14 Μάι 2024
READING

Το Facebook επενδύει στην Αφρική για την αύξηση της ταχύτητας του internet

2 MIN READ

Το Facebook επενδύει στην Αφρική για την αύξηση της ταχύτητας του internet

Το Facebook επενδύει στην Αφρική για την αύξηση της ταχύτητας του internet

Μια νέα μεγάλη επένδυση κάνει το Facebook στην Αφρική όπου θα κατασκευάσει υποβρύχιο καλώδιο 37.000 χιλιομέτρων ώστε να αυξήσει την ταχύτητα του Ιντερνετ στην ευρύτερη περιοχή.

Το τεράστιο αυτό έργο θα διαπερνά τις ακτές 23 αφρικανικών χωρών, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη και θα ολοκληρωθεί με τη συμβολή των China Mobile, Orange, Vodafone, MTN και δύο ακόμα τοπικών δικτύων τηλεπικοινωνιών.

Επίσης, η θυγατρική της Nokia, Alcatel, ανέλαβε την κατασκευή του καλωδίου. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, η κατασκευή και η πόντιση του καλωδίου θα κοστίσουν σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το 2024.

Το Facebook προσπαθούσε επί πολλά χρόνια να βελτιώσει τη συνδεσιμότητα στην Αφρική, ώστε να εκμεταλλευθεί την υψηλή ζήτηση του νεότερου πληθυσμού για ταχύτερο Ιντερνετ.

Παράλληλα, η χρήση και η ζήτηση για έξυπνα κινητά τηλέφωνα αυξάνεται ραγδαία σε πολλές περιοχές της ηπείρου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Facebook, η Αφρική έχει τον μικρότερο αριθμό συνδεδεμένων χρηστών Ιντερνετ σε σχέση με τις υπόλοιπες ηπείρους.

Το Facebook υποστρίζει ότι το νέο καλώδιο θα φέρει υψηλότερες ταχύτητες σε σχέση με κάθε άλλο υποβρύχιο καλώδιο της περιοχής.

Η εταιρεία δήλωσε ότι “το έργο είναι συνέχεια των προσπαθειών μας να επεκτείνουμε τις υποδομές του παγκόσμιου δικτύου. Συνεργαζόμαστε με εταίρους μας σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να κατασκευάσουμε αρκετά υποβρύχια καλώδια οπτικών ινών, τα οποία ηγούνται της βιομηχανίας όσον αφορά την εμβέλεια, την ταχύτητα και την ευελιξία”.

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.