02 Μάι 2024
READING

Οι μάρκες ξενοδοχείων χρησιμοποιούν συναισθηματικές καμπάνιες καθώς τα ταξίδια επιστρέφουν

4 MIN READ

Οι μάρκες ξενοδοχείων χρησιμοποιούν συναισθηματικές καμπάνιες καθώς τα ταξίδια επιστρέφουν

Οι μάρκες ξενοδοχείων χρησιμοποιούν συναισθηματικές καμπάνιες καθώς τα ταξίδια επιστρέφουν

Η Marriott International κάνει επαναφορά με τη μεγαλύτερη παγκόσμια καμπάνια στην ιστορία των 90 χρόνων της, με μια ευρεία κάλυψη σε πολυμέσα, όπως το Amazon Fire TV, το TikTok και το Pinterest. Ωστόσο, δεν είναι μόνη της στο παιχνίδι για την προσέγγιση των καταναλωτών. Η IHG Hotels & Resorts πρόσφατα εμφανίστηκε στην πολυσύχναστη εφαρμογή συνομιλίιών, Clubhouse , προωθώντας έναν διαγωνισμό απόδρασης για όλο το χρόνο.

Επιπλέον, η Hotels.com της Expedia Group μόλις ξεκίνησε μια καμπάνια που δίνει στους πελάτες την ευκαιρία να κερδίσουν μια κατοικία στο Λας Βέγκας για ένα μήνα.Η έντονη δραστηριότητα μάρκετινγκ από κορυφαίες ξενοδοχειακές μάρκες και πλατφόρμες κρατήσεων δείχνει ότι η ζήτηση αρχίζει να αυξάνεται. Μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου, οι εμφανίσεις από διαφημιζόμενους για ταξίδια αυξήθηκαν κατά 280% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2020, όταν ο κλάδος έμενε πίσω λόγω της επιβολής μέτρων.

Ωστόσο, η πρόσφατη έκρηξη των διαφημιστικών εκστρατειών χρησιμεύει και ως δείκτης για το πώς οι διαφημιστές παίρνουν διαφορετικά μαθήματα μετά από την κρίση της COVID-19. Η προώθηση μηνυμάτων δημιουργεί στους θεατές έναν βαθύτερο συναισθηματικό δεσμό για να ταξιδεύουν. Ωστόσο, οι συνήθειες κατανάλωσης έχουν αλλάξει και οι διαφημιστές πρέπει να λάβουν υπόψη ότι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικά επίπεδα άνεσης για επιστροφή στα ταξίδια και μπορεί να επιθυμούν μια πιο προσαρμοσμένη προσέγγιση. Το 73% των καταναλωτών που ρωτήθηκαν από την Redpoint Global, ανέφεραν ότι επιθυμούν περισσότερη επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο από μάρκες καθώς επιστρέφουν στα ταξίδια.

Στην τρέχουσα περίοδο των ταξιδιωτικών καμπανιών, η Marriott είναι από τα πιο ουσιαστικά και ενδεικτικά παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο οι μάρκες ξενοδοχείων προσαρμόζουν την πορεία τους μετά από ένα άσχημο έτος. Στο διαφημιστικό σποτ της Marriott με τίτλο «Where Can We Take You?», αναφέρεται ότι «τα ταξίδια έχουν τη δύναμη να διαμορφώσουν τον κόσμο μας και να μας κάνουν να γίνουμε ολόκληροι και πάλι», δείχνοντας ανθρώπους να αγκαλιάζονται. 

Θέματα θεραπείας και ενότητας υποστηρίζουν την ευρύτερη εκστρατεία «Power of Travel», η οποία φαίνεται να χρησιμεύει ως βάλσαμο της απομόνωσης που όριζε τη ζωή για πολλούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι διαφημίσεις θα προβληθούν κατά τη διάρκεια των τελικών του ΝΒΑ και συμβολικά γύρω από την παγκόσμια σκηνή των Ολυμπιακών Αγώνων αργότερα αυτό το καλοκαίρι.

Αυτή η εκστρατεία φτάνει σε μια κρίσιμη στιγμή μετά από ένα έτος απομόνωσης που είχε ως αποτέλεσμα η κοινωνία να γίνει πιο εσωστρεφής. Έχοντας αυτό υπόψη, η Marriott προσπάθησε να διαφοροποιήσει τις προσπάθειές της, ιδίως στον ψηφιακό και κοινωνικό χώρο και να αξιοποιήσει την καινοτομία περισσότερο από ποτέ, ώστε να προσεγγίσει τους καταναλωτές. 

Βάζοντας πίσω την πανδημία

Η Marriott δεν είναι η μόνη που αναγνωρίζει ότι οι streaming πλατφόρμες και τα smartphones έχουν αποκτήσει την κυριαρχία των μέσων κατά την περίοδο της πανδημίας. Η IHG προωθεί ένα νέο τμήμα του προγράμματος «Epic», που βοηθά τους καταναλωτές να ανακτήσουν τις ταξιδιωτικές εμπειρίες που χάθηκαν από την πανδημία στο Clubhouse, το οποίο εμφανίστηκε ως μία από τις πιο «hot» κοινωνικές εφαρμογές κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Παράλληλα τρέχει και διάφορους διαγωνισμούς στο Instagram και το Twitter προκειμένου να προσελκύσει άτομα που έχουν έντονη επιθυμία για περιπλάνηση μετά από μια περίοδο απομόνωσης.

Ο διαγωνισμός της IHG υπόσχεται στον νικητή διακοπές για ένα χρόνο, όπου μπορεί να ζήσει σε επιλεγμένα καταλύματα και να έχει πρόσβαση σε μια ποικιλία προνομίων, συμπεριλαμβανομένου ενός ιδιωτικού αυτοκινήτου, συλλογής ρούχων και προσωπικού βοηθού. Ομοίως, η Hotels.com προσφέρει στους καταναλωτές την ευκαιρία για διαμονή έως και ενός μήνα σε τέσσερις τοποθεσίες. Η πλατφόρμα κρατήσεων προσελκύει τους ανθρώπους να υποβάλουν αίτηση σημειώνοντας ότι το καλοκαίρι αυτό θα μπορούσε να είναι η τελευταία φορά που οι εταιρείες επιτρέπουν τις πολιτικές «εργασίας από οπουδήποτε».

Ένας παράγοντας που απουσιάζει ιδιαίτερα από αυτές τις προσπάθειες είναι η άμεση αναφορά σε εμβόλια COVID-19, τα οποία οι ειδικοί δημόσιας υγείας συνιστούν στους ανθρώπους να λαμβάνουν πριν ταξιδέψουν. Αυτό ίσως είναι ένα σημάδι ότι οι επιχειρήσεις ταξιδιών θα μπορούσαν να είναι πρόθυμες να αφήσουν εντελώς πίσω τους την πανδημία, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνουν πολύ προσεκτικά καθώς οι ανησυχίες για την ασφάλεια παραμένουν.

Είναι πολύ πιθανό ότι όλες οι κυβερνήσεις θα απαιτήσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ένα πρόσφατο αρνητικό τεστ για όποιον θέλει να ταξιδέψει διεθνώς για κάποιο χρονικό διάστημα. Η σαφής, συνεπής και διαφανής επικοινωνία σχετικά με αυτούς τους νέους τύπους απαιτήσεων εισόδου σε χώρες θα είναι απαραίτητη για τους επαγγελματίες ταξιδιών, προκειμένου να παρέχουν μια θετική, σε όλους τους τομείς, εμπειρία στους πελάτες τους.

Όμως η επιθυμία των ανθρώπων να ταξιδέψουν είναι μεγάλη και ενστικτώδης και αυτή δεν μπορεί να καμφθεί πλέον μετά από περισσότερο από ένα χρόνο περιορισμό.Αναμένεται ότι το 2022 θα είναι χρονιά ολικής επαναφοράς όπως και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν εάν όλα πάνε καλά με την πανδημία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.