02 Μάι 2024
READING

Hibana| νέα πλατφόρμα που δίνει έμφαση στις ιστορίες πίσω από τα προϊόντα της

3 MIN READ

Hibana| νέα πλατφόρμα που δίνει έμφαση στις ιστορίες πίσω από τα προϊόντα της

Hibana|  νέα πλατφόρμα που δίνει έμφαση στις ιστορίες πίσω από τα προϊόντα της

Με τον τελευταίο χρόνο να αυξάνεται η εμφάνιση των ψηφιακών πλατφορμών που σχετίζονται με το lifestyle, μια νέα start-up ξεκίνησε με σκοπό την ανάδειξη των πιο συναρπαστικών και καινοτόμων εμπορικών σημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Hibana, η οποία μεταφράζεται στα ιαπωνικά ως σπινθήρας προσφέρει προϊόντα από μια σειρά κατηγοριών lifestyle, από φαγητό και ποτό μέχρι μόδα, αξεσουάρ σπιτιού και ομορφιά.

Μόλις ξεκίνησε το lockdown, όταν και ιδρύθηκε η εταιρεία, οι ιδρυτές της συνειδητοποίησαν πόσοι καταναλωτές βασίστηκαν στην ευκολία των μεγαλύτερων οργανισμών. Έχοντας αυτό κατά νου, σε συνδυασμό με την επιθυμία της να ενθαρρύνει τον συνειδητό καταναλωτισμό, η εταιρεία ξεκίνησε το ταξίδι της. Οι συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας έδωσε το χρόνο στους ιδιοκτήτες της Hibana, Nick O’Quinn και Peter Dakin, να την ιδρύσουν. 

Η πλατφόρμα, η οποία έχει τώρα επιλογές για πάνω από 60 μάρκες, δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις εταιρείες που τη προμηθεύουν, ώστε αυτές να μοιράζονται το ήθος ενός καλά μελετημένου, υπεύθυνου σχεδιασμού. Μάρκες όπως οι Hiut Denim Co., SIRPLUS και One Nine Eight Five αντιπροσωπεύουν μια νοοτροπία συνειδητής δημιουργικότητας, η οποία εργάζεται σε μικρά επίπεδα παραγωγής και προμηθεύει υλικά με βιώσιμο τρόπο. Σε συνεργασία με αυτές τις μάρκες, η Hibana ελπίζει να διευκολύνει τους καταναλωτές να τις βρουν και να ανακαλύψουν τις ιστορίες πίσω από κάθε μία και τι τις καθιστά μοναδικές.

Αυτή η τέχνη της αφήγησης είναι αυτό που ξεχωρίζει την Hibana στον συνεχώς προσαρμοσμένο κόσμο του διαδικτυακού λιανικού εμπορίου. Φέρνοντας μια πιο βιωματική προσέγγιση στην προσφορά της, ελπίζει ότι οι επισκέπτες θα βρουν αξία στη σύνδεση με αυτές τις ιστορίες και θα συνδεθούν αισθανόμενοι σαν να έχουν αλληλεπιδράσει με τις μάρκες όπως θα είχαν κάνει αυτοπροσώπως. Με τον κόσμο του λιανικού εμπορίου να αλλάζει, καθώς η πανδημία αρχίζει να μένει πίσω, αυτή η επιθυμία για σύνδεση είναι εξαιρετικά σημαντική στους ψηφιακούς χώρους. Ενώ τα περισσότερα διαδικτυακά καταστήματα βασίζονται στην άνεση και το κόστος, η Hibana επιδιώκει να ρίξει φως στις εμπνευσμένες ιστορίες και τους παθιασμένους ανθρώπους πίσω από τα πράγματα που αγοράζουν. 

Αφιερώνοντας το χρόνο της σε αυτές τις ειδικές ιστορίες, η Hibana ελπίζει να επεκτείνει το βάθος του σχεδιασμού μέσα στην πλατφόρμα και να δημιουργήσει τη δική της κοινότητα. Η εταιρεία δεν θέλει να είναι μια ακόμη πλατφόρμα για τα εμπορικά σήματα, αλλά θέλει να οικοδομήσει μια κοινότητα από τις πιο καινοτόμες επιχειρήσεις που έχουν κάποιο σκοπό, προκειμένου να δημιουργήσει μια ισχυρή συλλογική που θα διαμορφώσει το μέλλον των αγορών.

Αυτό το πάθος για ανακάλυψη και η αγάπη για ανεξάρτητη δημιουργικότητα, είναι αυτό που οδηγεί την εταιρεία προς τα εμπρός. Η Hibana παρουσιάζει ένα όραμα που προαναγγέλλει ένα νέο μέλλον για τον κλάδο. Ένα μέλλον που επαναφέρει τη σύνδεση μεταξύ του σχεδιαστή, του κατασκευαστή ή του ιδρυτή απευθείας με τον πελάτη. Από την άποψη των καταναλωτών, παρέχει μια ικανοποιητική εμπειρία αγορών, επιτρέποντας στους επισκέπτες να επενδύσουν με περισσότερο νόημα και σκοπό πίσω από κάθε αγορά που πραγματοποιούν. 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.