16 Μάι 2024
READING

Οι Mercedes-Benz και Nvidia συνεργάζονται για την επόμενη ημέρα των upgradable οχημάτων

2 MIN READ

Οι Mercedes-Benz και Nvidia συνεργάζονται για την επόμενη ημέρα των upgradable οχημάτων

Οι Mercedes-Benz και Nvidia συνεργάζονται για την επόμενη ημέρα των upgradable οχημάτων

Συμφωνία συνεργασίας με την Nvidia προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού αναβαθμιζόμενα οχήματα το 2024, συνήψε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία MercedesBenz.

Απώτερος σκοπός των δύο πλευρών είναι η ανάπτυξη της επόμενης γενιάς των υπολογιστικών συστημάτων που βρίσκονται εντός του οχήματος, τα οποία και θα βοηθήσουν με απομακρυσμένες ή overtheair ενημερώσεις και αυτοματοποιημένες δυνατότητες οδήγησης.

Φιλοδοξία των δύο πλευρών είναι να αναπτύξουν αυτό που θεωρούν ως την πλέον «εξελιγμένη και προηγμένη computing αρχιτεκτονική που έχει αναπτυχθεί ποτέ σε ένα αυτοκίνητο!».

Η ηλεκτρική αρχιτεκτονική ή ο εγκέφαλος ενός οχήματος επιτρέπει ουσιαστικά την επικοινωνία των συστημάτων του οχήματος. Ταυτόχρονα επιτρέπει στο όχημα να λαμβάνει και να στέλνει πληροφορίες σε εξωτερικές πηγές για μια σειρά από ζητήματα, όπως λ.χ. απομακρυσμένες αναβαθμίσεις ή ειδοποιήσεις service.

Η MercedesBenz θα αρχίσει να αναπτύσσει τη νέα αρχιτεκτονική κατά μήκος του στόλου των οχημάτων της το 2024.

Επιπροσθέτως, θα αξιοποιεί την πλατφόρμα “Drive” της Nvidia, επιτρέποντας την αναβάθμιση σειράς λειτουργιών, όπως τα συστήματα υποβοήθησης του οχήματος.

Διαδικασία που προσομοιάζει πολύ με το πώς η Tesla αναβαθμίζει απομακρυσμένα τα συστήματα στα οχήματά της.

Σύμφωνα με τον Jensen Huang, ιδρυτή και Διευθύνων Σύμβουλο της Nvidia το προϊόν πρόκειται να σχεδιαστεί εκ νέου, καθώς τα οχήματα θεωρούνται -πλέον- ως διαρκή, όσο και αναβαθμίσιμα μηχανήματα που τροφοδοτούνται από υπερυπολογιστές.

Οι πελάτες, ανέφεραν οι εταιρείες, θα μπορούν να αγοράζουν και να προσθέτουν δυνατότητες, λειτουργίες, εφαρμογές λογισμικού και συνδρομητικές υπηρεσίες μέσω ενημερώσεων λογισμικού overtheair κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής ενός αυτοκινήτου.

Τέτοιου είδους αναβαθμίσεις δύναται να προσφέρουν πρόσθετα έσοδα για την ίδια την αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς και να βοηθήσουν στην επιτάχυνση των ανακλήσεων ασφαλείας ή άλλων αναβαθμίσεων που λαμβάνουν χώρα κατά καιρούς.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.