17 Μάι 2024
READING

Η γενιά Z θυμάται περισσότερο τις διαφημίσεις από τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες

2 MIN READ

Η γενιά Z θυμάται περισσότερο τις διαφημίσεις από τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες

Η γενιά Z θυμάται περισσότερο τις διαφημίσεις από τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες

Η Generation Z – οι καταναλωτές ηλικίας 13 έως 24 ετών – είναι πιο πιθανό να θυμούνται διαφημίσεις από τις παλαιότερες γενιές, ακόμη και όταν περνούν λιγότερο χρόνο παρακολουθώντας περιεχόμενο με δυνατότητα παράβλεψης.

Το 59% των Gen Zers θυμάται μια διαφήμιση σε βίντεο και την μάρκα σε σύγκριση με το 57% των millennials και το 47% του Gen Xers, σύμφωνα με μια μελέτη των Snap και Kantar.

Περισσότερο από το ήμισυ (55%) του Gen Zers που παρακολούθησαν μια διαφήμιση για λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα την θυμήθηκαν σωστά, σε σύγκριση με το 46% για τους millennial και το 26% για τους Gen Xers και baby boomers, σύμφωνα με τη μελέτη.

Η γενιά Z παρουσίασε επίσης υψηλότερα ποσοστά προτίμησης μάρκας, με το 65% των νεότερων καταναλωτών να δηλώνουν ότι οι μάρκες τους βοηθούν να εκφραστούν, σε σύγκριση με το 40% για τους Gen Xers και baby boomers.

Το υψηλότερο ποσοστό προτιμήσεων στις μάρκες δείχνει μια βασική ευκαιρία για τα brands να συνδεθούν με αυτό το πολύτιμο κοινό.

Αυτή η μελέτη αποδεικνύει ότι το κοινό Gen Z είναι πολύ πιο γρήγορο στην επεξεργασία πληροφοριών από τις άλλες γενιές.

Αυτή η μεγαλύτερη ταχύτητα γνωστικής επεξεργασίας σημαίνει ότι οι μάρκες που θέλουν να προσελκύσουν την γενιά Gen Z πρέπει να προσαρμόσουν τα δημιουργικά τους βίντεο και να επικεντρωθούν στην επικοινωνία μηνυμάτων και προϊόντων το συντομότερο δυνατό.

Η Gen Z, μια ομάδα καταναλωτών με εκτιμώμενη ετήσια δύναμη δαπανών 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, παρακολουθεί λιγότερη διαφήμιση από τις παλαιότερες γενιές αλλά θυμάται καλύτερα και με λιγότερο χρόνο παρακολούθησης.

Το μικρότερο διάστημα παρακολούθησης υποδηλώνει ότι οι μάρκες πρέπει να κοινοποιούν το μήνυμά τους πιο γρήγορα, ακόμα και μέσω διαφημίσεων που μπορούν να προβληθούν το πολύ για δύο δευτερόλεπτα.

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.