01 Μάι 2024
READING

Η Canada Goose εισέρχεται στην αγορά των luxury υποδημάτων

2 MIN READ

Η Canada Goose εισέρχεται στην αγορά των luxury υποδημάτων

Η Canada Goose εισέρχεται στην αγορά των luxury υποδημάτων

Ο χειμώνας βρίσκεται καθοδόν και έφτασε η ώρα για την Canada Goose να εστιάσει στις πωλήσεις της. Το luxury brand γνωστό στην αγορά για τα παλτά του λανσάρει στις 12 Νοεμβρίου μια high-tech σειρά παπουτσιών, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την είσοδό της στην κατηγορία των υποδημάτων. Αρχικά θα διατίθενται σε δύο διαφορετικά στυλ: το Journey Boot ιδανικό για πεζοπορία, και το Snow Mantra Boot σχεδιασμένο για να αντέχει μέχρι και στις πιο κρύες θερμοκρασίες στον κόσμο.

Η συγκεκριμένη ενέργεια σηματοδοτεί το τελευταίο στάδιο της στρατηγικής της εταιρείας «Beyond the Parka», μέσω της οποίας κατάφερε να προσθέσει στο portfolio των ειδών της διάφορα πλεκτά και fleece τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον μέσω της απόκτησης της ετικέτας υποδημάτων Baffin το 2018 θα πρέπει τώρα να βοηθήσει τη Canada Goose να επιταχύνει τις δυνατότητες παραγωγής παπουτσιών της καθώς πλέον αρχίζει να εντάσσεται δυναμικά στον τομέα του lifestyle brand.

Καθώς η αγορά ειδών για χειμερινά σπορ της Κίνας προετοιμάζεται πυρετωδώς ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2022, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει καλύτερο timing για την εταιρεία το συγκεκριμένο λανσάρισμα. Όχι μόνο η κυβέρνηση έχει επενδύσει πάνω από 139 δισεκατομμύρια δολάρια στον τομέα τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά έχει παράλληλα δεσμευτεί να αυξήσει τον αριθμό των συμμετεχόντων σε χειμερινά αθλήματα αγγίζοντας τα 300 εκατομμύρια άτομα μέσα στο επόμενο έτος. Ως εκ τούτου, οι πολυτελείς μπότες της Canada Goose θα πρέπει να ενσωματωθούν ανάμεσα στις καταναλωτικές επιλογές των ανθρώπων που είναι λάτρεις των χειμερινών σπορ στη χώρα.

Ωστόσο η ανάπτυξη στην Κίνα αντιμετωπίζει εξίσου προκλήσεις. Τον προηγούμενο μήνα, επιβλήθηκε στη Canada Goose πρόστιμο 71.000 δολαρίων για ψευδή και παραπλανητική διαφήμιση αγνοώντας όπως ανέφεραν τα κρατικά μέσα τις αλλαγές της κινεζικής αγοράς.  Παρόλο που του συγκεκριμένο γεγονός είναι απίθανο να επηρεάσει καθοριστικά τις πωλήσεις της εταιρείας, θα μπορούσε να οδηγήσει τους Κινέζους καταναλωτές περισσότερο προς τις εγχώριες μάρκες και να αμφισβητείται η ποιότητα των διεθνή προϊόντων. 

Εκτός από αυτό υπάρχουν και άλλα luxury brand που ενισχύουν την παρουσία τους στην αγορά. Για παράδειγμα ο οίκος Prada πρόσφατα για πρώτη φορά λάνσαρε τη χειμερινή του συλλογή «Prada On Ice» στο Πεκίνο, ενώ ο κινεζικός γίγαντας αθλητικών ενδυμάτων Anta έθεσε βασικό πρόσωπο της καμπάνιας του «Keep Moving» τον Κινέζο-Αμερικανό freestyle σκιέρ Eileen Gu. Επομένως εάν η Canada Goose θέλει να συνεχίσει να κυριαρχεί στην αρένα των χειμερινών σπορ της Κίνας, θα χρειαστεί περισσότερο από ένα νέο ζευγάρι υποδημάτων για να καταφέρει να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.