02 Μάι 2024
READING

Πάνος Βιρβιλιός | Marketing Manager INFORM | “Ζούμε σε έναν εξαιρετικά συναρπαστικό χρόνο από την άποψη της τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού”

5 MIN READ

Πάνος Βιρβιλιός | Marketing Manager INFORM | “Ζούμε σε έναν εξαιρετικά συναρπαστικό χρόνο από την άποψη της τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού”

Πάνος Βιρβιλιός | Marketing Manager INFORM | “Ζούμε σε έναν εξαιρετικά συναρπαστικό χρόνο από την άποψη της τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού”

Μιλήσαμε με τον Π.Βιρβιλιό , Marketing Manager της INFORM , μια εταιρεία με παρουσία 120 ετών στην αγορά η οποία είναι σίγουρα μια από τις πιο ιστορικές ελληνικές εταιρείες, η οποία παρά την ηλικία της, διατηρεί επιχειρηματικό σφρίγος, ισχυρά αντανακλαστικά και δυναμικό προφίλ.

Ποια νέα projects τρέχει η εταιρεία αυτή την περίοδο;

Η INFORM τοποθετεί τη δραστηριότητά της στο ευρύτερο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού και περιλαμβάνει λύσεις CCM (Customer Communications Management), ECM (Enterprise Communications Management), Digital Banking, Augmented Reality commerce.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διαχείριση ηλεκτρονικών δεδομένων (διανομή ψηφιακών εγγράφων), στην ηλεκτρονική παράδοση εντύπων καθώς και στην ασφαλή διαχείριση εντύπων και πληροφοριών. 

Ο οργανισμός μας έχει πλέον μπει πολύ δυναμικά σε όλα τα πεδία ψηφιακού μετασχηματισμού, όχι μόνο σε επίπεδο λειτουργίας του ίδιου, αλλά κυρίως προς τις λύσεις που προσφέρει στους πελάτες του. 

Η πολύ εξελιγμένη τεχνογνωσία μας, μες δίνει όλα τα εφόδια να πραγματοποιήσουμε projects μεγάλης εμβέλειας και πολυπλοκότητας, ακόμη και σε επίπεδο mobile apps. 

Διαδικασίες και το χτίσιμο αυτών όπως RPA (Robotic Process Automation) και Chatbots είναι στο επίκεντρο πολλών νέων έργων, αποδεικνύοντας ότι η μετάβαση από το φυσικό στο ψηφιακό οικοσύστημα δημιουργεί νέες ευκαιρίες για την INFORM, η οποία πλέον θεωρείται στρατηγικός πάροχος τραπεζικών και τηλεπικοινωνιακών οργανισμών καθώς και του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα, με τις λύσεις που παρέχει.

Πως επηρεάζει η τεχνολογία τις επιχειρήσεις;

Τον τελευταίο καιρό, η φράση «ψηφιακός μετασχηματισμός» ακούγεται και εφαρμόζεται όλο και πιο έντονα σε εταιρείες και οργανισμούς.

Το να είσαι ψηφιακός σημαίνει να είσαι στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας των πληροφοριών και να είσαι σε θέση να παρέχεις στους πελάτες λύσεις αιχμής που παρέχουν ένα πραγματικό πλεονέκτημα, επειδή ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει να κάνει με το να παραμένουμε ανταγωνιστικοί.

Η διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού επικεντρώνεται στην εμπειρία του χρήστη και πρέπει να είναι ευέλικτη, γρήγορη, να καινοτομεί και να προσαρμόζεται, επειδή μια αποτελεσματική υπηρεσία επιτρέπει στους πελάτες μας να είναι επιτυχημένοι.

Η ταχύτητα επεξεργασίας δεδομένων, με μηδενικά λάθη, πλέον δημιουργεί επιπρόσθετες ευκαιρίες, οι οποίες και δεν θα μπορούσαν ποτέ να αναγνωριστούν καν, χωρίς την υπάρχουσα τεχνολογία. 

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ανοίγονται νέοι ορίζοντες, αλλά και το ότι η ταχύτητα αντίδρασης πρέπει να είναι άμεση. Αν δεν μπορεί ένας οργανισμός να αφουγκραστεί τις μελλοντικές ανάγκες των πελατών του, έχοντας θέσει την τεχνολογία στο επίκεντρο, τότε οι επιπτώσεις θα είναι σημαντικές. 

Είναι άλλωστε και θέμα κουλτούρας.  Η τεχνολογία δεν κάνει άλματα από μόνη της.  Πρέπει να την πιστέψεις, να την εμπιστευτείς και εν τέλει να την θέσεις στην υπηρεσία σου, εκμεταλλευόμενος όλα της τα όπλα.  Αν δεν μπορεί μια εταιρεία να ενσωματώσει στην κουλτούρα της την πραγματική καινοτομία, τότε το μέλλον της θα είναι σίγουρα αβέβαιο. 

Ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν στις επιχειρήσεις εξαιτίας του lockdown;

Με τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο, η μετάβαση σε πιο ψηφιακά περιβάλλοντα και τρόπους εργασίας, δημιούργησε ευκαιρίες αλλά και σημαντικές δυσκολίες.

Η πανδημία έχει αναδείξει την αξία της πληροφορικής, καθώς πολλοί άνθρωποι και εταιρείες έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι έχει πολλά να προσφέρει αλλά και το πραγματικό εύρος υπηρεσιών που μπορούν να στηριχθούν πάνω της.

Όταν σχεδιάζεται οποιαδήποτε μεταμόρφωση όχι μόνο ψηφιακή, η ομάδα διαχείρισης πρέπει να είναι σε θέση να εξηγήσει με σαφήνεια και πειστικό τρόπο γιατί η αλλαγή είναι απαραίτητη και να δημιουργήσει ένα εμπνευσμένο και ουσιαστικό όραμα για το μέλλον.

Ομοίως, είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία ενός έργου σε ψηφιακό μετασχηματισμό, όλοι στην ομάδα διαχείρισης έχουν την ίδια κατανόηση του σκοπού και της σημασίας της αλλαγής και είναι σε θέση να μεταφέρουν μια συνεπή και από κοινού αποδεκτή αφήγηση.

Ένα σημαντικό μέρος αυτής περιλαμβάνει τον προσδιορισμό των πτυχών της διαδικασίας μετασχηματισμού που έχουν ήδη αποφασιστεί με σαφήνεια και ποιες πτυχές δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί.

Αυτό εμφανίζεται ως αυθεντικό και προσφέρει στους ανθρώπους που επηρεάζονται την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος τους – κάτι που μπορεί επίσης να ενισχύσει το επίπεδο δέσμευσής τους.

Ποιες λύσεις και προϊόντα είναι διαθέσιμα για τις επιχειρήσεις κάτω από αυτές τις συνθήκες;

Ζούμε σε έναν εξαιρετικά συναρπαστικό χρόνο από την άποψη της τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού. Λύσεις όπως: Digital Onboarding & eSignature, CX & Customer Communication Management, OCR & DMS, RPA, Chatbot & Speech Technologies είναι λίγες μόνο από τις τεχνολογικές καινοτομίες που η INFORM φέρνει με επιτυχία στους πελάτες της.

Αυτές οι λύσεις μετασχηματίζουν τοπικές, φυσικές σχέσεις μεταξύ επιχειρήσεων και πελατών σε απομακρυσμένες, παγκοσμιοποιημένες διεργασίες end2end τις οποίες οι εταιρείες μπορούν να παρέχουν από οπουδήποτε.

Αυτοματοποιούν διάφορες επαναλαμβανόμενες εργασίες και μειώνουν τα ανθρώπινα λάθη που μετακινούνται καθώς και βασικές ενημερωτικές υπηρεσίες που εκτελούνται από τους ανθρώπους σε εργάσιμες ώρες σε 24 ώρες / ημέρα 7 ημέρες / εβδομάδα διαθέσιμα μέσω bots.

Επικεντρωνόμαστε και επενδύουμε σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη νέων ψηφιακών υπηρεσιών παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών.

Ποια είναι η στρατηγική ανάπτυξης για το 2021;

Μια ψηφιακή εταιρεία θα πρέπει να χρησιμοποιεί και να αναπτύσσει τεχνολογίες που προσφέρουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και επίσης θα πρέπει να προσαρμόζεται στις αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς.

Όλα αυτά τα νέα εργαλεία και υπηρεσίες που βασίζονται στις αναδυόμενες τεχνολογίες, ουσιαστικά είναι καταλύτες στην υλοποίηση του επιθυμητού επιχειρηματικού αποτελέσματος.

Η διαρκής αλλαγή στον οργανισμό μας δεν θα βασίζεται στην τεχνολογία, αλλά θα βασίζεται σε άλλες, πιο θεμελιώδεις προσαρμογές στον τρόπο που βλέπουμε τις σχέσεις και τις επιχειρήσεις μας. Εν κατακλείδι, όλα εξαρτώνται από τους ανθρώπους και το φάσμα των επιλογών που τους έχουν δοθεί! 

Η INFORM με παρουσία 120 ετών στην αγορά είναι σίγουρα μια από τις πιο μακροχρόνιες ελληνικές εταιρείες, η οποία παρά την ηλικία της, διατηρεί επιχειρηματικό σφρίγος, ισχυρά αντανακλαστικά και δυναμικό προφίλ.

Η εταιρεία τολμά και κοιτάζει το μέλλον και εφαρμόζει επιχειρηματικές λύσεις για, όπως λέει στο μήνυμά της, έναν νέο κόσμο.

Προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως διαδραστικοί ηλεκτρονικοί λογαριασμοί, ηλεκτρονική τιμολόγηση, ηλεκτρονική διαχείριση εγγράφων και ροής, υβριδικό ταχυδρομείο, λύσεις αυτοματισμού όπως το RPA (Robotic Process Automation) και το Digital Onboarding είναι οι τομείς στους οποίους επικεντρώνεται η εταιρεία.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.