02 Μάι 2024
READING

Ο Spider-Man πρωταγωνιστεί στη νέα διαφήμιση της Hyundai για το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα Ioniq 5

4 MIN READ

Ο Spider-Man πρωταγωνιστεί στη νέα διαφήμιση της Hyundai για το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα Ioniq 5

Ο Spider-Man πρωταγωνιστεί στη νέα διαφήμιση της Hyundai για το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα Ioniq 5

Η Hyundai συνδέει το νέο της αμιγώς ηλεκτρικό όχημα Ioniq 5 και την τελευταία έκδοση του SUV Tuscon με την ταινία “SpiderMan: No Way Home” στο πλαίσιο της συμφωνίας της με τη Sony Pictures Entertainment. Η εταιρία εκμεταλλεύεται την τεράστια δημοτικότητα του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel για να αυξήσει το ενδιαφέρον για τις τελευταίες εκδόσεις των μοντέλων Ioniq και Tuscon.

Το “Spider-Man: No Way Home” είναι η τρίτη ταινία Spider-Man που δημιουργήθηκε από τη Sony Pictures και τα Marvel Studios, με πρωταγωνιστή τον Tom Holland, ο οποίος υποδύεται τον ρόλο του μαθητή λυκείου Peter Parker και αντίστοιχα τον Spider-Man. Ο προκάτοχός της “Spider-Man: Far From Home” συγκέντρωσε 1,131 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ως η τέταρτη πιο κερδοφόρα ταινία του 2019 και η 25η πιο κερδοφόρα ταινία όλων των εποχών.

Πέρα από ένα σχέδιο τοποθέτησης προϊόντος στο blockbuster της Marvel, η αυτοκινητοβιομηχανία ανέπτυξε ένα διαφημιστικό μεγάλου μήκους με τον σκηνοθέτη του “No Way Home”. Με τίτλο “Only Way Home”, το σποτ παρουσιάζει τον Spider-Man που βγαίνει από την κρυψώνα του σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία και σε έλλειψη ουρανοξυστών και κτιρίων ο ήρωας δεν είναι σε θέση να μετακινηθεί χρησιμοποιώντας τον ιστό αράχνης του με τον χαρακτηριστικό τρόπο. Έτσι, ο καλύτερός του φίλος Ned τον παίρνει με ένα όχημα Ioniq 5 και οι δυο τους κάνουν ένα οδικό ταξίδι πίσω στη Νέα Υόρκη λέγοντας αστεία και πειράζοντας ο ένας τον άλλον για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στην ταινία.

Η Hyundai θα προβάλλει ένα απόσπασμα 30 δευτερολέπτων του βίντεο στην τηλεόραση στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη, στην Κίνα, στη Ρωσία και σε άλλες αγορές μέχρι τον Ιανουάριο του 2022. Ακόμη, η ολοκληρωμένη καμπάνια marketing της Hyundai Motor θα προβληθεί σε βιντεοπίνακες στο Piccadilly Circus στο Λονδίνο, καθώς και μέσω διαφόρων διαφημιστικών σημείων σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, η Hyundai Motor δημιούργησε επίσης ένα σποτ 30 δευτερολέπτων που παρουσιάζει το ολοκαίνουργιο σύγχρονο compact SUV TUCSON. Αυτό το διαφημιστικό σποτ δείχνει βασικές σκηνές από την ταινία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στις οποίες πρωταγωνιστούν το TUCSON και ο Tom Holland.

Επιπλέον, η μάρκα διεξάγει μια προωθητική ενέργεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας αφίσες της ταινίας σε ειδική έκδοση με το Ioniq 5 και προσαρμοσμένες ψηφιακές ταπετσαρίες, καθώς και αναρτώντας βίντεο από τα παρασκήνια και άλλο περιεχόμενο στο διαδίκτυο για να επεκτείνει την εμβέλεια της καμπάνιας στους θαυμαστές της Marvel και να τους εμπλέξει σε μεγαλύτερο βαθμό.

Η τοποθέτηση του αμιγώς ηλεκτρικού IONIQ 5 και του ολοκαίνουργιου TUCSON στην ταινία “Spider-Man: No Way Home” σηματοδοτεί το πρώτο σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική συνεργασία της Hyundai Motor Company. Η εταιρεία αναμένει μεγάλο αντίκτυπο marketing από αυτή τη συνεργασία. Αυτή η συναρπαστική ταινία και η συμπερίληψη των δύο οχημάτων σε καίριες στιγμές της ιστορίας που παίζουν οι πρωταγωνιστές θα ενθουσιάσει εκατομμυρίων θεατών σε όλο τον κόσμο.

Πέρα από το διαφημιστικό, προγραμματίζονται και μελλοντικές σχετικές ενοποιήσεις για κυκλοφορίες όπως το “Uncharted”, μια προσαρμογή βιντεοπαιχνιδιού που θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2022. Σε αυτή, πρωταγωνιστεί και πάλι ο Spider-Man και σχετίζεται με τη συνέχεια του “Spider-Man: Into the Spider-Verse” που αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους τον Οκτώβριο του επόμενου έτους.

Η Hyundai εμπλέκεται ενεργά στο κόσμο του κινηματογράφου και του θεάματος έχοντας επιπλέον ένα μια συμφωνία με τη Disney, βάση της οποίας πρόσφατα δημιούργησε μια co-branded καμπάνια που επιστρατεύει χαρακτήρες από τα προγράμματα Disney+ όπως ο “Loki”, το “The Falcon and The Winter Soldier” και το “WandaVision” για την προώθηση του Tucson 2022.

Άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες προσπάθησαν επίσης να εκμεταλλευτούν την απήχηση του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel. Για παράδειγμα, για την κυκλοφορία της ταινίας “Eternals” νωρίτερα φέτος, η Lexus κυκλοφόρησε διαφημίσεις που έδειχναν τον χαρακτήρα Kingo (Kumail Nanjiani) καθώς ψάχνει απεγνωσμένα για μια θέση στάθμευσης κατά τη διάρκεια μιας έντονης μάχης στην πόλη.

Η συνεργασία προσφέρει στους θεατές ευκαιρίες να κατανοήσουν το όραμα της Hyundai για μετακινήσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο μέσω καινοτόμων οχημάτων και τεχνολογιών. Επιπλέον, η καμπάνια blockbuster σηματοδοτεί ότι η αυτοκινητοβιομηχανία ρίχνει μεγαλύτερο βάρος στις προσφορές ηλεκτρικών οχημάτων (EV). Αυτό είναι ένα κοινό θέμα καθώς η κατηγορία των αυτοκινήτων κάνει μια ευρύτερη στροφή προς πιο βιώσιμα οχήματα και αντιμετωπίζει τον έντονο ανταγωνισμό από μεγάλες και εδραιωμένες εταιρίες όπως η Tesla.

Η τοποθέτηση οχημάτων όπως το Ionic 5 πιο κοντά στην ποπ κουλτούρα θα μπορούσε να βοηθήσει τη Hyundai να αυξήσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μεταξύ αυτών και οι νέοι που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον. Σε μια προσπάθεια προσέλκυσης νέων πιθανών αγοραστών, η μάρκα στράφηκε πρόσφατα στο Roblox, μια πλατφόρμα παιχνιδιών που είναι δημοφιλής στη Gen Z και τη Gen Alpha, για να αναπτύξει ένα εικονικό θεματικό πάρκο αυτοκινήτων όπου εμφανίζεται και το Ioniq 5. Ήταν η πρώτη ενεργοποίηση Roblox του είδους της από παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

https://www.youtube.com/watch?v=U4j03-q8-z8

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.