02 Μάι 2024
READING

Οι μάρκες συνεργάζονται για να μειώσουν τις συσκευασίες από την αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου

2 MIN READ

Οι μάρκες συνεργάζονται για να μειώσουν τις συσκευασίες από την αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου

Οι μάρκες συνεργάζονται για να μειώσουν τις συσκευασίες από την αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου

Καθώς διανύουμε την καλύτερη περίοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου πολλές εταιρείες συμμετέχουν στην περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία Canopy’s Pack4Good.

Η εκστρατεία επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση της εκτεταμένης χάρτινης συσκευασίας – για την οποία κόβονται τρία δισεκατομμύρια δέντρα κάθε χρόνο – και το αντίκτυπο που έχει στα παγκόσμια δάση, τη βιοποικιλότητα και το κλίμα.

Συνολικά 126 μάρκες – συμπεριλαμβανομένων των προηγούμενων συνεργατών, όπως οι BESTSELLER, H&M, Stella McCartney, Ted Baker και Mara Hoffman – συνεργάζονται τώρα με την Canopy για την ανάπτυξη ολιστικών λύσεων συσκευασίας για τη μείωση των αποβλήτων και για να διατηρήσουν τα δάση σταθερά.

Η ώθηση στην καμπάνια έρχεται καθώς οι φετινές διαδικτυακές πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν πάνω από 35% αυτήν την περίοδο των Χριστουγέννων.

Τον Ιανουάριο, η Canopy δημοσίευσε μια έκθεση ορόσημο που σκιαγραφεί ένα σχέδιο για τη διάσωση των παγκόσμιων δασών – και την αποφυγή μιας κλιματικής κρίσης – αφαιρώντας το 50% των δασικών ινών από την παραγωγή πολτού και αντικαθιστώντας το με εναλλακτικές ίνες επόμενης γενιάς, όπως τα γεωργικά κατάλοιπα και απόβλητα βαμβακερών υφασμάτων.

Σύμφωνα με την έκθεση, κάτι τέτοιο θα επιτρέψει τη διατήρηση του 30% των παγκόσμιων δασών έως το 2030. Όλοι οι συνεργάτες του Pack4Good έχουν δεσμευτεί να διασφαλίσουν ότι μέχρι το τέλος του 2022, όλες οι συσκευασίες τους είναι: Χωρίς χαρτί από απειλούμενα δάση.

Πέρυσι, στην Αμερική μόνο κα την Black Friday πάνω από 93,2 εκατομμύρια ανθρώπους ψώνισαν στο διαδίκτυο, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα ρεκόρ πωλήσεων 7,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων – και χάρη στην κρίση COVID φέτος, αυτοί οι αριθμοί θα μπορούσαν να είναι ακόμη μεγαλύτεροι.

Η πρόσθετη συσκευασία που απαιτείται για την κάλυψη αυτής της ζήτησης θα είχε υψηλό κόστος στα πλούσια σε κλίμα δασικά οικοσυστήματα του κόσμου – καθώς οι αγορές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου απαιτούν, κατά μέσο όρο, επτά φορές περισσότερη συσκευασία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.