18 Μάι 2024
READING

Οι 7 τάσεις που έφερε το lockdown τον μήνα Μάϊο +1 που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε | Χρήστος Παπανδρόπουλος, CEO & Founder The Sachi Group

6 MIN READ

Οι 7 τάσεις που έφερε το lockdown τον μήνα Μάϊο +1 που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε | Χρήστος Παπανδρόπουλος, CEO & Founder The Sachi Group

Οι 7 τάσεις που έφερε το lockdown τον μήνα Μάϊο +1 που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε | Χρήστος Παπανδρόπουλος, CEO & Founder The Sachi Group

Μετά από μία καταιγίδα επικρατεί πάντα η ηρεμία όπως αρέσκεται να λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός.

Οι καταιγίδες όμως πολλές φορές δημιουργούν και ευκαιρίες για ανασυγκρότηση και αναθεώρηση μελλοντικών κινήσεων και νέων ιδεών.

«Ο COVID-19 άλλαξε δεδομένα την παγκόσμια καταναλωτική συμπεριφορά.»

Οι επιχειρηματίες, οι καταναλωτές, τα startups, τα ιδρύματα κοινωφελή σκοπού, οι κυβερνήσεις, oι κολοσσοί και με απλά λόγια όλη η οικονομική κίνηση του πλανήτη βαδίζει σε νέα δεδομένα. 

Είναι ακριβώς αυτή η στιγμή όπου οι ιδέες αρχίζουν και παίρνουν σάρκα και οστά. Η στιγμή της έμπνευσης και ταυτόχρονα της δημιουργίας νέων δεδομένων και trends.

«Από νέα διάταξη στις αεροπορικές θέσεις μέχρι ιατρικές συμβουλές από την Google και από προσωποποιημένες DYI στιλιστικές επιλογές μέχρι την Amazon ο παγκόσμιος χάρτης αλλάζει.»

Οι παγκόσμιες τάσεις για τον Μάϊο 2020 επικεντρώνονται σε πολλά διαφορετικά concepts  που αναβαθμίζουν την καταναλωτική εμπειρία, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών, των τοπικών αγορών, της μόδας, των «περίεργων» ιδεών και πολλά άλλα. 

Μία από τις αξιοσημείωτες τάσεις αυτού του μήνα είναι η Air New Zealand και η επιλογή Skynest που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Η αεροπορική εταιρεία προσθέτει ένα επιπλέον πλεονέκτημα για ταξιδιώτες που επιλέγουν οικονομικές θέσεις με πιο άνετο σχεδιασμό κατά τη διάρκεια πτήσεων μεγάλων αποστάσεων. Οι «χώροι ξεκούρασης και ύπνου» μπορούν να φιλοξενήσουν έως έξι άτομα.

Η εταιρεία βρίσκεται επί του παρόντος στη φάση της έρευνας για το αν θα το εφαρμόσει ή με ποια εναλλακτική μορφή στα τέλη του 2021.

Οι υπόλοιπες 7 ιδέες:

History here App – Είστε έτοιμοι να ξαναγράψετε την ιστορία?

Η εφαρμογή History here διαθέτει δια δραστικό ταξιδιωτικό οδηγό που επιτρέπει στον χρήστη να μάθει την ιστορία της γειτονιάς του ή των νέων ταξιδιωτικών προορισμών. Κάθε ιστορικό γεγονός επιμελήθηκε και απλοποιήθηκε από ειδικούς και εμφανίζει οδηγίες για πεζοπορία ή οδήγηση σε άπειρα σημεία ενδιαφέροντος.

 

Ιατρικές συμβουλές από την Google – Στην πρώτη θέση κάθε αναζήτησης

Η Google έκανε αλλαγές στη μηχανή αναζήτησής της, για χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο, και τώρα θα εμφανίσει συμβουλές NHS (National Health Service) σε θέματα υγείας. Οι συμβουλές του NHS θα εμφανίζονται ως το νούμερο ένα αποτέλεσμα, για να διασφαλιστεί ότι όλοι οι χρήστες βλέπουν αυτές τις πληροφορίες. 

Επιπλέον, η Google θα χρησιμοποιήσει γνωσιακούς αλγόριθμους για να εμφανίσει αρχικά  εξακριβωμένες ιατρικά πληροφορίες για περισσότερες από 250 ιατρικές παθήσεις.

Η Lyft Impact αλλάζει τον τρόπο μετακίνησης. Ζήσε αλλιώς – μετακινήσου με παρέα!

Η Lyft Impact παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο η ίδια επηρεάζει τις μεταφορές εντός της περιοχής του Τορόντο στον Καναδά. 

Η έκθεση οικονομικών επιπτώσεων του 2020, υποδηλώνει ότι η επιχείρηση «ανταλλαγής επιβατών» είναι αποτελεσματική στην “ενθάρρυνση των συμμετοχικών μεταφορών” και στη μείωση του ποσοστού ιδιοκτησίας αυτοκινήτων. 

Για παράδειγμα, το 56% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν την Lyft Impact όταν η δημόσια συγκοινωνία δεν είναι διαθέσιμη και το 60% δεν κατέχει ή μισθώνει προσωπικό όχημα.

Φαίνεται επίσης ότι η υπηρεσία έχει απήχηση στα άτομα με αναπηρίες, καθώς το 70% δήλωσαν ότι η συμμετοχική μεταφορά έχει αυξήσει την ανεξαρτησία τους.

Η ετήσια έκθεση της Lyft Impact αναδεικνύει επίσης πληροφορίες από τους υπαλλήλους της :το 19% των οδηγών είναι άνω των 50 ετών και το 20% εξ αυτών είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης. 

Ο στόχος της Lyft Impact είναι να γνωστοποιήσει την αξία των υπηρεσιών κοινής χρήσης, τόσο για την κοινωνική ανάπτυξη όσο και για την τοπική οικονομία, καθώς και για το περιβάλλον.

Η Tucan Travel προσφέρει πακέτα solo διακοπών σε baby boomers. Ζήσε στα όρια!

Τι είναι ο Baby Boomer?Η γενιά των Baby Boomer ορίζεται συνήθως ως τα άτομα που έχουν γεννηθεί ανάμεσα στο 1946 και το 1962.

Πολλοί καταναλωτές από τη γενιά Baby Boomer αναζητούν τρόπους για να απολαύσουν τα «χρυσά χρόνια» τους, με εταιρείες όπως η Tucan Travel που προσφέρει «Solo Holidays for Over 50.» 

Η νέα υπηρεσία είναι ιδανική για ανθρώπους άνω των 50 ετών που επιθυμούν να εξερευνήσουν διαφορετικές χώρες μόνοι μέσω τουριστικών συνοδών.

Οι Solo Holidays for Over 50 προσφέρουν μια σειρά από προορισμούς σε μικρές ταξιδιωτικές ομάδες που αποτελούνται από άτομα ιδίου δημογραφικού και κοινωνικού status. 

Τα ταξίδια κυμαίνονται από την Κόστα Ρίκα στη Σρι Λάνκα και διαρκούν από 9 έως 66 ημέρες. 

Για όσους αναζητούν περισσότερη άνεση, η Tucan Travel προσφέρει επίσης μια επιλογή από κρουαζιέρες στα Νησιά Γκαλαπάγκος σε ένα πλοίο με χωρητικότητα αυστηρά 36 άτομα για να απολαύσει ο επισκέπτης τόσο την παρέα άλλων ανθρώπων αλλά και μια ιδιαίτερη περιοχή.

Φαγητό μέσα από το Snapchat; Καλή όρεξη!

Αφού δεν μπορούμε να πηγαίνουμε πάντα στο αγαπημένο μας εστιατόριο έρχεται αυτό σε εμάς! 

Η εταιρεία Doordash εισήγαγε τα AR (Augmented Reality) εστιατόρια στην πλατφόρμα της δίνοντας την δυνατότητα στους χρήστες του Snapchat να μπορούν να πλοηγηθούν σε αυτά με την λειτουργικότητα του lenses.

Ουσιαστικά, ο χρήστης του Snapchat «προβάλει» τον εαυτό του σε ένα κατάστημα της επιλογής του και μπορεί να φωτογραφίσει τον εαυτό του σαν να βρίσκεται εκεί!

Συνολικά, το εικονικό περιεχόμενο επιτρέπει στους χρήστες να συνεχίσουν να αλληλοεπιδρούν με τα εστιατόρια με τα οποία είναι εξοικειωμένοι, και αντίστοιχα τα εστιατόρια μπορούν να διατηρήσουν τους πελάτες αφοσιωμένους σε μια περίοδο που εκείνοι δεν μπορούν να τα επισκεφθούν με την συχνότητα που θα ήθελαν.

Η Silicon Valley μένει σπίτι. Και όλο το οικοσύστημά της

Χρησιμοποιώντας το διαδικτυακό εργαλείο σχεδίασης, Figma, ο ιδρυτής και διαχειριστής του Work Life Ventures,  Brianne Kimmel δημιούργησε το Stay at Home Valley, μια εικονική έκδοση του Silicon Valley. 

Όπως πολλά μέρη του κόσμου, η περιοχή του Σαν Φρανσίσκο στον Κόλπο φαίνεται σίγουρα διαφορετική αυτές τις μέρες, καθώς οι μη απαραίτητες επιχειρήσεις έχουν κλείσει προσωρινά και οι άνθρωποι έχουν ενημερωθεί να μείνουν στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο. 

Με πολλούς ανθρώπους που εργάζονται από το σπίτι, η Stay at Home Valley χρησιμεύει ως μέρος όπου η τεχνολογική κοινότητα μπορεί να ανακατασκευάσει τα μέρη που συχνάζουν περισσότερο.

Όπως περιγράφει ο Kimmel, “Ήθελα πραγματικά να δημιουργήσω ένα χώρο για πιο τυχαία αλληλεπίδραση.”

Στον διαδραστικό χάρτη, οι χρήστες μπορούν να δουν παραλλαγές δρόμων, επιλογές μεταφοράς όπως αυτόνομα οχήματα και σκούτερ ενοικίασης, καταστήματα, κεντρικά γραφεία και άλλα.

Contactless delivery robots. Η νέα εποχή στο delivery

Η Starship Technologies ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες που οφείλονται στο COVID-19 και κινητοποιείτε για να φέρει τα αυτόνομα ρομπότ παράδοσης σε περισσότερες πόλεις. 

Ο Ryan Tuohy, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της επιχειρηματικής ανάπτυξης για την εταιρεία, δήλωσε ότι οι προσπάθειες επέκτασης είναι αποτέλεσμα δραστικής αύξησης της ζήτησης. 

Ο Tuohy μίλησε επίσης ειδικά για την επέκταση του Temple, «Ανυπομονούμε να εξυπηρετήσουμε την τοπική κοινότητα καθώς περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν τρόπους για να υποστηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις, ενώ ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο σπίτι. »Τα ρομπότ είναι διαθέσιμα σε πέντε χώρες.

Ο COVID-19 άλλαξε δεδομένα την παγκόσμια καταναλωτική συμπεριφορά.

Αυτό αποτελεί από μόνο του ένα στοίχημα για όλες τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν νέες ιδέες και τάσεις και να οδηγηθούν στο εμπόριο του αύριο.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.