02 Μάι 2024
READING

Το online κατάστημα μεταχειρισμένων Sellpy των H&M κάνει ντεμπούτο στην Γερμανία

2 MIN READ

Το online κατάστημα μεταχειρισμένων Sellpy των H&M κάνει ντεμπούτο στην Γερμανία

Το online κατάστημα μεταχειρισμένων Sellpy των H&M κάνει ντεμπούτο στην Γερμανία

Το σουηδικό ηλεκτρονικό κατάστημα μεταχειρισμένων ειδών Sellpy, η πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου του οποίου ανήκει στην H&M, εγκαινίασε τη λειτουργία του στη Γερμανία, σε ένα πρώτο βήμα εξωστρέφειας, καθώς εκτιμά πως οι αγοραστές τείνουν ολοένα και περισσότερο προς την κατεύθυνση μιας πιο βιώσιμης κατανάλωσης στο εγγύς μέλλον.

Η συγκεκριμένη startup εταιρεία χειρίζεται ολόκληρη τη διαδικασία πωλήσεων από την παραλαβή των αγαθών από τα σπίτια των πωλητών, τη φωτογράφηση, την μεταπώληση και εν τέλει την αποστολή.

Η Sellpy ανακοίνωσε τον Μάιο ότι θα διπλασιάσει την χωρητικότητά των αποθηκευτικών της χώρων στη Σουηδία, προκειμένου να είναι σε θέση να διαθέτει σχεδόν 8 εκατομμύρια προϊόντα ετησίως, ανταποκρινόμενη στην διαρκώς εντεινόμενη ζήτηση που βιώνει.

Από την ίδρυση της το 2014, περισσότερα από 6 εκατομμύρια αντικείμενα έχουν πουληθεί μέσω της ίδιας της πλατφόρμας.

Μάλιστα, η αγορά των μεταχειρισμένων ειδών και προϊόντων συγκαταλέγεται σε έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της διεθνούς βιομηχανίας μόδας, όπως σημείωσαν με κοινή τους ανακοίνωση οι H&M και Sellpy.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η H&M επένδυσε για πρώτη φορά στην Sellpy το 2015, και σήμερα κατέχει –πλέον- ποσοστό της τάξεως του 70% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Επιδιώκοντας να βελτιώσει τα περιβαλλοντικά της διαπιστευτήρια και να αξιοποιήσει τις αυξανόμενες ανησυχίες των καταναλωτών σχετικά με το περιβαλλοντικό κόστος της επονομαζόμενης και ως fast fashion, η H&M ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια μια σειρά από δοκιμές σε αυτό τον τομέα, όπως λ.χ. πωλήσεις vintage ρούχων και επενοικίαση φορεμάτων για πάρτυ.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.