16 Μάι 2024
READING

Το Παρίσι εγκαθιστά εκατοντάδες σταθμούς απολύμανσης χεριών σε όλη την πόλη

2 MIN READ

Το Παρίσι εγκαθιστά εκατοντάδες σταθμούς απολύμανσης χεριών σε όλη την πόλη

Το Παρίσι εγκαθιστά εκατοντάδες σταθμούς απολύμανσης χεριών σε όλη την πόλη

Υπάρχουν πολλοί σχεδιασμοί που στοχεύουν στη διατήρηση των δημόσιων χώρων χωρίς μικρόβια καθώς οι πόλεις σε πολλά μέρη του κόσμου “άνοιξαν” ξανά.

Πολλά είναι τα καλά παραδείγματα καινοτομίας στο σχεδιασμό, αλλά το Παρίσι έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα.

Το Παρίσι συνεργάστηκε με τη διαφημιστική εταιρεία JCDecaux για να προσθέσει συσκευές απολύμανσης χεριών τοποθετημένους στους τοίχους 1.500 σταθμών λεωφορείων και σε 435 δημόσιες τουαλέτες – ή αλλιώς, τα τρία τέταρτα των σταθμών λεωφορείων και σε όλες τις δημόσιες  τουαλέτες.

Οι συσκευές, που δημιουργήθηκαν από τον Γάλλο σχεδιαστή Patrick Jouin, μοιάζουν με έναν σταθμό γεμίσματος μπουκαλιών νερού που ήδη βρίσκουμε στα αεροδρόμια του Παρισιού, με ένα μπουτόν και ένα αγωγό κάτω από αυτό.

Κάθε συσκευή μπορεί να χωρέσει περίπου 1,3 λίτρα απολυμαντικού χεριών, επιτρέποντας περίπου 3.300 εφαρμογές ανά τεμάχιο.

Αυτό είναι περίπου 6,5 εκατομμύρια δόσεις απολυμαντικού χεριών στη διάθεση των Παριζιάνων, ώστε να μπορούν να απολυμανθούν εν κινήσει.

Μια ειδική ομάδα της JCDecaux θα καθαρίζει και θα ξαναγεμίζει τα μηχανήματα, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας.

Το έργο πέρασε από την ιδέα στην πράξη μέσα σε μόλις πέντε εβδομάδες. Μέχρι στιγμής υπάρχουν 320 εγκατεστημένες συσκευές σε όλη την πόλη και οι υπόλοιποι θα είναι μέχρι τα τέλη Ιουνίου. 

Το Παρίσι άρχισε να ανοίγει ξανά υπό περιορισμένες οδηγίες πριν από δύο εβδομάδες. Τα καταστήματα ανοίγουν και οι άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά, αν και τα εστιατόρια και η πρόσβαση σε δημόσια πάρκα παραμένει περιορισμένη.

Ενώ οι συσκευές απολύμανσης χεριών βρίσκονται επί του παρόντος μόνο στο Παρίσι, υπάρχουν και άλλες πόλεις στη Γαλλία και στο εξωτερικό που ενδιαφέρονται γι ‘αυτές, σύμφωνα με την Estelle Ardouin, διευθυντή θεσμικών επικοινωνιών της JCDecaux.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.