03 Μάι 2024
READING

Τουβλάκια από την LEGO για μια ζωή 

3 MIN READ

Τουβλάκια από την LEGO για μια ζωή 

Τουβλάκια από την LEGO για μια ζωή 

Η LEGO ανακοίνωσε σχέδια για επένδυση έως 400 εκατομμύρια δολάρια σε διάστημα τριών ετών για την επιτάχυνση των πρωτοβουλιών βιωσιμότητας και κοινωνικής ευθύνης.

Η επένδυση θα καλύπτει τόσο τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις όσο και τα τρέχοντα έξοδα. Η εταιρεία, η οποία έχει κάνει μια σειρά κινήσεων τα τελευταία 10 χρόνια για να χτίσει έναν καλύτερο πλανήτη για τις μελλοντικές γενιές, πιστεύει ότι είναι όλο και πιο σημαντικό να δοθεί προτεραιότητα στην περιβαλλοντική και κοινωνική δραστηριότητα.

Ως επόμενο βήμα, η εταιρεία θα αρχίσει να εξαλείφει τις πλαστικές σακούλες μιας χρήσης που χρησιμοποιούνται σε κουτιά LEGO για τη συσκευασία των τούβλων.

Αυτό είναι μέρος της φιλοδοξίας που έχει να κάνει όλες τις συσκευασίες της βιώσιμες έως το τέλος του 2025. Από το 2021, οι ανακυκλώσιμες χάρτινες σακούλες με πιστοποίηση από το Forest Stewardship Council θα δοκιμαστούν σε κουτιά.

Εκτός από την ανάπτυξη και την εφαρμογή βιώσιμων υλικών, η επένδυση ύψους έως και 400 εκατομμυρίων δολαρίων θα επικεντρωθεί επίσης σε μια σειρά από δράσεις κοινωνικής και περιβαλλοντικής εστίασης για να εμπνεύσουν τα παιδιά μέσω της μάθησης του παιχνιδιού, καθιστώντας την επιχείρηση με προσέγγιση κυκλικής οικονομίας και επιτυγχάνοντας λειτουργίες ουδέτερες από τον άνθρακα.

Η δραστηριότητα θα οδηγήσει σε ουσιαστική, μακροπρόθεσμη αλλαγή, ευθυγραμμισμένη με δύο στόχους αειφόρου ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών: # 4 Ποιότητα Εκπαίδευσης και # 12 Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή

Μέχρι το 2022, ο Όμιλος LEGO στοχεύει να προσεγγίσει 8 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο ετησίως με την εκμάθηση παιχνιδιού μέσω μιας σειράς δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το LEGO Foundation.

Θα συνεργαστεί στο εγχείρημα της με οργανισμούς όπως η UNICEF, το Save the Children  για την αναβάθμιση προγραμμάτων που δίνουν στα παιδιά που έχουν ανάγκη πρόσβαση στο παιχνίδι και ευκαιρίες για ανάπτυξη δια βίου δεξιοτήτων, όπως επίλυση προβλημάτων, συνεργασία και επικοινωνία. 

Το LEGO System in Play εμπνέει ατελείωτες δυνατότητες παιχνιδιού που υποστηρίζουν τις αρχές του κυκλικού σχεδιασμού – ένα προϊόν κατασκευασμένο από ποιοτικά υλικά που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Η ποιότητα, η ανθεκτικότητα, η ασφάλεια και η συνέπεια των τούβλων LEGO σημαίνουν ότι μπορούν να περάσουν από γενιά σε γενιά. 

Οι εργασίες θα συνεχιστούν στο Πρόγραμμα Βιώσιμων Υλικών της εταιρείας, το οποίο απασχολεί περισσότερους από 150 ειδικούς, για τη δημιουργία βιώσιμων προϊόντων και συσκευασιών.

Το 2015, ο Όμιλος έθεσε ως στόχο να κατασκευάσει τα προϊόντα του από βιώσιμα υλικά έως το 2030. Θα επεκτείνει τη χρήση βιο-τούβλων, όπως αυτά που κατασκευάζονται από ζαχαροκάλαμο, τα οποία σήμερα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 2% του χαρτοφυλακίου στοιχείων του.

Θα συνεχίσει την έρευνα για νέα, πιο βιώσιμα πλαστικά από ανανεώσιμες και ανακυκλωμένες πηγές, και θα ενώσει τις δυνάμεις του με ερευνητικά ινστιτούτα και άλλες εταιρείες, ιδίως εκείνες που αναπτύσσουν νέες τεχνολογίες ανακύκλωσης και βιολογικής παραγωγής υλικών για να βρουν υλικά που είναι τόσο ανθεκτικά και υψηλής ποιότητας όσο αυτά που χρησιμοποιούνται σήμερα .

Οι κατασκευαστικές εργασίες της εταιρείας θα είναι ουδέτερες ως προς τον άνθρακα έως το 2022. Για να επιτευχθεί αυτό, θα εγκατασταθούν πρόσθετα ηλιακά πάνελ σε όλα τα εργοστάσιά της και η χωρητικότητα επιτόπου θα συμπληρωθεί με την προμήθεια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω επενδύσεις για τη βελτίωση της χρήσης ενέργειας, για παράδειγμα με την εγκατάσταση νέων συστημάτων που χρησιμοποιούν αέρα περιβάλλοντος σε διαδικασίες ψύξης κατά την παραγωγή τούβλου LEGO

Ο βελτιωμένος χειρισμός των αποβλήτων και η μείωση της κατανάλωσης νερού θα μειώσουν περαιτέρω τις επιχειρησιακές επιπτώσεις της εταιρείας στο περιβάλλον. Κανένα απόβλητο δεν θα εκτραπεί σε χώρους υγειονομικής ταφής μέχρι το 2025 και η χρήση νερού θα μειωθεί κατά 10% έως το 2022.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.