18 Μάι 2024
READING

Τα social media θα παίξουν ακόμη πιο σημαντικό ρόλο για το retail και η στρατηγική της “κοινότητας”

2 MIN READ

Τα social media θα παίξουν ακόμη πιο σημαντικό ρόλο για το retail και η στρατηγική της “κοινότητας”

Τα social media θα παίξουν ακόμη πιο σημαντικό ρόλο για το retail και η στρατηγική της “κοινότητας”

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι έτοιμα να «παίξουν έναν ακόμη σημαντικότερο ρόλο» για τους retailers μετά τον COVID-19 παρέχοντας μια οικονομικά αποδοτική μορφή marketing για τις εταιρείες.

Σύμφωνα με την GlobalData, οι προϋπολογισμοί marketing σε ολόκληρο τον κλάδο αποτελούν βασικό θύμα της πανδημίας, ενώ τα μειωμένα αποθέματα μετρητών προορίζονται για να διασφαλίσουν ότι οι retailers θα παραμείνουν στη ζωή.

Επιπλέον, η πανδημία οδήγησε το 43,7% των καταναλωτών να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρέχοντας στις μάρκες την ευκαιρία να χτίσουν loyalty.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα διαδραματίσουν έναν ακόμη σημαντικότερο ρόλο στο marketing μετά τον COVID-19, καθώς πολλοί retailers μειώνουν τους προϋπολογισμούς marketing για να διατηρήσουν μετρητά για να αντιμετωπίσουν την κρίση, ειδικά εκείνοι που προηγουμένως βασίζονταν σε παραδοσιακές και ακριβές μορφές marketing, όπως οι τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια πολύ φθηνότερη μέθοδος, ειδικά εάν οι μάρκες μπορούν να αξιοποιήσουν το περιεχόμενο που δημιουργείται από τους ίδιους τους χρήστες και να βασίζονται λιγότερο στις δικές τους αναρτήσεις.

Η έρευνα προειδοποιεί ότι οι μάρκες πρέπει να διασφαλίσουν ότι δεν “βομβαρδίζουν” τους καταναλωτές, πολλοί από τους οποίους αγωνίζονται οικονομικά λόγω του ιού, με δημοσιεύσεις «εστιασμένες στις αγορές».

Οι έμποροι λιανικής πρέπει να επικεντρωθούν σε πτυχές πέρα ​​από τα προϊόντα: στοιχεία της ταυτότητας της μάρκας που ταιριάζουν με τους αγοραστές, τις θετικές ενέργειες που έχουν πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια της κρίσης και την οικοδόμηση δέσμευσης για να προωθήσουν την αίσθηση της κοινότητας, αν και αυτό μπορεί να αποδειχθεί ευκολότερο για μικρότερες ανεξάρτητες μάρκες.

Αυτά είναι όλα τα στοιχεία που οι αγοραστές θα μπορούν να αξιολογήσουν όταν θα είναι σε θέση να αγοράσουν προιόντα ενισχύοντας την αφοσίωση προς την μάρκα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.