04 Μάι 2024
READING

Ειδήσεις από τον κόσμο του marketing

3 MIN READ

Ειδήσεις από τον κόσμο του marketing

Ειδήσεις από τον κόσμο του marketing
1 MIN READ
03 Μάι 2024

Το Reddit ξεκινά την καμπάνια marketing “Maybe Together We’ll” γιορτάζοντας τον πρώτο χρόνο λειτουργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το Reddit ξεκινά την πρώτη του καμπάνια marketing στο Ηνωμένο Βασίλειο για να γιορτάσει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίκεντρο της καμπάνιας «Maybe Together We’ll» αποτελεί η προβολή των τοπικών κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου. Με άλλα λόγια στοχεύει να αναδείξει την άποψη όλα είναι πιθανά να συμβούν όταν οι άνθρωποι ενωθούν γύρω από πράγματα που τους ενδιαφέρουν πραγματικά. Τα έσοδα από διαφημίσεις της Reddit για το Ηνωμένο Βασίλειο και τον EMEA αυξήθηκαν περισσότερο από (250%) σε ετήσια βάση. Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιπροσωπεύει τη δεύτερη μεγαλύτερη βάση χρηστών του Reddit και έχει αυξηθεί κατά (48%) σε ετήσια βάση. Οι χρήστες της πλατφόρμας στο Ηνωμένο Βασίλειο περνούν κατά μέσο όρο 31 λεπτά στο Reddit κάθε μέρα.

Ήρθε η ώρα τα brands να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο του greenwashing 

Η (CMA) προειδοποιεί τα εμπορικά σήματα μέχρι το νέο έτος για να διασφαλίσουν ότι οι ισχυρισμοί τους σχετικά με τον περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο είναι έγκυροι και δεν αποτελούν κάποιου είδους φήμη. Μέρος της ευρύτερης εκστρατείας ευαισθητοποίησης της CMA αποτελεί ο κώδικας «Green Claims», προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να εξακριβώσουν τα διαπιστευτήριά τους σχετικά τις ενέργειές τους για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος καθώς και ότι δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο παραπλάνησης οι καταναλωτές.

Με αυτό τον τρόπο καλούνται οι εταιρείες να υποβάλλουν τους οικολογικούς ισχυρισμούς τους, να εξετάσουν πλήρως τον αντίκτυπο του προϊόντος, της μάρκας, της επιχείρησης ή ακόμη και της υπηρεσίας τους, παρέχοντας αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία θα υποστηρίξουν τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς. Τον προηγούμενο χρόνο σύμφωνα με έρευνα της CMA σχετικά με τον αντίκτυπο του πράσινου marketing στους καταναλωτές, διαπίστωσε ότι το (40%) των λεγόμενων πράσινων ισχυρισμών των εταιρειών μπορεί να έχουν παραπλανητικό σκοπό, πράγμα που σημαίνει ότι χιλιάδες επιχειρήσεις κινδυνεύουν να παραβιάσουν τον νόμο.

Οι διαφημίσεις του Amazon και της Nike σε site παραπληροφόρησης και θεωριών συνωμοσίας 

Πολλές από τις μεγαλύτερες μάρκες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Nike και του Amazon, έχουν βρεθεί να διαφημίζονται σε ιστοσελίδες που διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες για τον Covid-19 καθώς και διάφορες θεωρίες συνωμοσίας. Άλλες εταιρείες που επίσης διαφημίζονται σε τέτοιους ιστότοπους συμπεριλαμβάνουν τους Ted Baker, Asos καθώς και αρκετές άλλες . Το συγκεκριμένο γεγονός αποκαλύφθηκε από στοιχεία μίας ανάλυσης αποτελούμενη από 60 sites. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι οι διαφημίσεις τοποθετήθηκαν μέσω της “αδιαφανούς” ψηφιακής διαφημιστικής αγοράς, η οποία εκτιμάται ότι αξίζει περισσότερο από 455 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος. Εξαιτίας της παροχής τέτοιου είδους διαφημίσεων από εταιρείες τεχνολογικού χαρακτήρα όπως είναι το Google αλλά και της έλλειψης διαφάνειας τα brands προβαίνουν στην ακούσια χρηματοδότηση διάφορων sites παραπληροφόρησης. 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.