03 Μάι 2024
READING

Ο όμιλος Volkswagen  αναπτύσσει ένα ρομπότ αυτόνομης φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

3 MIN READ

Ο όμιλος Volkswagen  αναπτύσσει ένα ρομπότ αυτόνομης φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Ο όμιλος Volkswagen  αναπτύσσει ένα ρομπότ αυτόνομης φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Ο όμιλος Volkswagen έχει πλέον αναπτύξει πλήρως έναν αυτόνομο φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων που μπορεί να πλοηγηθεί ελεύθερα σε χώρους στάθμευσης, να τροφοδοτήσει ένα ηλεκτρικό όχημα και στη συνέχεια να επιστρέψει στον χώρο φύλαξης του, χωρίς την ανάγκη ανθρώπινης παρέμβασης ή συνδρομής.

Το πρωτότυπο αυτό, το οποίο δημιούργησε η VW Group Components, στοχεύει, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, να υποδείξει πώς η αυτοκινητοβιομηχανία θα επεκτείνει την υποδομή φόρτισης τα επόμενα χρόνια για να καλύψει την αναμενόμενη ζήτηση που θα προκύψει, καθώς πλέον παράγει και πωλεί περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα.

Μάλιστα, ο όμιλος VW έχει δεσμευτεί να κυκλοφορήσει δεκάδες ηλεκτρικά μοντέλα κατά την επόμενη δεκαετία. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία Volkswagen σχεδιάζει να κατασκευάσει και να πουλήσει 1, 5 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025.

Επιπλέον, όπως δήλωσε ο Thomas Schmall, ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Group Components, η δημιουργία μιας αποτελεσματικής υποδομής φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων για το μέλλον είναι ένα κεντρικό καθήκον που βαραίνει ολόκληρο τον τομέα  της αυτοκινητοβιομηχανίας και συνέχισε υπογραμμίζοντας πως οι ίδιοι αναπτύσσουν λύσεις για να συνεισφέρουν στην αποφυγή της αναγκαίας εφαρμογής δαπανηρών μέτρων: το αυτόνομο ρομπότ φόρτισης και ο ευέλικτος σταθμός γρήγορης φόρτισης είναι μόνο δύο από αυτές τις λύσεις.

Έτσι, ο όμιλος VW αναπτύσσει ένα χαρτοφυλάκιο διαφορετικών και ποικίλων προϊόντων φόρτισης , συμπεριλαμβανομένου ενός σταθμού φόρτισης που φορτίζει με ισχύ 22 κιλοβάτ, τον οποίο η αυτοκινητοβιομηχανία άρχισε να δοκιμάζει, νωρίτερα αυτόν το μήνα, σε ορισμένες από τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στη Γερμανία.

Ο Όμιλος VW σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει έναν ευέλικτο — αλλά ακόμα πιο σταθερό και ισχυρό— σταθμό γρήγορης φόρτισης στις αρχές του 2021.

Για το ρομπότ κινητής φόρτισης δεν έχει ορίσει ακόμα την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας του. Η εταιρεία δήλωσε, ωστόσο, ότι τώρα που έχει φτάσει στην κατάσταση του ολοκληρωμένου πρωτοτύπου πρόκειται να  αναπτυχθεί αναμφισβήτητα με άνεση περαιτέρω.

Ακόμη, η εταιρεία δήλωσε ότι η επικοινωνία car-to-X, η οποία επιτρέπει σε ένα όχημα να έρχεται σε άμεση επικοινωνία  με την κεντρική υποδομή, θα αποτελέσει βασική προϋπόθεση για να μπορέσει ο αυτόνομος φορτιστής να κυκλοφορήσει στην αγορά. 

Το καινοτόμο ρομπότ φόρτισης λειτουργεί μέσω μιας εφαρμογής που εκκινεί ο ιδιοκτήτης του οχήματος ή μέσω της επικοινωνίας με το car-to-x.

Μόλις ξεκινήσει η επικοινωνία, ο κινητός φορτιστής ανάβει — δύο ψηφιακά μάτια ανοίγουν στην οθόνη — και κατευθύνεται προς ένα όχημα.

Ο κινητός φορτιστής ανοίγει το πτερύγιο υποδοχής φόρτισης, κάθε φορά που συνδέει ή αποσυνδέει το βύσμα. Ακόμη, το ρομπότ αυτό είναι, επίσης, σε θέση να μετακινήσει και στη συνέχεια να συνδέσει το όχημα σε μια μονάδα αποθήκευσης ενέργειας.

Μόλις ολοκληρωθεί η φόρτιση, το ρομπότ συλλέγει την κινητή μονάδα αποθήκευσης ενέργειας και την μεταφέρει πίσω σε έναν κεντρικό σταθμό φόρτισης.

Ο Schmall δήλωσε, τέλος, ότι τα προϊόντα φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων δεν θα επικεντρωθούν μόνο στις ανάγκες των πελατών και στις τεχνικές προϋποθέσεις των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά θα εξετάσουν επίσης τις οικονομικές δυνατότητες πιθανών συνεργατών, όπως οι φορείς εκμετάλλευσης χώρων στάθμευσης και υπόγειων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων.

https://www.youtube.com/watch?v=Fk_j1m7ck0c&feature=youtu.be&ab_channel=VolkswagenNews

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.