03 Μάι 2024
READING

Οι Eco-Actives αλλάζουν την αγορά

2 MIN READ

Οι Eco-Actives αλλάζουν την αγορά

Οι Eco-Actives αλλάζουν την αγορά

Με 1 $ σε κάθε $ 5 που δαπανάται για ταχέως καταναλωτικά αγαθά (FMCG) που προέρχονται από έναν περιβαλλοντικά συνειδητό καταναλωτή, η επένδυση σε βιώσιμη καινοτομία θα βοηθήσει τις μάρκες να κερδίσουν μια αναπτυσσόμενη ομάδα καταναλωτών Eco-Active.

Καθώς η πανδημία COVID-19 συνεχίζει να εστιάζει στο περιβάλλον, τα πλαστικά απόβλητα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη περιβαλλοντική ανησυχία στον κόσμο.

Η Eco-Actives, η ομάδα που εργάζεται για τη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων , έχει αυξηθεί σε αριθμό από 16% σε 20% των παγκόσμιων αγοραστών από το 2019.

Ένας στους πέντε αγοραστές λέει ότι από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, έχει αποκτήσει πιο φιλικές προς το περιβάλλον συνήθειες και το 16% επικεντρώνεται σε περισσότερες περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες.

Τα δεδομένα συνεχίζουν να μας δείχνουν ότι η καινοτομία για τη μείωση του πλαστικού παραμένει μια ευκαιρία.

Παρατηρείται ότι οι αγοραστές έχουν μεγάλη επίγνωση της συσκευασίας που αγοράζουν και είναι σημαντικό να σκέφτονται  πώς μπορούν να μειώσουν προσωπικά τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις.

Οι ετικέτες “ανακυκλωμένο πακέτο” και “διασφάλιση ποιότητας” ελέγχονται περισσότερο από πριν, αυξάνοντας  τη ζήτηση για πράσινη εναλλακτική λύση για τα απορρίμματα πλαστικών.

Η έρευνα σε 80.000 καταναλωτές σε 19 χώρες καταδικνύει ότι σχεδόν οι μισοί (46%) αισθάνονται προσωπικά επηρεασμένοι από περιβαλλοντικά προβλήματα, ωστόσο, είναι άλλοι άνθρωποι και όχι επιρροές μάρκας ή και μέσων που τους ενθαρρύνουν να είναι πιο πράσινοι.

Το 38% πιστεύει ότι αυτοί εκ των οποίων οι απόψεις τους είναι σημαντικές για αυτούς τους οδηγούν να αλλάξουν, με τα παιδιά να είναι πιο πιθανό (50%) να επηρεάσουν τη συμπεριφορά προς το περιβάλλον ακολουθούμενο από φίλους (43%) και συνεργάτες (41%).

Τα κενά παραμένουν μεταξύ της φροντίδας και της πράξης όσον αφορά την υποστήριξη πράσινων πρωτοβουλιών.

Το 87,5% δηλώνει ότι η αγορά προϊόντων με μειωμένη συσκευασία είναι σημαντική, αλλά μόλις το 20% κατατάσσεται ως Eco-Actives, πραγματοποιώντας καθημερινές τακτικές για τη μείωση των απορριμμάτων συσκευασίας τους.

Βλέπουμε οι Eco-Actives να ευνοούν προϊόντα που είναι φυσικά ή έχουν οφέλη για την υγεία, οπότε αναγνωρίζοντας μια αγορά 382 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα απαιτηθεί από τις μάρκες να προσαρμοστούν στον τρόπο ζωής των καταναλωτών.

Το 37% βλέπει τους κατασκευαστές ως τον πιο σημαντικό ενδιαφερόμενο για τον περιορισμό των περιβαλλοντικών ζημιών (οι λιανοπωλητές θεωρήθηκαν οι λιγότερο σημαντικοί στο 4,2%), αλλά μόλις το 22% του πληθυσμού μπορεί να ονομάσει έναν κατασκευαστή που κάνει καλή δουλειά όταν πρόκειται για βιώσιμες πρωτοβουλίες.

Για τους ιδιοκτήτες μάρκων, η μελέτη υπογραμμίζει την ανάγκη να εξεταστεί τι βλέπει ο πράσινος αγοραστής στο ράφι και πόσο πραγματικά επαναχρησιμοποιήσιμο ή ανακυκλώσιμο είναι αυτό το υλικό.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.