30 Απρ 2024
READING

2022-2023 | τα 5 βασικά χρώματα της σεζόν 

3 MIN READ

2022-2023 | τα 5 βασικά χρώματα της σεζόν 

2022-2023 | τα  5 βασικά χρώματα της σεζόν 

Ο οργανισμός πρόβλεψης τάσεων WGSN και το καινοτόμο σύστημα χρωμάτων Coloro αποκάλυψαν τα πέντε χρώματα της σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2023, συμπεριλαμβανομένου του χρώματος της χρονιάς. Αν και μπορεί να φαίνεται πολύ μπροστά, αναμένεται ότι αυτές οι αποχρώσεις θα εμφανιστούν στις συλλογές το 2022, πριν πάρουν το προβάδισμα και γίνουν πανταχού παρούσες στη βιομηχανία μέχρι το 2023. 

Το βασικό συμπέρασμα από αυτή την πρόβλεψη είναι ότι η θετικότητα και η αισιοδοξία επιστρέφουν. Η σεζόν εξετάζει χρώματα που λειτουργούν καλά τόσο για τον ψηφιακό όσο και για τον φυσικό κόσμο και υμνούν την ελπίδα, τη σταθερότητα και μια μορφή ισορροπίας – παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Τα αισιόδοξα χρώματα εστιάζουν σε μια μορφή ευεξίας και ανάκαμψης, τονίζοντας την ανάγκη για φυσική θεραπεία, βιωσιμότητα και κυκλική οικονομία. Η εξέλιξη σε έναν κόσμο που έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχική και σωματική μας υγεία φαίνεται να είναι το βασικό θέμα. 

Τα πέντε χρώματα που επιλέχθηκαν απεικονίζουν επίσης μια νέα σχέση με τη φύση, καθώς και έναν φόρο τιμής σε έναν κόσμο που ξυπνάει σιγά σιγά μετά από δύσκολες στιγμές. 

Digital Lavender

Επιλεγμένο χρώμα του έτους 2023, το Digital Lavender ακολουθεί το Orchid Flower του 2022. Το μωβ παραμένει επομένως εξαιρετικά επιδραστικό, αντιπροσωπεύοντας τη θετικότητα, την ευεξία και τη θεραπεία. Η σταθερότητα με την οποία σχετίζεται οφείλεται στο μικρό μήκος κύματος – οι αναφορές δείχνουν ότι προκαλεί ηρεμία και γαλήνη.

Βαπτισμένο ως αναφορά στον ψηφιακό κόσμο στον οποίο εξελισσόμαστε σήμερα, αυτό το άφυλο χρώμα θα εμφανιστεί τόσο στην ανοιξιάτικη-καλοκαιρινή όσο και στη φθινοπωρινή-χειμερινή συλλογή του 2023. 

Sundial 

Ως μια φυσική εξέλιξη του χρώματος Mango Sorbet του 2022 της WGSN, το Sundial έρχεται σε μια πιο βαθιά απόχρωση που θυμίζει γήινους τόνους. Οι καφέ επιρροές του μοιάζουν πιο γήινες, αντλώντας έμπνευση από οργανικές πηγές που μοιάζουν αυθεντικές. Τον τελευταίο χρόνο υπήρξε άνοδος των τάσεων cottagecore και goblincore και το Sundial είναι ένα καλό παράδειγμα για να καταδείξει το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ύπαιθρο και τη φύση. Οι συλλογές Resort και SS22 έχουν ήδη αρχίσει να παρουσιάζουν σιλουέτες εμπνευσμένες από το DIY και τη χειροτεχνία που απεικονίζουν αυτό το ζεστό χρώμα. 

Luscious red

Το Luscious red (λαχταριστό κόκκινο) είναι η πιο φωτεινή απόχρωση από τις πέντε που παρουσιάστηκε. Ενεργητικό είναι επίσης λίγο ημιδιαφανές και εμφανίζεται ως μια πραγματική ώθηση αισιοδοξίας και θετικότητας που αντιπροσωπεύει την επιθυμία, το πάθος και την ενδυνάμωση. Το κόκκινο είναι βασικό στοιχείο όλων των εποχών, αλλά αυτή η συγκεκριμένη παραλλαγή είναι κομψή και διασκεδαστική – ενσαρκώνει την καλή διάθεση και τις καλές στιγμές και έχει την απαραίτητη τόλμη. 

Tranquil blue 

Απόδειξη ενός πιο ήρεμου και αρμονικού μέλλοντος, το Tranquil Blue (γαλήνιο μπλε) ακολουθεί απρόσκοπτα την απόχρωση Atlantic Blue του 2022, η οποία ήταν πιο βαθιά και πολύ πιο κορεσμένη. Οι πιο ευτυχισμένοι καιροί απαιτούν μια πιο ελαφριά εκδοχή – απεικονίζει την ανάγκη να βρεθεί ένας πιο υγιεινός τρόπος ζωής που συνδυάζει τις ψηφιακές και φυσικές υποχρεώσεις. Η ιδέα είναι να επιτευχθεί μια νέα μορφή ηρεμίας παρά τις πολλές αλλαγές και τα γεγονότα που συμβαίνουν ταυτόχρονα. Το Tranquil Blue υμνεί την επιστροφή στη διαύγεια, την ελαφρότητα και την αρμονία τόσο στη ζωή όσο και στις ντουλάπες μας. 

Verdigris 

Θυμίζοντας τα αθλητικά ρούχα και τον εξοπλισμό υπαίθρου της δεκαετίας του ’80, το Verdigris είναι μια ενεργητική απόχρωση που συνδυάζει πράσινους και μπλε τόνους και εμφανίζεται ως μια λιγότερο κορεσμένη εναλλακτική του πετρόλ. Η νοσταλγία της είναι αναζωογονητική και τονίζει την επιστροφή στη φύση με αφετηρία το πράσινο. Προσελκύοντας τόσο τους φυσικούς χώρους όσο και τα ψηφιακά μέσα, το Verdigris φαίνεται να είναι μια μοντέρνα απόχρωση που θα αντέξει στον χρόνο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.