03 Μάι 2024
READING

Θα μπορούσε να υπάρξει ένα μικρό baby boom το 2022 

3 MIN READ

Θα μπορούσε να υπάρξει ένα μικρό baby boom το 2022 

Θα μπορούσε να υπάρξει ένα μικρό baby boom το 2022 

Σύμφωνα με προβλέψεις, μετά την ιστορική πτώση του αριθμού των μωρών που γεννήθηκαν πέρυσι και μέσα στο 2021 – αυτό μετά από μια σταθερή μείωση του ποσοστού γεννήσεων για αρκετά χρόνια – θα μπορούσε να υπάρξει μια μικρή έκρηξη το επόμενο έτος, καθώς οι άνθρωποι θα καλύψουν τον χαμένο χρόνο σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων και αυτού των μωρών. 

Η αντιστροφή του ρυθμού γεννήσεων μπορεί να μην είναι κάτι μακροπρόθεσμο και να αντιπροσωπεύει περισσότερο την αναβολή της δημιουργίας οικογένειας παρά οποιαδήποτε ευρεία αλλαγή στα συνολικά δημογραφικά στοιχεία, αλλά σίγουρα θα αποτελέσει ευπρόσδεκτη είδηση για δεκάδες επιχειρηματικούς τομείς – από τις εταιρείες παιχνιδιών έως τις μάρκες παιδικής ένδυσης και από τους παιδικούς σταθμούς έως τις τροφές για παιδιά και τα προϊόντα CPG. Με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει εκτροχιασμός στην οικονομία ή στη δημόσια υγεία, θα μπορούσαμε να δούμε μια βραχυπρόθεσμη έκρηξη των γεννήσεων από το 2022.  

Ωστόσο αν λάβουμε υπόψην την παλιομοδίτικη αντίληψη ότι οι άνθρωποι ξεκινούν οικογένειες αφού παντρευτούν, αυτό που συμβαίνει στις επιχειρήσεις γάμων θα μπορούσε να είναι μια καλή ένδειξη. Πέρυσι υπήρξε μια σοβαρή πτώση του αριθμού των γάμων στην Αμερική, από τα ιστορικά επίπεδα των δύο περίπου εκατομμυρίων γάμων ετησίως, σε λιγότερους από 1,3 εκατομμύρια. Φέτος, όμως, βλέπουμε μια δραματική αύξηση μέχρι στιγμής. Οι χώροι τέλεσης γάμων, οι κατασκευαστές νυφικών, οι υπεύθυνοι εστίασης και όλοι όσοι σχετίζονται με τη διαδικασία του γάμου αναφέρουν ισχυρές – πολύ ισχυρές – επιχειρηματικές δραστηριότητες. 

Ο αριθμός των γάμων που αναβλήθηκαν το 2020 δημιουργεί ένα τεράστιο συσσωρευμένο υπόλοιπο για το 2021 και ο αριθμός των γάμων που θα πραγματοποιηθούν φέτος είναι πιθανό να είναι ο υψηλότερος που έχει σημειωθεί ποτέ. 

Θα μεταφραστεί αυτή η τάση και σε νέες εγκυμοσύνες; Σίγουρα ορισμένες εταιρείες βασίζονται σε αυτό.Παρατηρείται, επίσης, εξαιρετικά έντονη δραστηριότητα στην αγορά κατοικίας, εν μέρει ως αποτέλεσμα της περιορισμένης προσφοράς, αλλά και της ζήτησης για σπίτια στα προάστια από next-gen καταναλωτές που μετακομίζουν από τις πόλεις για να δημιουργήσουν οικογένειες. Αυτές είναι οι συνθήκες που δημιούργησαν το αρχικό μεταπολεμικό Baby Boom στα τέλη της δεκαετίας του 1940 και του 1950 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Και παρόλο που τίποτα δεν υποδηλώνει κάποια έξαρση αυτού του μεγέθους – ούτε κάποια μακροπρόθεσμη τάση – η αισιοδοξία για την αύξηση του αριθμού των μωρών που αναμένεται μέχρι το επόμενο έτος σίγουρα αποτελεί καλός οιωνός για πολλές επιχειρήσεις που εξυπηρετούν τον τομέα. Σίγουρα θα καλωσορίσουν έστω και μια μικρή αύξηση μετά από τόσα χρόνια υπογεννητικότητας.Σύντομα θα μάθουμε εάν αυτή η εκτίμηση θα είναι σωστή και εάν ισχύει για τον υπόλοιπο κόσμο πέρα από την Αμερική. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.