02 Μάι 2024
READING

Η Nestle πλησιάζει τον απόλυτο eco-στόχο σε επίπεδο packaging

2 MIN READ

Η Nestle πλησιάζει τον απόλυτο eco-στόχο σε επίπεδο packaging

Η Nestle πλησιάζει τον απόλυτο eco-στόχο σε επίπεδο packaging

Η Nestle πλησιάζει με αποφασιστικό τρόπο την επίτευξη του απόλυτου (100%) σε ότι αφορά το μερίδιο των ανακυκλώσιμων ή επαναχρησιμοποιήσιμων συσκευασιών για τα προϊόντα της, καθώς το εν λόγω ποσοστό ανέρχεται -πλέον- σε 87%.

Προκειμένου να κάνει πράξη την ανακύκλωση των πλαστικών, ο Ελβετικός κολοσσός τροφίμων έχει δεσμευτεί να επενδύσει $2,19 δισεκατομμύρια.

Τα πλαστικά απορρίμματα κατά τους προηγούμενους μήνες είχαν την γεννησιουργό τους αιτία στις συσκευασίες takeaway τροφίμων, αλλά και τον εξαιρετικά αυξημένο όγκο συσκευασιών delivery ως απόρροια της έκρηξης των online και τηλεφωνικών παραγγελιών φαγητού κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19.

Η εξάλειψη της συσκευασίας αποτελεί μία -και μόνο- πτυχή της στρατηγικής της Nestle, ενώ μια άλλη αντικαθιστά το πλαστικό με περισσότερο βιώσιμα υλικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι μηχανικοί της εταιρείας ανέπτυξαν ένα νέο είδος ανακυκλώσιμου χαρτιού προκειμένου να τυλίγονται και διατίθενται στην αγορά οι σοκολάτες KitKat, αλλά και οι κύβοι Maggi που σύντομα θα κυκλοφορήσουν στη Γαλλία.

Στις προθέσεις της εταιρείας είναι το πλαστικό να παραμείνει, απλά, ως ένα συστατικό της συσκευασίας.

Η εταιρεία πρόσφατα ξεκίνησε την υλοποίηση ενός συστήματος επαναγεμίσματος για τρόφιμα κατοικίδιων ζώων στη Χιλή, επιτρέποντας την παράδοση προς τους καταναλωτές δίχως να απαιτείται κάποιος μορφής συσκευασία.

Υπενθυμίζεται πως με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει επεξεργαστεί ο Ελβετικός κολοσσός τροφίμων, ο στόχος του 100% θα πρέπει να έχει επιτευχθεί μέχρι το 2025.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.