02 Μάι 2024
READING

Η ελευθερία του να μην έχεις τίποτα στην ιδιοκτησία σου

3 MIN READ

Η ελευθερία του να μην έχεις τίποτα στην ιδιοκτησία σου

Η ελευθερία του να μην έχεις τίποτα στην ιδιοκτησία σου

Περισσότεροι άνθρωποι συνυπογράφουν την ιδέα ότι όσα λιγότερα κατέχεις, τόσο περισσότερα είναι – κυριολεκτικά.Ξεκινώντας από πρωτοπόρους, όπως το Rent the Runway, η αγορά ενοικίασης ενδυμάτων είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της λιανικής βιομηχανίας, ο οποίος προβλέπεται να φθάσει τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τα ρούχα τους με ξένους

Η ανάπτυξη αυτής της αγοράς υπογραμμίζει την εξέλιξη της βιομηχανίας που εμφανίζεται ξανά και ξανά σε όλες τις κατηγορίες.Ο σημερινός καταναλωτής αλλάζει. Η αλλαγή αυτή δεν εξαρτάται από την ηλικία, το εισόδημα ή την τοποθεσία.Όλοι οι καταναλωτές αλλάζουν και ο τομέας της ενοικίασης ενδυμάτων αντιπροσωπεύει τις αλλαγές που συνεχίζουν να εξελίσσονται – όπως η άνοδος της περιβαλλοντικής συνείδησης και η προσδοκία ότι τα ψώνια είναι μια απρόσκοπτη εμπειρία.Αυτές οι πτυχές της αγοράς ενοικιαζόμενων ενδυμάτων είναι μόνο η αρχή.

Οι λιανοπωλητές και τα εμπορικά σήματα προσαρμόζονται στην επιθυμία να μοιραστούν

Οι άνθρωποι μοιράζονται. Μοιράζονται τα σπίτια τους για μια εβδομάδα. Μοιράζονται τα αυτοκίνητά τους με ξένους για μια βόλτα. Τώρα μοιράζονται τα ρούχα τους.Μπορεί να μην το συνειδητοποιήσουμε πλήρως, αλλά η κοινή χρήση είναι πλέον βασική στην αγορά.Πιο προφανές είναι το εγγενές ενδιαφέρον των ανθρώπων να μοιραστούν τη ζωή τους – συμπεριλαμβανομένων των διακοπών και των εμπειριών στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης – δημιουργώντας μια πυρετώδη απαίτηση για σωστές εμπειρίες και σωστή εμφάνιση.

Οι πλατφόρμες κοινής χρήσης, μας επιτρέπουν να νοικιάσουμε οτιδήποτε.Ενώ οι καταναλωτές είναι σε θέση να βιώσουν όλες αυτές τις νέες στιγμές ζωής, είναι επίσης εύκολο να φανούν σαν fashion influencer με τις υπηρεσίες consumer-to-consumer όπως το depop ή τις δεκάδες online υπηρεσίες ενοικίασης ενδυμάτων.Η ενοικίαση είναι άλλη μια εκδήλωση της κυκλικής οικονομίας.

Η μίσθωση είναι ουσιαστικά ίδια με την επαναχρησιμοποίηση, η οποία αποτελεί το θεμέλιο των περισσότερων “green” προσπαθειών.Πολλοί καταναλωτές έχουν ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις της γρήγορης μόδας τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τον πλανήτη, ή την σπατάλη αντικειμένων που δεν χρησιμοποιούν πλέον, αλλά εξακολουθούν να έχουν την επιθυμία να δοκιμάσουν νέα πράγματα ή να φαίνονται σχετικοί.Η κυκλική οικονομία – ένας όρος που η λιανική βιομηχανία θα συνεχίσει να ακούει σε όλη τη μόδα – μοιάζει πιο ευθυγραμμισμένη με την επιθυμία των καταναλωτών να καταναλώνουν υπεύθυνα.

Επιπλέον, εάν οι καταναλωτές νοικιάζουν, μπορούν να ανησυχούν λιγότερο για το κόστος της πολυτέλειας.Πληρώνοντας μια συνδρομή, μπορούν να το φορούν χωρίς να το κατέχουν οι ίδιοι και να ανυπομονούν να αποκτήσουν γρήγορα μια νέα εμφάνιση.Σε μια κυκλική οικονομία ένδυσης, οι καταναλωτές θα μπορούν να κατασκευάσουν μια γκαρνταρόμπα-πυρήνα με κάποια βασικά κομμάτια και θα ενισχύεται με περισσότερα εποχιακά κομμάτια, τα οποία στη συνέχεια θα επαναχρησιμοποιούνται από άλλους στο πρόγραμμα.

Ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι έμποροι λιανικής πώλησης που έχουν ξεκινήσει τις προσφορές ενοικίασης δεν ανησυχούν ότι το ένα κανάλι θα κανιβαλίσει το άλλο.Επιπλέον, η μίσθωση προσφέρει στις μάρκες την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τις συνήθειες των πελατών τους – τι νοικιάζουν περισσότερο από μία φορά, πού δίνουν προτεραιότητα στις επιλογές τους, με ποιες τάσεις είναι πιο πρόθυμοι να πειραματιστούν χωρίς περιορισμούς στον προϋπολογισμό.Ωστόσο, επειδή η ενοικίαση είναι τόσο βαθιά εδραιωμένη σε αυτό που προτιμούν και θέλουν οι καταναλωτές, μπορεί να αποδειχθεί ένα κανάλι στήριξης για περισσότερες μάρκες και λιανοπωλητές.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.