03 Μάι 2024
READING

Η ζήτηση φυσικών δέντρων είναι υψηλή καθώς όλοι ονειρεύονται πράσινα Χριστούγεννα

3 MIN READ

Η ζήτηση φυσικών δέντρων είναι υψηλή καθώς όλοι ονειρεύονται πράσινα Χριστούγεννα

Η ζήτηση φυσικών δέντρων είναι υψηλή καθώς όλοι ονειρεύονται πράσινα Χριστούγεννα

Για πολλά χρόνια οι οικογένειες επιλέγουν τεχνητά Χριστουγεννιάτικα δέντρα για να διακοσμήσουν τα σπίτια τους. Από τα σχεδόν 96 εκατομμύρια αμερικανικά νοικοκυριά που στόλιζαν δέντρο, το 81% επέλεγε τεχνητό και μόνο το 19% ένα πραγματικό δέντρο.

Τα τεχνητά δέντρα είναι plug-and-play. Είναι εύκολα στην διαχείριση, να είναι τέλεια αναλογικά χωρίς τρύπες ή κενά, να προ-φωτίζονται, να μην αφήνουν βελόνες στο πάτωμα και μόλις τελειώσουν οι διακοπές, μπορούν να αποθηκευτούν για χρήση τον επόμενο χρόνο.

Και αυτό εξοικονομεί πολλά χρήματα στις οικογένειες, καθώς τα περισσότερα δέντρα συνήθως φυλάσσονται για επτά χρόνια. Αλλά φέτος, περισσότερες αμερικανικές οικογένειες επιλέγουν την αυθεντικότητα έναντι της ευκολίας. Και αυτό μπορεί να σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής για να επιστρέψουμε στην παράδοση της διακόσμησης με φυσικά δέντρα.

Οι ετήσιες πωλήσεις φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων αυξάνονται φέτος πάνω από 29% σύμφωνα μια έρευνα.Η ζήτηση είναι τόσο έντονη που πολλοί πωλητές δέντρων αναφέρουν ελλείψεις από τα πιο δημοφιλή δέντρα.

Οι καλλιεργητές χριστουγεννιάτικων δέντρων δεν ήταν προετοιμασμένοι για την ξαφνική αύξηση, καθώς χρειάζονται από οκτώ έως δέκα χρόνια για να μεγαλώσουν ένα φυσικό δέντρο σε αυτό το μέγεθος.

Πέρυσι, οι Αμερικανοί ξόδεψαν 2 δισεκατομμύρια δολάρια αγοράζοντας περίπου 26,2 εκατομμύρια δέντρα. Οι φετινές αγορές είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερες, φέρνοντας τα απαραίτητα κέρδη στον συρρικνωμένο αριθμό των καλλιεργητών δέντρων που χρειάστηκαν επτά χρόνια μετά την ύφεση του 2008 για να ανακάμψουν.

Ενώ το 24% των δέντρων πουλήθηκαν πέρυσι σε μεγάλα καταστήματα λιανικής πώλησης, όπως το Walmart, το Home Depot και το Lowe’s , το υπόλοιπο μοιράστηκε μεταξύ μικρότερων παικτών, συμπεριλαμβανομένου του 13% σε τοπικά κέντρα κήπων και φυτώρια, 17% σε τοπικές αλυσίδες λιανικής και 7% σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Ωστόσο, ο πιο δημοφιλής προορισμός για ψώνια για ένα πραγματικό δέντρο είναι ένα αγρόκτημα που καλλιερεγεί τέτοια δέντρα. Περίπου το 32% των φυσικών δέντρων αγοράστηκαν εκεί πέρυσι.

Περίπου το 36% των millennials προτιμούν ένα φυσικό δέντρο, σε σύγκριση με το 31% των GenXers και το 20% των Baby Boomers, σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε πέρυσι.

Για σχεδόν τους μισούς από αυτούς που επιλέγουν ένα φυσικό δέντρο, είναι όλα μέρος μιας οικογενειακής παράδοσης.Ανεξάρτητα από το πώς κάποιος επιλέγει να αγοράσει, ένα φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι μια φιλική προς το περιβάλλον, βιώσιμη επιλογή.

Αντίθετα, τα περισσότερα τεχνητά δέντρα παράγονται στην Κίνα και κατασκευάζονται από μέταλλο και πλαστικά και καταλήγουν αναπόφευκτα σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι εντελώς διαφορετικά από κάθε άλλη χρονιά, οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για να νιώσουν πιο συναισθηματικά και πιο κοντά στην φύση.Επίσης η πανδημία οδήγησε σε επανακαθορισμό των αξιών αλλά και του χρόνου που είναι το πιο πολύτιμο αγαθό!

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.