03 Μάι 2024
READING

Η Heineken προχωρά σε μείωση 8.000 θέσεων εργασίας

2 MIN READ

Η Heineken προχωρά σε μείωση 8.000 θέσεων εργασίας

Η Heineken προχωρά σε μείωση 8.000 θέσεων εργασίας

Η Heineken σκοπεύει να περικόψει 8.000 θέσεις εργασίας, καθώς οι εργασίες της ζυθοποιίας έχουν πληγεί λόγω των lockdowns και των κλειστών μπαρ και εστιατορίων.

Οι μειώσεις προσωπικού, που ανέρχονται σχεδόν στο 1/10 του εργατικού δυναμικού της, εντάσσονται στο πλαίσιο τους σχεδίου της για την εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ έως το 2023, δήλωσε η Heineken. Περίπου το 1/5 των θέσεων εργασίας στα κεντρικά γραφεία της ζυθοποιίας πρόκειται να καταργηθούν το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία παγκοσμίως μετά την Anheuser-Busch InBev NV περιέγραψε ακόμη πρόσθετες στρατηγικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του προγράμματος ανάκαμψης που ξεκίνησε πέρυσι, συμπεριλαμβανομένου του στόχου για λειτουργικό περιθώριο 17% έως το 2023. Αυτό θα ευθυγραμμίσει την κερδοφορία με τα επίπεδα που επιτεύχθηκαν πριν από την πανδημία

Στην Ευρώπη, η Heineken εκτιμά ότι περίπου το 1/3 των μπαρ με τα οποία συνεργάζεται ήταν κλειστά το 2020. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει την περικοπή θέσεων εργασίας πέρυσι το φθινόπωρο, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό μειώσεων.

Πέρυσι οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 11,9% σε οργανική βάση, πτώση μεγαλύτερη από το 10,9% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η ζυθοποιία αναμένει ότι οι επιχειρηματικές συνθήκες θα αρχίσουν να βελτιώνονται το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Την περασμένη εβδομάδα, η ανταγωνίστρια Carlsberg δήλωσε ότι τα κέρδη της θα αυξηθούν μεταξύ 3% και 10%, αλλά επισήμανε ότι οι ετήσιες εκτιμήσεις τις οποίες είναι υποχρεωμένη να δημοσιεύσει, είναι εξαιρετικά αβέβαιες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.