13 Μάι 2024
READING

Ο Οίκος Ferragamo επανέφερε τον πρώην CEO για την μετά-Covid-19 εποχή

2 MIN READ

Ο Οίκος Ferragamo επανέφερε τον πρώην CEO για την μετά-Covid-19 εποχή

Ο Οίκος Ferragamo επανέφερε τον πρώην CEO για την μετά-Covid-19 εποχή

Ο Ιταλικός οίκος πολυτελών ειδών μόδας, ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ Salvatore Ferragamo στράφηκε εκ νέου στις υπηρεσίες του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου του, Michele Norsa, ο οποίος θα αναλάβει την θέση του Εκτελεστικού Αναπληρωτή Προέδρου, προκειμένου να βοηθήσει καταλυτικά το management της εταιρείας ώστε να ξεπεράσει τις προκλήσεις της μετά-κορωνοϊού εποχής, με επιτυχία.

Μάλιστα, υπό αυτό το πρίσμα, ο Ιταλικός οίκος επέλεξε να δομήσει μια διαφορετική ενδοεταιρική δομή.

Συγκεκριμένα, ο μεγαλομέτοχος του Ομίλου, η οικογένεια που ελέγχει την holding Ferragamo Finanziaria, αναμένεται να εστιάσει το ενδιαφέρον της στον στρατηγικό σχεδιασμό, ενώ σε ότι αφορά την καθημερινή λειτουργία της εταιρείας, αυτή θα αφεθεί εξ’ ολοκλήρου στους εκτελεστικούς διευθυντές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ο Ferruccio Ferragamo θα εξακολουθήσει να κατέχει την θέση του Προέδρου της, ωστόσο ο κ. Norsa αναμένεται να αναλάβει τις εκτελεστικές του αρμοδιότητες.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως ο τελευταίος διατέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος του οίκου Ferragamo για μια δεκαετία πριν εγκαταλείψει την συγκεκριμένη θέση το 2016.

Αργότερα προσχώρησε στην ανταγωνίστρια εταιρεία μόδας Missoni, κατόπιν αιτήματος της κρατικής εταιρείας επενδύσεων FSI.

Έπειτα από την αποχώρησή του, ο οίκος Ferragamo άρχισε να αναδιοργανώνει τις δομές της ώστε να διατηρήσει το επίπεδο των πωλήσεων, ωστόσο αλλά πέρασε από μια περίοδο έντονων αναταραχών, αλλάζοντας διευθυντικά στελέχη αρκετές φορές.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.