδηλάτων και ηλεκτρικών σκούτερ στην Αγγλία αναμένεται να ανεβούν στα ύψη καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα πακέτο δαπανών 2 ​​δισεκατομμυρίων  λιρών για να δημιουργήσει μια νέα εποχή για ποδηλασία και πεζοπορία.

Καθώς η κυβέρνηση ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αρχίσουν να επιστρέφουν στη δουλειά, αλλά «να αποφύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες, εκτός εάν πρέπει αναγκαστικά να τις χρησιμοποιήσουν», οι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο στρέφονται σε ηλεκτρονικά ποδήλατα και σκούτερ για να πραγματοποιήσουν τις μετακινήσεις τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ηλεκτρικών ποδηλάτων VanMoof, Taco Carlier, δήλωσε στο CNBC ότι οι πωλήσεις των ποδηλάτων του αυξήθηκαν κατά 184% από τότε που ξεκίνησε το lockdown.

Η Halfords, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ποδηλάτων της Βρετανίας, δήλωσε ότι οι πωλήσεις εξοπλισμού ποδηλασίας είχαν αυξηθεί κατά 500% από την έναρξη του lockdown.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ποδηλάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο Brompton ανέφερε επίσης πενταπλάσια αύξηση στις διαδικτυακές πωλήσεις από τότε που επιβλήθηκε το lockdown.

Η “έκρηξη” πωλήσεων συμπίπτει με την ανακοίνωση του γραμματέα μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου Grant Shapps ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα φιλόδοξο πακέτο 2 δισεκατομμυρίων λιρών για να ενθαρρύνει την αυξημένη χρήση ποδηλάτων και ηλεκτρικών ποδηλάτων στους δρόμους της Βρετανίας.

Αναγνωρίζοντας ότι το δίκτυο μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου θα μειωθεί κατά περίπου 90% εάν οι μετακινούμενοι συμμορφώνονται με τους κανόνες κοινωνικής απόστασης των δύο μέτρων, ο Shapps είπε ότι ήθελε να θέσει το «ποδήλατο και το περπάτημα στο επίκεντρο της πολιτικής μεταφορών μας».

Ένα νέο εθνικό σχέδιο χρήσης ποδηλάτων θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο με σκοπό τον διπλασιασμό της ποδηλασίας έως το 2025.

Αυτό το πρόγραμμα έρχεται μετά από την Γαλλία που η κυβέρνηση σκοπεύει να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν ποδηλασία περισσότερο για να διατηρήσουν τα επίπεδα ρύπανσης χαμηλά και τους ανθρώπους ασφαλείς.

Το πρόγραμμα των 22 εκατομμυρίων δολαρίων στην Γαλλία περιλαμβάνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να επισκευάζουν σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα τα ποδήλατα τους με επιδότηση έως 50 ευρώ, καθώς και να πληρώνουν για εκπαίδευση και προσωρινές θέσεις στάθμευσης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.