02 Μάι 2024
READING

Έρευνα | οι Αμερικανοί θα ξοδέψουν 160 δισεκατομμύρια δολάρια σε second-hand αντικείμενα το 2021 

3 MIN READ

Έρευνα | οι Αμερικανοί θα ξοδέψουν 160 δισεκατομμύρια δολάρια σε second-hand αντικείμενα το 2021 

Έρευνα |  οι Αμερικανοί θα ξοδέψουν 160 δισεκατομμύρια δολάρια σε second-hand αντικείμενα το 2021 

Η μεταπώληση προϊόντων αναπτύσσεται, χωρίς σημάδια επιβράδυνσης στο κοντινό μέλλον. Η αμερικανική αγορά μεταχειρισμένων αναμένεται να αποφέρει φέτος έσοδα 160,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 14,6% από πέρυσι, σύμφωνα με έκθεση της Mercari.  Η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς την ανάπτυξη της οικονομίας της μεταπώλησης και προβλέπει ότι μέχρι το 2030, οι Αμερικανοί καταναλωτές θα ξοδέψουν 353,9 δισεκατομμύρια δολάρια για μεταχειρισμένα αντικείμενα. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 153,5% σε σχέση με το 2020.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, το 74,9% των Αμερικανών ενηλίκων που ερωτήθηκαν αγόρασε τουλάχιστον ένα μεταχειρισμένο αντικείμενο, σύμφωνα με την έρευνα. Αυτό ισοδυναμεί με 196,6 εκατομμύρια ανθρώπους που συμμετέχουν στην οικονομία της επαναχρησιμοποίησης. Τα νούμερα αυτά δείχνουν ότι τα secondhand προιόντα αποτελούν ένα κυρίαρχο μέρος της καταναλωτικής οικονομίας. Τα 3/4 των ενηλίκων που συμμετέχουν στο οικοσύστημα της επαναχρησιμοποίησης δείχνουν ότι η αγορά μεταχειρισμένων ειδών είναι πλέον σχεδόν τόσο συνηθισμένη όσο το να πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ. 

Σύμφωνα με αντίστοιχη ετήσια έκθεση της διαδικτυακής πλατφόρμας μεταπώλησης ThredUp Inc., η αγορά μεταπώλησης αναμένεται να διπλασιαστεί τα επόμενα πέντε χρόνια. Η αγορά μεταχειρισμένων ενδυμάτων, υποδημάτων και αξεσουάρ είναι σήμερα μια αγορά δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία αναμένεται να διπλασιαστεί τα επόμενα πέντε χρόνια. Η μεταπώληση αναμένεται να αυξηθεί 11 φορές ταχύτερα από τις πωλήσεις ρούχων λιανικής από πρώτο χέρι τα επόμενα πέντε χρόνια. Επιπλέον, οι πωλήσεις μεταπώλησης αναμένεται να είναι υπερδιπλάσιες των πωλήσεων γρήγορης μόδας μέχρι το 2030, ενώ δύο στους πέντε καταναλωτές μεταπώλησης δηλώνουν ότι αντικαθιστούν τις αγορές γρήγορης μόδας με μεταχειρισμένα ρούχα. Το 2020, 33 εκατομμύρια καταναλωτές αγόρασαν για πρώτη φορά μεταχειρισμένα ρούχα και το 76% αυτών των αγοραστών που αγόρασαν για πρώτη φορά σχεδιάζουν να αυξήσουν τις δαπάνες τους για μεταχειρισμένα ρούχα τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο κύριος λόγος για τις secondhad αγορές είναι η εξοικονόμηση χρημάτων, η οποία αναφέρθηκε από το 74,6% των αγοραστών μεταχειρισμένων στην έρευνά. Μια ποικιλία άλλων αιτίων, συμπεριλαμβανομένης της εύρεσης νέων πραγμάτων, είναι της διασκέδασης του “κυνηγιού θησαυρού”, της βιωσιμότητας και της αίσθησης της κοινότητας να καθοδηγούν επίσης το ενδιαφέρον.

Η τάση προς μεταχειρισμένα είδη έχει τονωθεί πολύ από την παρουσία των αγοραστών της Γενιάς Ζ, οι οποίοι δίνουν μεγάλη σημασία στις αξίες τους και, τα προϊόντα μεταπώλησης είναι για αυτούς πολύ πιο βιώσιμα και ηθικά. Πέρα από το κόστος, άλλος ένας λόγος αφορά την προσπάθεια των καταναλωτών αυτών για βιωσιμότητα.  Ένας ακόμα παράγοντας που ώθησε στη διάδοση των μεταχειρισμένων προϊόντων είναι το γεγονός ότι η πανδημία επιτάχυνε την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών καταστημάτων και πολλά καταστήματα thrift απέκτησαν ιστοσελίδες. Σε αυτές τα προϊόντα τους είναι πολύ πιο εύκολα και άνετα προσβάσιμα στο κοινό.

Από την έρευνα προέκυψε επιπλέον ότι σχεδόν το 52% των πωλητών μεταπωλούν αντικείμενα ως δευτερεύουσα δραστηριότητα για να βγάλουν χρήματα, και το 12,3% δηλώνει ότι η πώληση μεταχειρισμένων αντικειμένων είναι πλέον η κύρια πηγή εισοδήματός τους. Στο παρελθόν, λειτουργικά, εμπορεύσιμα αντικείμενα πετάγονταν στα σκουπίδια, κάτι που δεν ήταν ούτε βιώσιμο ούτε οικονομικά έξυπνο.

Η άνοδος των διαδικτυακών αγορών και των πλατφορμών για μεταχειρισμένα αντικείμενα επιτρέπει στους καταναλωτές τόσο να κερδίσουν χρήματα όσο και να κάνουν το σωστό για το περιβάλλον, καθώς πωλούν τα ανεπιθύμητα προϊόντα για αυτούς σε εκείνους που θα τα χρησιμοποιήσουν. Περισσότεροι άνθρωποι συμμετέχουν πλέον στο οικοσύστημα της επαναχρησιμοποίησης και βρίσκουν την εμπειρία αυτή ευχάριστη. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.