30 Απρ 2024
READING

Έρευνα I Οι καταναλωτές θα πλήρωναν περισσότερα για ταχύτερη παράδοση προϊόντων

2 MIN READ

Έρευνα I Οι καταναλωτές θα πλήρωναν περισσότερα για ταχύτερη παράδοση προϊόντων

Έρευνα I Οι καταναλωτές θα πλήρωναν περισσότερα για ταχύτερη παράδοση προϊόντων

Η γρήγορη αποστολή ήταν μια δημοφιλής επιλογή κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και πολλοί καταναλωτές θα πλήρωναν ένα επιπλέον ποσό για να συνεχίσουν να τη λαμβάνουν.Σύμφωνα με την έρευνα, «Delivering on Demand: Consumer 2021 Insights Survey» το 59% των ερωτηθέντων χρησιμοποιούσαν την παράδοση 1 έως 2 ημερών τουλάχιστον μία φορά το μήνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Φαίνεται ότι τους άρεσε η εμπειρία, καθώς η έρευνα αποκαλύπτει ότι περίπου τα δύο τρίτα (65%) των ερωτηθέντων θα ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για παράδοση που θα διαρκέσει από μια έως δύο ημέρες.  

Σχεδόν το ένα τρίτο (30%) των ερωτηθέντων θα πλήρωναν ακόμη περισσότερα για παράδοση μέσα στην ίδια ημέρα. Η έρευνα δείχνει, επίσης, ότι πολλοί καταναλωτές είναι ανοιχτοί σε νέες τεχνολογίες παράδοσης, με το 45% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι είναι ανοιχτοί στο να βλέπουν τα προϊόντα τους να παραδίδονται μέσω drones.

Σχεδόν οι μισοί (47%) των ερωτηθέντων δοκίμασαν το delivery ειδών σουπερμάρκετ, ποτών και αλκοόλ για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η COVID-19 ώθησε, επίσης, πολλούς καταναλωτές να αξιοποιήσουν το delivery μέσω διαδικτύου ως μέσο αγοράς προϊόντων χωρίς επαφή, καθώς περισσότεροι από τους μισούς (53%) των ερωτηθέντων αντιμετώπισαν περιπτώσεις όπου χρησιμοποίησαν μια υπηρεσία παράδοσης για να διασφαλίσουν ότι οι ίδιοι ή τα μέλη της οικογένειάς τους θα είναι ασφαλείς.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλοί καταναλωτές αναζητούν από επιχειρήσεις να στραφούν σε πιο βιώσιμες πρακτικές, με το 40% των ερωτηθέντων να θέλουν να δουν περισσότερες φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές παράδοσης, όπως ηλεκτρικά φορτηγά.

Η παγκόσμια κρίση για την υγεία εισήγαγε έναν νέο τρόπο ζωής και οι καταναλωτές έχουν συνηθίσει τις ανέσεις που έφεραν οι παραγγελίες στο σπίτι. Είναι σαφές ότι η μετατόπιση που προκλήθηκε από την πανδημία στο delivery ως βασική μέθοδο αγοράς αγαθών δεν πρόκειται να εξαφανιστεί καθώς αρθούν οι περιορισμοί.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.