03 Μάι 2024
READING

Η Chobani ποντάρει στην τάση των προβιοτικών για την αναζωογόνηση των πωλήσεων γιαουρτιού στις ΗΠΑ

2 MIN READ

Η Chobani ποντάρει στην τάση των προβιοτικών για την αναζωογόνηση των πωλήσεων γιαουρτιού στις ΗΠΑ

Η Chobani ποντάρει στην τάση των προβιοτικών για την αναζωογόνηση των πωλήσεων γιαουρτιού στις ΗΠΑ
1 MIN READ
03 Μάι 2024

Η Chobani ακολουθεί την τάση χρήσης προβιοτικών με τρεις νέες σειρές προϊόντων γιαουρτιού που εστιάζουν στην καλή διατροφή και ενισχύουν την υγεία.

Η ιδιωτική εταιρεία είναι η Νο 1 κατασκευαστής “ελληνικού τύπου” γιαουρτιού, αλλά επεκτείνει τις προσφορές προϊόντων της καθώς η κατανάλωση γιαουρτιού έχει μειωθεί, προσθέτοντας γάλα βρώμης, γιαούρτι και κρέμες στη γκάμα της πέρυσι.

Το 2019, οι πωλήσεις γιαουρτιού στις ΗΠΑ είχαν μειωθεί περίπου 1% από το 2015, σύμφωνα με στοιχεία της Euromonitor International.Το γιαούρτι “ελληνικού τύπου” της Chobani περιέχει ήδη ορισμένα προβιοτικά, αλλά οι ζωντανοί μικροοργανισμοί αποτελούν το επίκεντρο των νεότερων προϊόντων της εταιρείας.

Τα συμπληρώματα διατροφής αντιπροσωπεύουν την πλειονότητα των πωλήσεων προβιοτικών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen. Η πρόσφατη αύξηση σε τρόφιμα όπως το kimchi και το kombucha δείχνουν αυξανόμενο ενδιαφέρον για την κατανάλωση προβιοτικών.

Και οι μεγάλοι όμιλοι τροφίμων ακολουθούν την τάση. Πριν από δύο χρόνια, η εταιρεία  General Mills επένδυσε στη θυγατρική εταιρεία της GoodBelly, η οποία κατασκευάζει προβιοτικούς χυμούς.

Οι λιανικές πωλήσεις γιαουρτιού με προβιοτικά αυξάνονται από το 2019, φθάνοντας τα 2,07 δισεκατομμύρια δολάρια την περίοδο των 52 εβδομάδων που έληξε στις 28 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τη Nielsen.

Ο κύριος ανταγωνιστής της Chobani στην αγορά γιαουρτιού με προβιοτικά είναι η Danone-Activia, η οποία λανσάρει το προϊόν της ως μέσο ανακούφισης της πεπτικής δυσφορίας.

Πρωταρχικός στόχος της Chobani είναι η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη στην κατηγορία γιαουρτιού και η αύξηση της κατά κεφαλήν κατανάλωσης γιαουρτιού. Περισσότεροι καταναλωτές τρώνε στο σπίτι λόγω της πανδημίας και αυτό αύξησε τις πωλήσεις γιαουρτιού φέτος.

Οι λιανικές πωλήσεις “ελληνικού τύπου” γιαουρτιού αυξήθηκαν κατά 6% έως 7% τις τελευταίες 13 εβδομάδες και τα στοιχεία της Euromonitor προβλέπουν ότι η αγορά γιαουρτιού των ΗΠΑ θα αυξηθεί φέτος 11% για να ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια στις λιανικές πωλήσεις.

Οι περισσότερες έρευνες που συνδέονται με τα προβιοτικά βρίσκονται ακόμη στα αρχικά στάδια, αλλά πιστεύεται ότι βελτιώνουν την υγεία του εντέρου και του πεπτικού συστήματος και η εταιρεία συνεργάζεται με πανεπιστήμια στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό για κλινικές μελέτες για να κατανοήσει καλύτερα τα πλήρη οφέλη των προβιοτικών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.