02 Μάι 2024
READING

Τα εμπορικά κέντρα στοχεύουν σε μεγάλες, συναρπαστικές εμπειρίες ψυχαγωγίας

3 MIN READ

Τα εμπορικά κέντρα στοχεύουν σε μεγάλες, συναρπαστικές εμπειρίες ψυχαγωγίας

Τα εμπορικά κέντρα στοχεύουν σε μεγάλες, συναρπαστικές εμπειρίες ψυχαγωγίας

Φαίνεται πως επιτέλους μετά από τόσο καιρό σε ολικό lockdown τα εμπορικά κέντρα επιστρέφουν, και ορισμένα σχεδιάζουν να επενδύσουν σε μεγάλες, συναρπαστικές εμπειρίες ψυχαγωγίας ώστε οι καταναλωτές να περάσουν όμορφα και μοναδικά τον χρόνο τους μετά από τόσο καιρό που είναι κλεισμένοι στο σπίτι. 

Πολλά εμπορικά κέντρα σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να σχεδιάσουν την “επόμενη ημέρα” και ήδη υπάρχουν κάποια παραδείγματα δομικών αλλαγών στο μείγμα των χρήσεων μέσα σε αυτά.Ένα εμπορικό κέντρο στο Χιούστον αντικατέστησε το Bed Bath & Beyond με ένα διαδραστικό μουσείο τέχνης 10.000 τετραγωνικών μέτρων που ονομάζεται Seismique. Ένα άλλο εμπορικό κέντρο στην περιοχή χρησιμοποιεί μια τοποθεσία προκειμένου να φιλοξενήσει μια εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας από μια εταιρεία που χρησιμοποιοιεί special εφέ και ονομάζεται Flight School. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων των εμπορικών κέντρων ισχυρίζονται ότι οι εμπειρίες ψυχαγωγίας όπως οι παραπάνω μπορούν να προσελκύσουν ακόμα περισσότερο κόσμο προκειμένου να βελτιωθεί το προφίλ ενός εμπορικού κέντρου. 

Οι συναρπαστικές εμπειρίες είναι απαραίτητες ωστόσο δεν είναι η απόλυτη «θεραπεία» για τα εμπορικά κέντρα στην Αμερική, καθώς υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως το ότι υπάρχουν πάρα πολλά εμπορικά κέντρα, εκ των οποίων κάποια δεν προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο. Επίσης, ο αριθμός των λιανοπωλητών έχει μειωθεί λόγω κλεισίματος των καταστημάτων. 

Σύμφωνα με μελέτες οι συναρπαστικές εμπειρίες μπορούν να προσελκύσουν αρκετούς επισκέπτες, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι επισκέπτες θα κατευθυνθούν απαραίτητα στα καταστήματα. Αυτό που πραγματικά θέλουν οι καταναλωτές σε ένα εμπορικό κέντρο είναι καλύτερες επιλογές λιανικής και φαγητού και όχι θεματικές εκδηλώσεις. Μερικοί, ωστόσο, αναφέρουν πως θα επισκεφθούν τα εμπορικά κέντρα εφόσον οι λιανοπωλητές ακολουθήσουν τις σωστές στρατηγικές. 

Οι έμποροι λιανικής θα πρέπει να υιοθετήσουν την καινοτομία προκειμένου να οδηγηθούν προς την επιτυχία. Οι συναρπαστικές εμπειρίες μπορούν να προσελκύσουν πολλούς πελάτες με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να έρθουν επιτέλους σε επαφή με τους επισκέπτες. Φαίνεται πως τα εμπορικά κέντρα θα πρέπει να συνεργαστούν με τους ενοικιαστές τους, όχι μόνο για να προσελκύσουν περισσότερη κίνηση στα εμπορικά κέντρα, αλλά και να βοηθήσουν τους εμπόρους λιανικής να φέρουν πελάτες στα καταστήματά τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως αν βγει κερδισμένος ο λιανοπωλητής, κερδίζει αυτομάτως και το εμπορικό κέντρο. 

Φαίνεται πως τα εμπορικά κέντρα δεν βρίσκονται σε ισχυρή θέση τα τελευταία χρόνια. Προκειμένου αυτό να αλλάξει θα πρέπει τα mall να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν προκειμένου να προσελκύσουν πολύ κόσμο όπως τις καλές παλιές ημέρες. Πολλοί διαχειριστές εμπορικών κέντρων διερευνούν επίσης τρόπους ενσωμάτωσης νεότερων πτυχών του σημερινού λιανικού οικοσυστήματος στο εμπορικό κέντρο. Για παράδειγμα, το περασμένο καλοκαίρι, ξεκίνησαν συζητήσεις με το Amazon προκειμένου να μετατρέψουν ορισμένα μη λειτουργικά πολυκαταστήματα σε κόμβους διανομής.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.